Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
INANIYOR MUSUN ?

Adamın biri her zaman yaptıgı gibi saç ve sakal trası olmak için berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete basladılar.Degisik konular üzerinde konustular. Birden Allah ile ilgili konu açıldı...

Berber: " Bak adamım, ben senin söyledigin gibi Allah'ın varlıgına inanmıyorum."

Adam: " Peki neden böyle diyorsun?"

Berber: " Bunu açıklamak çok kolay. Bunu görmek için dısarıya çıkmalısın. Lütfen bana söyler misin, eger Allah var olsaydı, bu kadar çok sorunlu, sıkıntılı, hasta insan olur muydu, terkedilmisş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı, kimse acı çektirmez, birbirini üzmezdi. Allah olsaydı, bunların olmasına izin verecegini sanmıyorum..."

Adam bir an durdu ve düsündü, ama gereksiz bir tartısmaya girmek istemedigi için cevap vermedi. Berber isini bitirdikten sonra adam dısarıya çıktı. Tam o anda caddede uzunsaçlı ve sakallı bir adam gördü. Adam bu kadar dagınık göründügüne göre belli ki trasş olmayalı uzun süre geçmisti. Adam berberin dükkanına geri döndü.

Adam: Biliyor musun ne var, bence berber diye birsey yok

Berber: " Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim."

Adam: " Hayır, yok. çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı."

Berber: " Hımmm... Berber diye birsey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?"

Adam: " Kesinlikle dogru! Püf noktası bu! Allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa, bu gitmeyenlerin tercihi. Iste dünyada bu kadar çok acı ve keder olmasının nedeni!"

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : mabed

Berber: " Hımmm... Berber diye birsey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?"

Her okuduğumda etkilendiğim bir hikaye.Ve her insanın hafızasında bulunurup anlatması gereken bir hikaye.Çok güzel bir cevaptı.Tekrar hatırlattığın için Allah razı olsun Mabed.

kardelenn

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Benim de defalarca beğenerek okuduğum bir hikayeydi.Paylaşımın iöin sağol mabed.

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
ALLAH var, ve insanlar ona gitmiyorsa, bu gitmeyenlerin tercihi. Iste dünyada bu kadar çok acı ve keder olmasının nedeni!"

EVET TERCİH ÇOK ÖNEMLİ.ALLAH HERŞEYİ SUNUYOR YETER Kİ GÖNÜLLÜ OL.SAĞOL BU GÜZEL YAZI İÇİN.

Zühre

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
hatemallah tabiri vardır bakara suresinin ilk ayetlerinde. yani mühürlü kalpler. daha doğrusu Allah tarafından mühürlenen kalpler.
Kalb gözü, sanki cevahire bir hazine olmak üzere Cenab-ı Hak tarafından yapılan bir binadır. Vakta ki su-i ihtiyarlarıyla ifsada uğradı ve cevherlere yapılan yerler, yılanlar ve akreplerle doldu; kapısı hatmedildi ki, o sari hastalıktan başkaları mutazarrır olmasın.
Rabbim kalplerimizi mühürlediklerinden eylemesin inşaallah.

hakan_48

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Ellerinize kollarınıza sağlık çok güzel bir hikaye tabii biz rabbimize yönelmezmek rabbimizi zikretmezsek onun yanında ne değerimiz olur ki!

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Ellerine saglık okudukça okuyası geliyor insanın :p

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Yüce dinimizin aktarılması ve anlaşılması için böyle nükteli hadiseleri bilmeli ve yeri geldiğinde anlatabilmeliyiz,gerçekten bizlere "Şah damarımızdan" daha da yakın olan Rabbimizi görmek ve bilmek istemek bizim elimizde,Yaratılmış sayısız ve sınırsız güzel şeyler hürmetine anlamamız ve anlatmamız lazım....

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Hep birlikte anlatalım o zaman..

Üst Alt