Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ILK KALDIRILAN ILIM

Hz. Ebü'd-Derdâ (r.a.) anlatti: Resûlüllâh (s.a.v.) ile beraberdik. Gözünü semâya dikti. Sonra, Su anlar, ilmin insanlardan kaçirildigi anlardir. Öyle ki, bu husûsta insanlar hiçbir seye muktedir olamazlar! buyurdular.
Ziyâd Ibnu Lebîd Bizler Kurâni okuyup dururken ilim bizlerden nasil kaçirilir? Vallâhi biz onu hem okuyacagiz, hem de çocuklarimiza, kadinlarimiza okutacagiz! dedi.
Resûlüllâh (s.a.v.) da; Anasiz kalasin ey Ziyâd, ben seni Medine fakîhlerinden sayiyordum. (Bak) iste Tevrât ve Incîl, Yahûdîlerin ve Nasrânîlerin elinde, onlarin ne isine yariyor? buyurdu.

Hz. Cübeyr der ki: Ubâde Ibnu's-Sâmite (r.a.) rastladim. Kardesin Ebü'd-Derdâ ne söyledi, isittin mi? dedim. Ve ona Ebü'd-Derdâ'nin söyledigini haber verdim. Bana; Ebü'd-Derdâ dogru söylemis, dilersen kaldirilacak olan ilk ilmin ne oldugunu sana haber vereyim: Insanlardan kaldirilacak olan ilim huşûdur. Büyük bir câmiye girip
huşû üzere olan tek sahsi göremeyecegin vakit yakindir! dedi. (K-7)

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Insanlardan kaldirilacak olan ilim huşûdur. Büyük bir câmiye girip huşû üzere olan tek sahsi göremeyecegin vakit yakindir! dedi. (K-7)

yüce RABBİM tüm ibadetlerimizi büyük bir huşu ile yapan müttakilerden eylesin...cümlemizi..AMİN...

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Bir mecliste hele ki bu meclis allah huzuru iken bile HÛŞU içinde olamıyorsak, oraya buraya bakınıp,konuşmalar,gülüşmeler oluyorsa,bir tek kendimizi beğğenip diğerlerine burun büküyor isek hakikaten yazık o meclise.....

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : fzehra
ILK KALDIRILAN ILIM

Insanlardan kaldirilacak olan ilim huşûdur. Büyük bir câmiye giriphuşû üzere olan tek sahsi göremeyecegin vakit yakindir! dedi.

Çok düşündürücü gerçekten.Ve son ona doğru ve herşey o şekil.Rabbim sonumuzu hayır eylesin.

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
ORiJiNAL YAZARI : Necmeddin
Insanlardan kaldirilacak olan ilim huşûdur. Büyük bir câmiye girip huşû üzere olan tek sahsi göremeyecegin vakit yakindir! dedi. (K-7)

yüce RABBİM tüm ibadetlerimizi büyük bir huşu ile yapan müttakilerden eylesin...cümlemizi..AMİN...

amın abım amın nurum teyzem emege saglık...

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray

Amin.amin.amin.Emeğine gönlüne sağlık ablam.Rabbim ebeden razı olsun.

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun abla.rabbim bizleri muhafaza buyursun ilimsizlikten

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım