Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

KIRIKMIZRAP

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
İngilizce ö renmenin günümüzde artık bir özel yetenek alanından çıkıp, genel yetenek alanına girdi ini belirten Erciyes Üniversitesi Yabancı Dil Ö retim Görevlisi Ahmet Eyici, isteyen herkesin İngilizce'yi ö renebilece ini belirtti. Eyici, yabancı dil ö renmenin zor bir iş oldu u yönündeki yanlış inançların, dil ö renmenin önündeki en büyük engel oldu unu söyledi. Do ru yöntemlerle yabancı dil ö renmenin yollarını anlatan Eyici, e itim ve ö retim kurumlarının hemen hemen her kademesinde 30 yıl görev yaptı ını ifade etti. Eyici, "Benim ve meslektaşlarımı en çok üzen konu, kendini ifade etmesini bilmeyen amaçsız, hedefsiz ve kısa yoldan zengin olaca ını düşünen gençlerin yetişmesi. Günümüzde gençlerin önündeki en büyük sorunlardan biri yabancı dil yetersizli idir. Özellikle İngilizce hayatımızın her alanında kendini göstermektedir. İş arayan gençler en çok İngilizce bilmeme engeline takılıyorlar. İngilizce ö renmeye yanlış yöntemlerle çalışmış ve başarılı olamamış kişiler, İngilizce ö renemeyece i inancına kapılıyorlar. Bu yanlış inanç da onların İngilizce ö renememelerine ve İngilizce'den uzaklaşmalarına sebep oluyor. İngilizce ö renmeye ilgi duyan herkes İngilizce'yi ö renebilir" dedi.

Cep telefonu menüsünün bile İngilizce'ye çevrilmesinin yabancı dil ö renmede yardımcı olaca ını belirten Eyici, İngilizce ö renmek isteyenlere ise şu tavsiyelerde bulundu:

"İnsanlar İngilizce ö renirken hata yapmaktan ve gülünç duruma düşmekten korkuyorlar. Hata yaptı ınız için kimse sizi ayıplamayacaktır. E itimizin ayrılmaz bir parçası olan hata yapmaktan korkmayın, hatta bilerek hata yapın. Ö renece iniz dilin bütün kelimelerini kısa sürede ö renemezsiniz. Ama kelime hazinenizi geliştirmek için elinizden geleni yapmalısınız. İlk adım, ö renilen yeni kelimelerle cümleler kurmak ve bu cümlelerin do ru telaffuzlarını ö renmek. Duydu un sözleri kafanızda Türkçe'ye çevirmeyin, konuşulanları o dilde anlamaya çalışın ve yanlış da olsa hemen hızlı bir şekilde cevap vermeye çalışın. Bu hızlı düşünme ve cevap verme yetene inizi geliştirecektir. İngilizce şarkı sözlerinin anlamlarını araştırarak ö renin. Bu şarkıları ezberleyin. Şarkıları söylerken anlamlarını düşünün. Ne kadar çok şarkı ö renirseniz dil alanınızın sınırlarını o kadar geliştirirsiniz. İngilizce'ye ait kitap, dergi, gazete, broşür ne bulursanız okuyun. Yanınızda küçük bir not defteri bulunsun. Kullanmayı istedi iniz dil kalıplarını, sözcükleri içinde bulundu u cümle ile birlikte defterinize yazın ve tekrarlayın. Bir kalıp veya sözcü ün sizin olması demek, onu uzun dönemli hafızaya atmış olmak demektir. İngilizce TV ve film izlerken mümkünse kulaklık kullanın. Böylece beyniniz, işitsel dikkatiniz da ılmadan do rudan kayıt yapabilir. Bunları yaparken filmi anlamayabilirsiniz ancak bu hiç önemli de il. Unutmamak gerekir ki beyin do al olarak dil kalıplarını bir süre sonra ayrıştırma ve benzeştirme becerisine sahiptir. Film izlerken hoşlandı ınız dil kalıplarını yazacak bir defteriniz olsun. Filmde duydu unuz tonlamaları tekrarlamaya çalışın. Aynı filmi bir kereden çok izleyin. Olumsuz inanç, İngilizce konuşmanın önündeki en büyük engellerden biridir. Geçmişte yanlış tekniklerden kaynaklanan olumsuz bir deneyim, arkadaş ortamlarında yapılan hatalara gülünmesi, ö retmenin hata yapıldı ı zaman kızması, sabırsızlık göstermek ve bunun gibi yaşanmış olumsuz olayların sonucunda farkında olmadan kendine yetersizlik duygusu ve kendine güven azalmış olabilir. Hata yapmak son derece normal bir durumdur. Bu durumun do al bir durum oldu u inancı içerisinde İngilizce ö renme çalışmaları devam ettirilmelidir. İngilizce ö renebilirim inancı geliştirilmelidir".

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
insallah ögrenmek nasip olur
ing olmadan gerçekten olmuyor
özellikle internette...

Ş

ŞEVVAL

Guest
ALLAH razı olsun abi ..çok güzel bir konuya de inmişsin...ingilizce ö renmeyi bende çok istiyorum..daha do rusu okulda inglizce derslerim herzaman iyi oldu ama ben buna ra men ingilizce de bir çok eksikli im oldunu düşünüyorum ve varda zaten..ben okullarda verilen ingilizce e itiminin yetersiz oldu unu ve yabancı dile önem vermedikleri içinde bizimde böyle yetersiz oldu umuzu düşünüyorum..ama inş en kısa zamanda ingiizceyi anadili gibi ö renmek nasip olur:)

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Ö renmeyi ben de çok istiyorum.Bu anlatılanlar da pekala yapılacak şeyler.Sadece istemek çok önemli.Cep telefonumu ingilizce yaparsam ne yaparım bilmiyorum. :)Ama denemeye de er.Gönderi için teşekkürler kırkmızrap.

KIRIKMIZRAP

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
İngilizce hayatımızın her aşamasında karşımıza çıkmaktadır.. Master Doktora Üds. KPDS gibi ileri düzeyde ingilizce isteyen bu gibi keskin virajları kayıpsız atlatmak için ögrenmek şart..

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Abi ö renmemiz gerekti ini biliyozda, sorun şimdi nasıl kdimizi geliştirece iz felan :D ondan haber verin

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
abi gerçekdende çok do ru bir yazı her harfıne katılıyorum...

bizede sürekli hocamız ing programlar izlememizi tavsiye ediyor kulak dolgunlu u olması için birde önününe ing ne çıkarsa çıksın mutlaka onları çözün diyor böylecede kelime hazınemızı geliştirmiş oluyoruz ..

Üst Alt