Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
“Dağ başına kış, insan başına iş gelir”deyu boşa mı zikreylemiş ecdadımız!
Nerden mi icap etti bu söz?
Hemen konu mankeni olan bendeniz, aynı ile vaki olayı size naklen bildiriyorum efendim.
Yakin zamanda hararetli tartışmalar, külhanbeyi varı naralarım sebebi ile (ah bu diyalogculara ne deyim, vaftiz suyunda boğulun gardaşım madem)yaka paça kapı dışarı edildiğim(yasaklandığım)forumdan selam, kelam hasbıhal ettiğim,benim kaderime müşteki olmuş birkaç forumzede dostumuz “bize her yer forum” sloganları eşliğinde keşf-u mekan edip üye oldukları başka bir forumun adresini verip rica,minnet bak karpuz kesecez seni bekliyoruz gibi şirinlik edası içinde davet buyurdular. sağolsunlar.
Eee dostun ricası havada kalmaz gettük ve üye olduk.
Meğer harbi iyi olacak hastanın ayağına doktor gelirmiş.

Vira Bismillah destur, deyip rutin hoş sefa töreninden sonra elceğizimi şakağıma dayayıp, kelle paça dahili olduğum forumun misyon ve vizyon terazisini ölçeyim, üyelerin dna’sını çözeyim, dedim.

Hay demez olaydım demiyorum zira dünyanın kazığını çıkaran amipleri severim, onların da alaka-i merhamete,şiddet-i tecrübeye ihtiyaçları oluyor efendim.

Ne diyorduk şöyle Macellan, edası ile sörf yaparken bir başlık dikkatimi kaşıdı
“Site yöneticilerinin dikkatineeeeeeeee”
Dedim cümbüş var galiba, yok efendim havadan nem kapmam,fırtınanın arifesini de sezinlemem amma bu gibi başlıklar her nedense mıknatıs gibi beni kendine çeker, bir de gereksizce numayiş edercesine harflere lastik muamelesi yapılıyor ise ki(genelde bunu bayanlar yapar)

Bir bakalım kimdir bu özgür ruh vatandaş? nedir meramı çat kapı bir tık ile konunu içine düştük.
Sevgili aristokrat vatandaşımız bayan adı lazım değil, açtığı bir konunun neden silindiğini soruyor.
Doğruya emek verip, vakit sarfetmiş ortada din, vicdan hürriyetine ters bir durum vaki değil ise neden paylaştığı “kandil tebrik mesajının” silindiğini merak ediyor kardeşimiz.

Neyse efendim, hayli cafcaflı bir nic ve avatar eşliğinde forum yöneticisi olan fikir embesili (aaa dediğinizi duyar gibiyim konu sonunda siz daha fazlasını söyleyeceksiniz eminim)
Gayet küstah ve ukala bay Kafdağı,
Ebu Cehil vâri zırvaladığı sözler eşliğinde:
-Dinde kandil mandil yoktur! bunlar hep hurafe ve bidattir deme cehalet ve sefaleti içinde daha nice bla bla martavallar!
Ve bu yüksek perdeden sapık fikirlerini empoze etmeye çalışan “salahana” da bir din hocası olmasın mı?
Haydan cenaze namazına! amma bunların namazı da kılınmaz ki efendim, toprağa gömsen toprak reddeder, suya atsan geri kusar,kurt bile düşmez bunların leşlerine yahu!

Hayvanlıkta birinci ,insanlıkta son sıradaki "hokkabaz dn bezirgânı"seni seni!

Üzerimde ki gök ile alttaki yeryüzü arasında sıkışıp kaldım sanki!

Kim yahu bu medrese amfisinden,inkar kulesine çıkmış hayvana vekaletini versen reddedeceği akıl ve iman kimyası bozuk hergele!

Kanım sanki tersine hucüm ediyor, içimde magma kaynıyordu.
Okudukça hezeyanım arttı zira,
Nezdimde, münevver şahıs olan bayan x konu ile alakalı ne kadar ayet,hadis var ise (maşallah Nene Hatun, edası ile hiç üşengeçlik göstergesine ibre vurmadan)kitap adı,cilt no’su, fihrist sırası hadisin künyesi, ravi’nin isim ve nakil künyesine kadar her şeyi yazmış ki, bu kitaplar içinde sahih hadisler bünyesinde telif edilmiş “Buharı, Müslim, Kutub-iSitte” gibi hadis kültürünü en güvenilir şekilde nakleden kitaplar ki, bana göre her hadis sahih ve hasen’dir aksini isbat eden bir hüküm olmadıkça!

Ama gelin görün ki âmâya"yakutun rengini anlatmak beyhudelikten öteye gitmiyor!
Adamlar “lar” ekini kullanıyorum zira konuya sonradan müdahil olan diğer “amipler” hepsi maslahatgüzarlık yapıp,arkadaşın yzdığı sağlam müspete ve mesnede dayanan hadisleri “silip ”neden olarak da “uydurma” hadis yaftasını yapıştırmışlardı.

Sayfalar dolusu süregelen bir konu “Darun Nedve’nin” ortasına düşgelmiş “sahabe ruhunu yansıtan mücahide” ve böylesine mühim bir konuya duyarsız kalmış diğer sözde “kimlik Müslümanları”

Tastamam 8 gün efendiler, geç saatlere kadar sürmüş bu Din ve vicdan mücadelesi ne yazık ki, forumun abuk sabuk, vıcık vıcık konuları arasında kaynamış, surette otuzdan fazla üye hepsi bu tartışmalar gölgesinde lunaparkta elinde pamuk şekeri ile dolaşan çocuk misali, forum oyunları bölümüne abanmış hatta hıncahınç gayet cıvık sözler, nümayişli edalar, basit usluplar,uhrevî ve ulvî kaygıdan uzak insancıklar tablosu!

Sual etsek muslumanlığı atadan kalma miras gibi kimseye vermez,amma hucum ve polemiğe gelince hakkı söylemekten imtina eden zavallı!

Neyse efendiler açmayayım bayramlık ağzımı, neymiş kardeşim? Kur-an’da bu gibi kandil geceleri geçmemekle beraber, Peygamber’de buna dair icaz ve işaret vermemiş, ne de böyle kutsal gecelere teşvik ve saygı açısından hiçbir kavl-i ve fiili sünneti de yokmuş muş.
Af buyurunuz, bir adet höstünüzü itina ile iade ederim,bah hele şu fikir faresine,o bedeniniz üzerindeki fazlalık kafanıza şayetse bir tuvalet kuburu bulunuz ve oraya kellenizi gömünüz!hatta intihar ediniz!

Tabi damıtılmış zehirler bu kadar olsa iyi, ne imiş Kur-an’da belirtilmeyen hiçbir ibadet dinimizde yok imiş! nasıl da Müslümanlığı mış-miş gibi yaşıyorlar.

Hay seni yetiştiren bir de sana “hoca” diye icazet veren adamın ben çanağına tüküreyim!

Hakikat buzdağı gibi önlerinde durduğu halde “köre nedir köre ne, görenedir görene” ibaresini dimağlarınıza salık vererek bu “Kur-an Müslüman’larına” Yaradan’ın habline sığınıp, meşayih-i izamdan istimdat diledikten sonra abandım klavyeye ama ne abanma sanki tuşlar yerinden çıkacak bir ara annem:
-Kızım kırma bir gün lazım olur, dediğini duydum.
Beynime gonk gibi düşen cümleler,yüreğimin körüğü altında alevlenen nefesimle ,Rabbim’in ilka ettiği kadarı ile mustahkem bir şekilde cevaplarını verdik,panzehirimizi kustuk ve artık menfi hiçbir yorum yapamazlar zira müspet ölçü olan Kur-an ve Hadis ile meselenin hulesasını belirttik.
Olur ya gerçekten bilmiyorlardır,meselenin özünü öğrenditen sonra kufr-i inadi yapacak değiller ya!bilebile lades der gibi inadına inkar ve mürtedlik olur mu?
Öyle sağlma mesned ve kaynaklar ile tezimizi sunduk ki,hatta

Sahih-i Buhari ki, Kitabı Kur'andan sonra en sahih (doğru) kitap olduğunda icmaya yakın çok kuvvetli bir ittifak vardır, bu kitap kaynaklı yazdığımız hadislere itibar etmeyecek kadar mefluç fikirli adamlar değillerdir herhalde!

