Resulullah SA.V efendimiz Ebu hüreyre r.ah den rivayet edilen bir hadisi şeriflerinde
İmandan sonra güzel davranışların en üsütünü,insanlara sevgi beslemektir.buyurmuşlardir.(suyuti)
başka bir hadiste söyle buyurmus S.A.V
Nerede ve nasıl olursan ol ALLAh tan kork,kötülük işlersen,hemen arkasından iyilik yap ki,o kötülüğü süpürsün.
İnsanlarla güzel geçin.(Tirmizi)
insanlarla güzel geçinmek,insanları sevindirmek ahlaki olgunluğun günlük hayattaki ve beşeri münasebtlerdeki sonucu olmaktadır.Bu uygulamanın ölçüsü de PEYGAMBER S.A.V efendimiz tarafından başkalarının kendisine yapmasını istemediğini onlara yapmamak şeklinde belirtilmiştir.
Ebu zerr r.anh derki
YA RESULULLAH s.av hangi amel daha üstündür.dedim.
ALLAh a iman ve ALLAh yolunda cihaddır..buyurdu.ben
hangi köleyi azad etmek daha faziletlidir?dedim
sahiplerine göre en kıymetli ve bedeli en yüksek olanı buyurdu
cihad ve köle azad yapamazsam dedim
Bir iş yapana yardım edersin veya işini beceremeyenin işini görürsün buyurdu.
YARESULULLAH s.a.v Bunlardan hiçbirini yapamazsam dedim.
S.AV söyle dedi.
İnsanlara zarar vermezsin.Zira bu da kendi kendine iyilik etmen demektir.buyurdu(Buhari_Muslim)
İmandan sonra güzel davranışların en üsütünü,insanlara sevgi beslemektir.buyurmuşlardir.(suyuti)
başka bir hadiste söyle buyurmus S.A.V
Nerede ve nasıl olursan ol ALLAh tan kork,kötülük işlersen,hemen arkasından iyilik yap ki,o kötülüğü süpürsün.
İnsanlarla güzel geçin.(Tirmizi)
insanlarla güzel geçinmek,insanları sevindirmek ahlaki olgunluğun günlük hayattaki ve beşeri münasebtlerdeki sonucu olmaktadır.Bu uygulamanın ölçüsü de PEYGAMBER S.A.V efendimiz tarafından başkalarının kendisine yapmasını istemediğini onlara yapmamak şeklinde belirtilmiştir.
Ebu zerr r.anh derki
YA RESULULLAH s.av hangi amel daha üstündür.dedim.
ALLAh a iman ve ALLAh yolunda cihaddır..buyurdu.ben
hangi köleyi azad etmek daha faziletlidir?dedim
sahiplerine göre en kıymetli ve bedeli en yüksek olanı buyurdu
cihad ve köle azad yapamazsam dedim
Bir iş yapana yardım edersin veya işini beceremeyenin işini görürsün buyurdu.
YARESULULLAH s.a.v Bunlardan hiçbirini yapamazsam dedim.
S.AV söyle dedi.
İnsanlara zarar vermezsin.Zira bu da kendi kendine iyilik etmen demektir.buyurdu(Buhari_Muslim)