Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
yara ötesi...

Sinan Terzi

"İşçinin Alın Teri Falan Fıstık!

- Konfeksiyonda çalıştın mı hiç?
- Yirmi senedir.
- Nerelerde sigortalı çalıştın?
- Toplamda sekiz ay sigortalı çalıştım. Onbir firmada. Hep giriş çıkış yaptılar.
- Heeee! Peki ne iş yaptın?
- Kalite kontrol, son ütü, ara ütü, depo falan
- Ayak işleri yani! Ortacılık!
- Öyle diyorsanız öyledir!
- Kaç paraya çalışırsın bizimle peki?
- Valla asgari ücret olsa yeter. Sigortamda yatarsa Allah bereket versin.
- Yalnız bizde mesai ücreti olmaz. Öğle yemeği yemekhanede. Yoluna karışmayız.
- Yol da olsaydı iyiydi Beyefendi.
- Kardeşim bir sürü Suriyeli, Afgan, Türkmen var zaten o işleri yapacak. Senin gönlün var mı yok mu çalışmaya?
- Var Allah razı olsun
- Nerede oturuyorsun?
- Eyüp
- Ümraniye'ye nasıl gidip geleceksin? Uzakmış evin. Mesai 12 saat. Servis yok.
- Bir şekilde hallederim.
- Geç kalırsan, erken çıkarsan birer yevmiye kesilir. Üçüncü de sözleşmen feshedilir. Sonra söylemedi deme!
- Peki Beyefendi.
- Tamam o zaman. Bugün 1 Mayıs tatil. Yarın sabah 7'de iş başı. Gel başla.
- Allah razı olsun. Allah tuttuğunuzu altın etsin.
- Sigortan üç ay sonra başlar. O zamana kadar deneme süresi. Yemekhaneden sadece sigortalı işçiler yararlanabilir.
- ...! Tamam Beyim... Anladım...
- Pek anlamış gibi durmuyorsun ama! Neyse! Hasta falan mısın sen? Ha bu arada temiz kağıdın nerede?
- Efendim ben mahallede bir kavgaya karışmıştım fi tarihinde. Bacıma musallat olan birini bıçakladım çok hafif. Ama işte... Beş ay yattık. Kader diyelim. Orada mikrop kapmışsın dediler. Karaciğerim sıkıntılı biraz. Hepatit B taşıyıcısısın dedi doktorlar. Bulaşıcı değil ama...
- Oooooo olmadı şimdi. Hadi cezan eskiymiş diyelim ki idare ettik! Senin tedavi sürecin olur. Hastaneye gidip gelecek olursun sık sık! Bant aksar, proses bozulur! Nasıl yapalım?
- Valla gitmem Beyefendi. Zaten doktorla hastane ile aram yoktur. Üç günlük dünya. Giden de ne kadar vadesi varsa o kadar yaşıyor, gitmeyen de. Kuran'a el basayım istersen. İhtiyacım var gözünü seveyim Beyim!
- Kuran'ı kitabı ticarete karıştırma kardeşim. Tövbe tövbeeee. Ne alakası var. İyi bakalım. Çalış üç ayda görelim. Duruma göre sonra tekrar konuşuruz.
- Allah ne muradın varsa versin Beyim. Sen çok iyi bir insansın. Babalık yaptın. Ver elini öpeyim!"

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Üste para verelimde patrona yardımcı olalım daha mantıklı :)

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Ne denilebilir ki?
Patrona vicdan nasip eylesin Rabbim

Tersi durumda bizim başa geldi
Beni sigorta yapmayın ?
Neden?
İşsizlik parasını alayım asgari ücretle devam edeyim diyen bir eleman var/dı.
:gul:

Üst Alt