Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Beyoğlu

aşka yolculuk

Aldığı Beğeniler
13,779
Takım
Galatasaray
Nurettin Durman

İnsan Bilemiyor Tabii

insan bilemiyor tabii
Leylim leylim çelişkisi katmerli Bu Raskolnikov bu Dostoyevski Benzemiyor Tanpınar'ın Huzuruna Coğrafyası karlı günlerin içinden Saatleri ayarlamak gibi Beş vakit ezan sesiyle zamanın Tefecinin de canı cehenneme Bu köprüler Galata Bu gemiler Üsküdar Daha yeni yetme daha yeni yeni Divani-ı Kebir okuyarak.

Şehzadebaşı'nda oturmuşuz Bir bankın üzerinde bir ağacın altında Benim gözlerimde uzak ezgilerin acısı Öyle bakışıyoruz muhtemel gibi bir an Şehir efsanelerini kalbimizde ah Birer demet olarak nasıl saklayabiliriz Bu ayrılık işareti iyi olmadı bana Bu gurbet mecali ile uzaklara koşan Haydi bir şeyin üzerinde hakkım olsun İşaretim kalsın o bankın üzerinde.

Bir de Granada' nın son günleri Gençliğimiz işte acılı zaman Taha'nın yolunu yordamını Hızır ile kurk saati adımlayıp Şehrin divaneler yolunda aniden Öyle bir gezinti gibi çıkmıştı karşıma Bu şehri ben o yaşımda yeni açmış bir gül Canım ne olacak sanki kadırganın yokuşu Divanyolu sergüzeşti mavili yaprak Uzun bakışlı bir rüzgârı beklemek gibi Ha Siyavuşpaşa sokağı Ha liman caddesi Kadırga.

insan bilemiyor tabii Yahya Kemali oku Yahya Kemali Diyerek geçip giden rüzgârı

Üst Alt