Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Abdulkadir-i Geylani (k.s), bir gün mihrapta oturmuş zikir ve murakabe ile meşgulken gaipten bir ses gelir:
"Ey Abdulkadir kulum ! Ben senden bütün amel ve yükümlülüklerini kaldırdım.Artık ibadetleri yerine getirmekle sorumlu değilsin..."
Abdulkadir-i Geylani (k.s) bu sözü duyar duymaz sesin geldiği yöneelindeki tesbihi kurşun gibi fırlatarak,
"Defol lanetli şeytan !" diye haykırır.
Foyası ortaya çıkan şeytan,
"Ben bu şekilde nice abidleri, nice zahidleri yoldan çıkardım. Ama sen bir an olsun tereddüt edip tuzağa düşmedin. Nasıl anladın benim şeytan olduğumu? diye sorar.
Abdulkadir-i Geylani (k.s), hepimizin ibret alması gereken şu sözlerle cevap verir şeytana:
"İki şeyle tanıdım seni: Birincisi akaid ilmi.Bu ilimle biliyorum ki Allah (c.c) bir yönden hitap etmez. Oysa senin sesin bir yönden geldi.
İkincisi fıkıh ilmidir. Buna göre de peygamberler dahil hiç kimseden amel mecburiyeti kaldırılmamıştır..."
Demek ki ilimsiz amel büyük tehlikelerle doludur. Şeytan her an pusudadır ve riya, kibir, ameline güvenme gibi ilimsiz baş edilemeyecek tuzaklarla yolumuzu kesmeye çalışmaktadır.

(S. Muhammed Saki Erol)

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAH azze ve celle razı olsun....sadatların himmet ve bereketinden mahrum etmesin bizleri.

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Daha öncede okuduğum ve etkilendiğim bir yazıydı canım tekrardan hatırlattığın için Rabbim razı olsun.

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun sürmeli kardeşim rabbim bizleri imasızlıktan ilimsizlikden korusun.Amin

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Allah razı olsun kardeşim Rabbim imanımızı kuvetlendirsin inşaallah.

Üst Alt