Ağaçlar ayakta ölüyormuş meğer! Enseye zarif bir boyun ile bağlı olan kafa bazılarında sadece boy farkı imiş!
Ölü bir toprağa su koşmuştuk yeşermesini bekler iken beynime oturdu gördüğüm manzara.
Aynı tınıdan martaval manzaralar, ufak bir el cambazlığı ile yazdığım yorumlar yerine “mevcut konu forum kuralları gereğince” silinmiştir ibaresini çakmışlar!
Vay seni gidi taassup delisi, iman-, vecdini bırak insanı yönü bile tekâmüle uğramamış sivrisinek vay!
Var mı kaçak dövüşmek?
Ne demek etten kılçık çeker gibi forumdan üye silmek, üveyik otu temizler gibi konu silmek!
Bu nasıl bir muavezenesizlik nasıl bir densizlik hangi zaviyeden bakıyorsunuz olaya? heyy bre musluman pazarındaki salyangozcular!
Hilafet mi güdüyorsunuz!saltanat mı sürüyorsunuz?
Siz tezinize karşılık sunulan anti tezleri içinize sindirmek zorundasınız!
Eylem ve söylemleriniz İslam’a ve Şeriata mal oluyor ise, sizler dinin içine deccal misali sinsi rejim ve teoriler sokup dini tahrip ediyorsanız sizler ELEŞTİRİLECEKSİZ!

Ve yine sizler inandığı gibi yaşamayıp,yaşadığı gibi inanmaya başlayıp bunu da kahramanvari edalar,kallavi sözler ile destek çıkıyorsanız ve bir de bu bozuk zihniyeti toplumun körpe dimağlarına deklare ve empoze etmeye kalkarsanız YUHLACAKSINIZ!

Ruh değerleriniz düşük , fikir işçiliğinden ve itidalden yoksun,kültür fukarası KIZIL MUNAFIKLAR siz AYIPLANACAKSINIZ!

Ruh ve akıl penceresinden vicdanına bakamayıp, mana adamı,aksiyon eri,misyon ve vizyonu ile başı dimdik çağa çığır açacak,davasının şuuru ile harmanlanmış hiçbir usulsüzlük girdabına kapılmadan yaşayamıyor iseniz, siz KABUL GÖRMEYECEKSİNİZ!

Belki, sizler üzerimizde egemen olmuş küresel kültürü alabildiğine özüne sindirmiş,başkalaşmış,ötekileşmiş,öz ve yerel değerlerini yitirmiş,kültürü,örf ve ananesi asimile ye uğramış kalp ve akıl ahenginde bihaber nakıs ve mana ikliminden yoksun olabilirsiniz!

Ama bu demek değil ki herkes sizin gibi olacak ya da sizin gibi düşünecek!
Fabrika seri imalatı mıyız yahu!

Aklı ve kalbi intizamsız, ölçüsüz, dengesiz ve bilgisizce ortaya neşrettiğiniz kaide ve fikirler elbette kalp ve akıl mizanı sağlam kişiler tarafından kabul görmeyip, sizi muhasebeye davet edecektir.Elbette örümcek ağı mekanı kafaceğizine yıldırımlar düşecek!zira siz cami duvarına bevlederek şimşekleri üzerinize celbedeceksiniz!zira siz inanç ve değerlerin köküne kibrit suyu salan amipleriniz!

Yanlış mı düşünüyorum bre dostlar!

Sen ,salyanı akıta akıta körpe zihinleri bulandıracaksın,Allah ve Peygambere, iftira atacaksın,ezbere teraneler okuyacaksın,ben de susacağım öyle mi? seni gidi leş kargası seni!

Bizler, senin gibi madde de tavan yapmış,manada pörsümüş,cüzdanı ile vicdanı arasında sıkışmış,necatı küfür ve delalet fırkalarında bulmuş,dinini az bir metâ’ya satmış bir sefilzede değiliz, ELHAMDULLLAH.

Ve yine biz, mukaddes emanet ve değerleri namusundan ayırmayan,halka değil hakka inanan, hakimiyet Allah ve Resulunundür telkin ve terbiyesi ile hayatını iktiza eden,Kitap ve Şeriata zıt hiçbir fikir ve inanç içinde olmayan Ehl-I Sünnet vel Tarik’in izindeyiz, ve bu ölçüye muadil hiçbir varyantı özümsemedik,gerisi teferruat medeniyetidir!
İmdi,
Netice-I kelam hulesa-i meram odur ki,
İslam’ın muhtevasına özüne sahip çıkınız!
Kulaktan dolma,bir yerlerden empoze edilme,atadan kalma şekilde bilinçsizce dini yaşamayınız!
Araştırınız,okuyunuz,öğreniniz,kendi iradenizi İslam denizinide eritene kadar okuyun,okuyun ta ki dininize,değerinize sövecek olan türüdülere karşı her türlü ilmi munazara ve mutaala yapabilesiniz!
Klişe ve kelime muslumanı olmayınız!edasıyla,rengiyle,çizgisiyle örnek teşkil eden taklit ve temsil edilecek “nitelikli adam”vasfına ulaşınız.

Tohumlaşma derdinde ki ağaç olunuz! Kafa yorunuz,fikir savaşı veriniz, atomo çatlatınız!

