Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
Dua Ederken İnşALLAH Demeyelim

Hz. Enes(ra) anlatıyor: Resulullah(sav) buyurdu ki: "Sizden biri dua edince ’Ya Rab! Dİlersen beni affet! Ya Rab! Dilersen bana rahmet et! demesin. Bilakis, azimle (kesin bir uslubla) istesin.Buhari Daavat-Müslim Zikr"

Hadisiyle bağlantılı olarak günlük hayatta kullandığımız "inşaALLAH " kelimesini dua ederken dahi ağız alışkanlığı olarak kullanıyoruz.

"ALLAH razı olsun inşaALLAH" dediğimiz de "ALLAH dilerse ALLAH razı olsun" anlamı çıkıyor. Kesin bir dil kullanmamız gerektiği hadiste belirtilmiş yalnızca "ALLAH razı olsun " dememiz lazım.​
alıntı

mehmet said

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Diğer
inşaallah dikkat edelim.Allah razı olsun.sağol..........:)

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
ben İnşaAllah denilmesi gerektiğini duyduğum için sürekli İnşaAllah derim özellikle büyük hocalardan biri böyle söylüyor kendiside biliyordur mutlaka ne bilim çelişkiye düşdüm şimdi..

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
evet güzel bir konu

bende bazi arkadaslarin yazmalarina dikkat etmistim

insallah okudum yazilarinda

yanliz asli

insaallah ben hep böyle biliyom ve yazilarimdada öyle yaziyom

tesekürler

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
insaAllah --Allah c.c. diler ise olur demektir dua ederken Rabbimizden hidayet hayr dua ederken direk istemek daha iyidir ...vakti gelmemiş bir iş yaparken sunu yapacagım insaAllah ...vs Allah dilerse o iş gerçekleşir değil mi.... ki demek te sünnettir duada Rabbim ebeden daima razi olsun ...Rabbimizin gücü her seye yeter direk istemek daha iyidir Allahu Alem

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
inşaaLLah demeyiz kardeşim :D
paylaşım için teşekkürler

Üst Alt