Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

leyli_mercan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Hz: Ali (k.v) buyurdu ki:  Rabbimi tanımadan ,küçük yaşta ölüp cennete girmek beni sevindirmezdi.Allahu Tealayı iyi tanıyan kimse ,haşyeti en fazla ,ibadeti en çok ve Allah cc için nasihatı en güzel yapandır!
İmam-ı Gazali Hz.  Minhacul Abidin  de diyor ki: İlme duyulan şiddetli ihtiyaca gelince ;nefsini ihlasla ilim talebine vakfet!Talebin ,ilmi ezberleyip nakletmek değil,anlayarak öğrenmek olsun.İlim talebinde çok büyük tehlikeler bulunduğunu da bil! Kim, insanların teveccühünü kazanmak ,idarecilerin meclislerinde bulunmak,görüş sahiplerine karşı övünmek ve dünya menfaati elde etmek için ilim öğrenir ise,onun ticareti boşa gitmiş ve alışverişi zarara uğramıştır.Peygamber Efendimiz (s.a.v) bir hadis-i şeriflerinde  Her kim ilmi,alimlere karşı böbürlenmek ,sefihlerle münakaşa etmek veya insanların teveccühünü kazanmak için öğrenirse,Allahu Teala onu ateşe sokar.. buyurmuşlardır.
Bayezid-i Bestami (k.s) buyurdu ki:  Otuz sene nefsimle mücadele ettim:İlim ve onun tehlikelerinden daha zor gelen bir şey görmedim.
Sakın şeyta süslü sözlerle sana şöyle demesin; Madem ki ilimde bukadar tehlike var ,onu terk etmek daha evladır!Sakın böyle bir düşünceye saplanma! Zira Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur:Miraç gecesi cehenneme muttali oldum ve ordakilerin çoğunun fakirler olduğunu gördüm! dediler ki:
- Ya Resulullah ( s.a.v ) ! Mal yönünden fakir olanlar mı?
- Hayır , ilim yönünden fakir olanlar! Buyurdu.

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah (cc) razı olsun kardeşim ellerine sağlık...

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
RABBIM razı olsun ve ilim meclislerinde bulunan kullarından eylesin cümlemizi.

Üst Alt