Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
İnsan Nimet Değilmidir?

Profesör Üstün Dökmen, "Hayvan" dergisinde yayımlanan röportajında, "Yere düşen ekmeğin üstüne basan insan görmedim ama yere düşen insanı tekmeleyen çok kişi gördüm" diyor...

Saygılı olmaktaki kusurlarımızı şöyle anlatıyor:

- Birbirimize saygılı olma konusunda 3 tip temel hatamız var... Avrupa'da yaşayan vatandaşımız, orada yerlere çö...
p atmıyor ama Kapıkule'den girer girmez yerlere tükürmeye, çöp atmaya başlıyor. Niye burada böyle yapıyorsun, diye sorulduğunda, herkes böyle yapıyor, diyor. - Kendi fikri olmayan insanın, duruma göre hareket etmesidir bu.

- İkinci hatamız, adama göre davranmamız:Karşımızdaki adam iri yarıysa, “Buyur Abi”, diyoruz, ufak tefekse, “Ne var lan!” diyoruz. Oysa ki, insanların onuru birbirine eşittir.

- Üçüncü hata, keyfimize göre davranmak: Keyfimiz yerindeyse eve girerken “Merhaba millet” diyoruz, değilse surat asıyoruz. Oysa, keyfimiz yerinde olsun olmasın tüm insanlara saygılı davranmak zorundayız.

Diyorum ki, yerdeki ekmeğe saygılı olma konusunda ülkemde mutabakat var, kimse basamaz, ayağıyla dürtüklemez ya da öper, koyar bir kenara.

Ekmek nimettir kabul, peki insan nimet değil mi?

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
İnsanları çok seviyorum...

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Yunus dememiş mi?
"yaratılanı severim yaradandan ötürü" diye..

PAylasimin icin Allah razi olsun kurban.
.

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
İkinci hatamız, adama göre davranmamız:Karşımızdaki adam iri yarıysa, “Buyur Abi”, diyoruz, ufak tefekse, “Ne var lan!” diyoruz. Oysa ki, insanların onuru birbirine eşittir. :)Hay Allah ......Allah razı olsun..

Bence İnsanlık asıl nimet....:G: Katılıyorum inş..

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
İkinci hatamız, adama göre davranmamız:Karşımızdaki adam iri yarıysa, “Buyur Abi”, diyoruz, ufak tefekse, “Ne var lan!” diyoruz. Oysa ki, insanların onuru birbirine eşittir.
:)Hay Allah...Allah razı olsun

Bence İnsanlık asıl nimet....:G:

Katılıyorum inş..

Üst Alt