Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

bilmek yada bilmemek

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
İnsan Ol! İnsan!

Adamın biri, büyük bir şehre gelmişti. Çarşıyı gezerken güzel kokular satan attarların sokağına saptı. Dükkanlardan gül, menekşe, kokuları dalga dalga sokağa dökülüyordu. Adam birkaç adım attı. Güzel kokular başını döndürmüştü. Fazla dayanamadı, düşüp bayıldı.

Halk, bayılan adamın başına üşüşmüştü. Kimi kalbini yokluyor, bileklerini ovuyor, kimisi de gül suyu ile yüzünü yıkıyordu. Ne yaptılarsa adamı ayıltamamışlardı. Ferahlatıcı kokular, gülsuları boşuna harcanmış, adam bir türlü kendine gelememişti. Ve baygınlığı daha çok artmıştı. Çaresiz kaldılar. Etrafa haber salarak akrabalarını arattılar. Hiç kimse adama sahip çıkmıyor, saatler geçtiği halde adam da bir türlü kendine gelemiyordu. Akşama doğru oradan geçen bir debbağ (derileri terbiye eden) adamı tanımışta. Kalabalığa seslendi:

"- Sakın ona gülsuyu serpmeyin! Ben onun hastalığının ne olduğunu biliyorum. Siz ona hiç dokunmayın, ben biraz sonra geleceğim..." diyerek uzaklaştı. Bir vîraneye girdi. Avucuna bir parça gübre aldı. Attarlar sokağına gelerek, gizlice, gübreyi bayılan adamın burnuna tuttu. Hayret!.. Adam kendine gelmeye başladı. Biraz sonra da ayağa kalktı. Debbağla birlikte yürüyerek gitti.

Bayılan adam da bir debbağdı. Yıllarca kokmuş deriler arasında pis kokulara alışmış, attarlar sokağında güzel kokulara dayanamayarak düşüp bayılmıştı.

Rabbime şükürler olsun ki kötü kokulardan uzaktayım.

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
insan nefsine uyduğu müddetçe,günahlarla yaşadığı müddetçe,gözü İslam ehlini görmez,haram gözüne hoş gözükürde; helalin tarafına bakmaz...

öyle derin bir uykuya dalar ki gaflet uykusudur bu uyanması zor olur.Hep kötü kokular duymaktan,iyinin kokusu ona ağır gelir,dayanamaz,istemez.......

Mevlam korusun bizleri gaflet uykusuna dalmış olmaktan.....
Gönlümüzün ve islam uğrunda konuşacak dilimizin kapısına mühür koymaz inşallah.....

sağolun,derin bir mana taşıyan yazınız için...

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Ben de teşkkür ederim kardeş..

Çok güzel bir işareti var Hikayenin..

İnsan yaşadığı şeyler ile yükümlü değil mi??

Allah cc Razı olsun..

hakan_48

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Allah Razı olsun kardeşim buna benzer bir menkibeyide buraya ekliyelim inşallah " Bir genç hocasının sohbetlerinde bulunur ve her geldiginde de üzerinde aynı koku hissedilir sohbettekilerde gence latifeyle bu koku icin baya masraf ediyorsunuz derler, gençte anlatır. "mahallemizde bir kadın var dı bana göz koymus, beni birgün evine cagırdı kenkisine yardım etmem icin bende gittim derken üzerimden kapıyı kapattı benimle beraber olmak istedi bende dedimki eve gideyim üzerime size layık güzel elbiseler giyeyim dedim ve çıktım . Üzerime ne kadar çamur pislik varsa sürdüm ve kadının yanına gittim, kadın beni böyle görünce beni deli sandı bu deliyle beraber olunmaz deyip beni bıraktı ve Rabbim o pis kokuları üzerimdeki bu kokuya çevirdi.
Rabbim bizlerede bu güzel insanların halleriyle hallenmeyi nasip etsin.

Üst Alt