Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
İnternette Tanıştım, Elektrik Alamadım.
Bir hanım, geçtiğimiz hafta beni ziyarete geldi, dedi ki:
"Efendim, internet aracılığıyla, bir beyle tanıştım. Yüz yüze de görüştük. Birbirimize ilk anda olumlu baktık ve daha yakından tanıma amacıyla şu anda haftada iki-üç gün görüşüyoruz.

Üç aydır bu görüşmelerimiz devam ediyor. Ve galiba bu işin sonu evliliğe gidiyor. Fakat benden yana ciddi bir sorun var. Zamanla ben, o beyden elektrik alamamaya başladım. Kafam çok karışık... Bu gibi meselelerin dinimizdeki ölçüsü nedir?"

Öncelikle bilinmesi gereken, nikâhsız kadınla erkeğin görüşmesi, kaygan zemindir. Ayaklar kayarsa, şahısların nereye sürükleneceği belli olmaz. Evlilik öncesi görüşmelerde gençlerin yanında üçüncü bir şahıs olmalı. Nişanlı bile olsalar, nişan hiçbir şeyi helal kılmaz.

Bana göre internet aracılığı ile eş aramak bahanesiyle, erkek veya hanımlarla yazışmak haramdır! Bu haramların üzerine helalinden bir bina yapılamaz. Yani eğri cetvelle doğru çizgi çizilemez. Yanlış metotlarla hakikate varılmaz!

Ben internetteki arkadaşlıkları, olgunlaşmamış karpuza benzetirim. Olgunlaşmamış karpuz, dışarıdan bakınca karpuz amma, alıp kesince içi bembeyaz... İnternette insanlar kendilerini anlatıyor fakat bunun ne kadarı doğru?

Geçmiş yıllarda bir arkadaşım vardı. Daktiloya on tane kâğıt yerleştirip on ayrı kıza "biricik sevgilim" diye başlayan mektuplar yazıyordu. Hâlbuki kızların hiçbiri "biricik" değildi, geride dokuz tane daha var...

İnternette de durum buna benzer. Yani aldanma ihtimali çok yüksek... Erkekler zevki için, kızlar yuva kurmak için arkadaş arar. Pek çok erkek, kızların gözyaşından zevk alır. Bu sebepten internetteki güzel sözler kötü sonuçlar doğurabilir.

İnternette hiç mi dürüst insan yok? Elbette var. Fakat kime rast gelecek? Bu iş piyango gibidir. Kime çıkacağı belli değil. Çok az kişinin yüzü güler, birçoğu ağlar...

Elektrik meselesine gelince...
Yuva kurmak isteyen gençler birbirlerini gördükten sonra, "beğenmedim" ya da "sevemedim" yerine "elektrik alamadım" diyorlar. Bir arkadaş demişti ki: "Ağabey, ben bu kadınla 60 yıldır evliyim; şu elektrik dedikleri şeyi hiç alamadım!" Ben bu gibi meseleler üzerinde çok düşündüm. Elle tutulan bir çözüm buldum: İlmihale uymak!

İlmihal ne diyor? "Evlilik, öncesiyle sonrasıyla İslamiyet'e uygun olacak." Gerisi söz oyunlarıdır.
Bazı aileler çocuğuna tembih ediyor: "Kızı kaçırmayalım. Havadan sudan şeyler konuş ki, ağzından yanlış bir şey çıkmasın." Büyük vebal!

Erkek de, kız da "insansa" eğer, kendini anlatacak. "Ben içki içmem ama sigara içerim. Her yemeği yemem. İnatçı değilimdir amma biraz sinirliyimdir." gibi...
Her şey açık açık konuşulmalı. Kendi prensiplerimizi açıkça ortaya koymalıyız. Yoksa bir sürü problem çıkar.

Şarkıların ve türkülerin bütünü gözyaşından ibarettir. Sevilmemesi gerekeni sevdikleri için, "Mevlâ" diyecekleri yerde "Leyla" dediklerinden, cennet gibi dünyaları cehennem olmuştur.

Sevmek duygusunu içimize ALLAH yerleştirmiştir. Sevmemek mümkün değildir. Mutlaka bir şeyleri seveceğiz. Sevmek duygusuyla ALLAH'ı seveceğiz. ALLAH'ın sevdiklerini seveceğiz. ALLAH'ı sevenleri seveceğiz.

...Alıntı...

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
internet aracılığı ile eş aramak bahanesiyle, erkek veya hanımlarla yazışmak haramdır! Bu haramların üzerine helalinden bir bina yapılamaz. Yani eğri cetvelle doğru çizgi çizilemez. Yanlış metotlarla hakikate varılmaz!

RABBIM cc bunun şuurunda olup,zamanlarımızı böyle sohbet ortamlarında boş boş geçirmekten ziyade,o mücevher den bile daha değerli olan zamanlarımızı ALLAh ın hoşnut olacağı sohbetleri dinleyerek,ve güzel yazıları okuyup ,hayata geçirerek hakkı ile değerlendirenlerden eylesin.Çünkü gerçekten günümüzün kanayan yarası ilimsiz amelin dikkate alınmasıdır.Ve bugün bir çok sohbet ortamı maalesef çok üzülerek buna vesile oluyorlar,ve yarın bunun hesabını kendi hesaplarının üstüne kat kat atarak ALLAh a vereceklerdir.MEVLAM hayırda olup hayırlara vesile kılsın.Son bir şey daha ricam şu ki böyle sohbet ortamlarına giren arkadaşlar var ise şimdiden o gibi yerlerden şiddetle uzak durmaları onların hem dünyevi,hem uhrevi hayatları icin bir kazançtır.Çünkü çok duyup,gördük oralara giripde yıkılan yuvalar,yıkılan hayaller,yıkılan dünyaları.Detaylarını herkes biliyor.RABBIm bu gibi sohbet yerlerinden önce kendimizi sonrada dostlarimizi uzak tutmaya çalışanlardan eylesin bizleri.

ozan

Siyah Sancak

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Diğer
çok güzel bir paylaşım..
Benimde bir arkadaşım bu şekilde bir evlilik yaptı beni karşı çıkmalarıma rağmen evlendi sonuç ise hüzün 1 seneye varmadan boşandı..
netten yazışmak kesinlikle haramdır katılıyorum..
SELAM VE DUA İLE..

AskSairi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Fenerbahçe
burada yazılanlar nete has durum değildir ki
boşanma sanki netten tanışınca oluyor
oysa nete asla girmemiş ama boşanan nice insan vardır
görücü usulu evlenip boşanan nice insan vardır

haramın bencesi sencesi yoktur!!!!
netten tanışmak haram!!!
ya orada burada okulda tanışmak görüşmek helal mı?
admın Muhammed ve adım gibi eminim ki yüzde 90 bu yapıyor yapmıştır
hayatı boyunca nice erkekle yada bayanla tanışmış konuşmustur her niyetle olursa olsun ve suan bu sitede olanların yuzde kacı görücü usulu evlenmiştir acaba, ve bu sekilde evlenmemiş olanların evliligi simdi haram evlilik mi?
sahtekar insan hep sahtekardır ha nette ha net dışında
Rabbimiz ister nette ister net dışında
sırf rızası için yaşayan insanlarla karşılaştırsın

yok erkekler söyle yapar eder
zaman tersine dönmüştür oysa
bayanlar keser olmuş laf atar olmuş
birden fazla erkeği ayna anda işletir olmuş hem nette hem sokaklarda olan şeyler bunlar
hiç bilgisayardan başınızı kaldırıp bakındınızmı sokaklara
Rabbimiz ister erkek olsun ister bayan
tüm iki yüzlülülerin şerrinden bizleri korusun

[KaYRa]

İslam Güzel Ahlaktır...

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Allah razı olsun...

menzil_gülü

Ne Mutlu Müslüman olana..

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Fenerbahçe
Rabbim c.c razi olsun bacim,emegine saglik....
dua ile...

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
teşekkrler bnde etkilendim doğrusu çünki böyle bir durumun içerisindeyim mutlu olacığımı düşünüyorum Allah nasip ederse olacak inşallah :)
Kendimi bu konuda istisna olarak görüyorum.ALLAH hayretsin.amin

masiva

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Fenerbahçe
Allah razi olsun

Üst Alt