Çağdaş toplumlar gerçek bir cahiliyye devrinin dişlisinde can verir iken, bilim ve teknolojinin ışığında ilerlemesine rağmen, çağın mutsuz,muzdarip maneviyat gurabası insanlaından olmayınız ,devir çöl devri değil bedevilikte tarihte kaldı diyen hainlere dininizi sömürtmeyiniz!

Haramzedelere,necis,kerih ve bozuk düzenden fırsat ve rant sağlayan yeni nesil muslumanlara göz açtırmayınız!

Hakkı ve hakikatı avaz avaz bağırmaktan çekinmeyiniz!
Muşahidi olduğunuz her fuhşi,kerihliği ile bedahet eden eylem ve söylemleri gerek eliniz ile gerek diliniz ile cemil ve celil olan marufa davet ediniz!

Sekülerleşmiş, aliene olmuş (yabancılaşmış), dini kimliklerini yitirmiş bir zümreye müdahil olmayınız,olanı da tutup eteğinden çekiştiriniz!

Afyon müptelalıları gibi, cemiyetin içtima-I faaliyetlerinin kuklaları olmayınız!

Kör ve nakıs beşeri akıl ile İlah-i tebliğ ve irşadı anlamaya çalışmayınız,zira beşer aciz,cahil ve zalimdir.

Akıl, gibi adi kıymet mantığını güden idrak yoksunu bir yaratığa tapınmayınız!

Nefsi emmare ile muallel olan bunyesinde vehimler,zanlar,şüpheler,şeytani visvas ve musallatlar taşıyan bizler nasıl kısır aklımız ile din gibi ilahi menşe’li bir inkilabı nasıl özümseyebilir ve algılayabiliriz?
Oysa ki,
Nefis tezkiyesi ve akıl terbiyesi ve irşadı İslam ile tekamül bulur.
O halde ferdi fikirler,kanaat ve zan üzerine fetva ve mukellefiyetciliği bırakıp,mensubu olduğumuz Dini emrolunduğumuz gibi yaşamalıyız.
Yoksa efendim böyle cehalet ve delalette dibe vurmuş,sapıklıkta tavan yapmış bazı asalak tipler gelir ve has bahçemizde üveyik otu gibi biterler.

Evet, aklı sele verip, durun diye bağıracak, önderlikte köprü başı, ve ne yaptınız mukaddes emaneti? diye hesap sorucu, daim idrakte sancılı ve de ıstırapta işçi, fikirde bina kurucu asil fikir adamı! Olunuz.Bu hüviyet her mukaddes-Türk gencinde mevcuttur! iş ki biraz doğrulmayı anımsayalım, ruhumuza örümcek ağı ören atıl heveslerden yakayı kurtaralım! Güneş ne zaman doğacak? sualine "yakındır"dan ziyade, şimdi! diyecek kadar fezayı ve de en büyük aksiyoner olan Allah'ın gönderdiği hak dini ve de tek gaye İslamı yegâne kuvvet, Ve bu din Allah'ın katında haksa, ve İslamın müjdelediği o müceddidin bu asırda da zuhuru haksa; bu gaye yerde Allah'ın izniyle kalmayacaktır!
Kıssa-i İbrahim'de ki "karınca"kadar his ve idrak duası ile....

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Burada bahsettikleriniz kimler ..? Ne istiyorlar ..? Dinimizde kandiller yokmuymuş ..?!

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Meseleyi yeterince "bariz" yazdığım kanısındayım.

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Yahu sen kanını tatmin etmeyi bırak merakımı tatmin et mübarek :)

Bi_iznillah

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
15
Takım
Trabzonspor
oyy bu ne güzeldi kurban...

izninle alıyorum...

beğendiğim yazılar dosyama ekliyorum inşaALLAH...

en kısa zamanda üzerinde çalışıp blogumda da yayınlayacağım inşaALLAH...
MEVLAM RAZI OLA...
SELAM VE DUA İLE...

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Manevi hakkım ihlal ve yazı içeriğinde değişiklik olmadığı müddetçe telif hakkı sizindir ;)

Bi_iznillah

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
15
Takım
Trabzonspor
Manevi hakkım ihlal ve yazı içeriğinde değişiklik olmadığı müddetçe telif hakkı sizindir ;)

MEVLAM RAZI OLA KURBAN...
metni aynen alıp nickinizi de zikrederek ,resimlerle görselleştirip hareketlilik vererek çalışmak istiyorum inşaALLAH...

A.E.O.
HAYIRLI CUMALAR

Üst Alt