- Aldığı Beğeniler
- 14,607
- Takım
- Galatasaray
yara ötesi...
Sinan Terzi
"İşçinin Alın Teri Falan Fıstık!
- Konfeksiyonda çalıştın mı hiç?
- Yirmi senedir.
- Nerelerde sigortalı çalıştın?
- Toplamda sekiz ay sigortalı çalıştım. Onbir firmada. Hep giriş çıkış yaptılar.
- Heeee! Peki ne iş yaptın?
- Kalite kontrol, son ütü, ara ütü, depo falan
- Ayak işleri yani! Ortacılık!
- Öyle diyorsanız öyledir!
- Kaç paraya çalışırsın bizimle peki?
- Valla asgari ücret olsa yeter. Sigortamda yatarsa Allah bereket versin.
- Yalnız bizde mesai ücreti olmaz. Öğle yemeği yemekhanede. Yoluna karışmayız.
- Yol da olsaydı iyiydi Beyefendi.
- Kardeşim bir sürü Suriyeli, Afgan, Türkmen var zaten o işleri yapacak. Senin gönlün var mı yok mu çalışmaya?
- Var Allah razı olsun
- Nerede oturuyorsun?
- Eyüp
- Ümraniye'ye nasıl gidip geleceksin? Uzakmış evin. Mesai 12 saat. Servis yok.
- Bir şekilde hallederim.
- Geç kalırsan, erken çıkarsan birer yevmiye kesilir. Üçüncü de sözleşmen feshedilir. Sonra söylemedi deme!
- Peki Beyefendi.
- Tamam o zaman. Bugün 1 Mayıs tatil. Yarın sabah 7'de iş başı. Gel başla.
- Allah razı olsun. Allah tuttuğunuzu altın etsin.
- Sigortan üç ay sonra başlar. O zamana kadar deneme süresi. Yemekhaneden sadece sigortalı işçiler yararlanabilir.
- ...! Tamam Beyim... Anladım...
- Pek anlamış gibi durmuyorsun ama! Neyse! Hasta falan mısın sen? Ha bu arada temiz kağıdın nerede?
- Efendim ben mahallede bir kavgaya karışmıştım fi tarihinde. Bacıma musallat olan birini bıçakladım çok hafif. Ama işte... Beş ay yattık. Kader diyelim. Orada mikrop kapmışsın dediler. Karaciğerim sıkıntılı biraz. Hepatit B taşıyıcısısın dedi doktorlar. Bulaşıcı değil ama...
- Oooooo olmadı şimdi. Hadi cezan eskiymiş diyelim ki idare ettik! Senin tedavi sürecin olur. Hastaneye gidip gelecek olursun sık sık! Bant aksar, proses bozulur! Nasıl yapalım?
- Valla gitmem Beyefendi. Zaten doktorla hastane ile aram yoktur. Üç günlük dünya. Giden de ne kadar vadesi varsa o kadar yaşıyor, gitmeyen de. Kuran'a el basayım istersen. İhtiyacım var gözünü seveyim Beyim!
- Kuran'ı kitabı ticarete karıştırma kardeşim. Tövbe tövbeeee. Ne alakası var. İyi bakalım. Çalış üç ayda görelim. Duruma göre sonra tekrar konuşuruz.
- Allah ne muradın varsa versin Beyim. Sen çok iyi bir insansın. Babalık yaptın. Ver elini öpeyim!"
Sinan Terzi
"İşçinin Alın Teri Falan Fıstık!
- Konfeksiyonda çalıştın mı hiç?
- Yirmi senedir.
- Nerelerde sigortalı çalıştın?
- Toplamda sekiz ay sigortalı çalıştım. Onbir firmada. Hep giriş çıkış yaptılar.
- Heeee! Peki ne iş yaptın?
- Kalite kontrol, son ütü, ara ütü, depo falan
- Ayak işleri yani! Ortacılık!
- Öyle diyorsanız öyledir!
- Kaç paraya çalışırsın bizimle peki?
- Valla asgari ücret olsa yeter. Sigortamda yatarsa Allah bereket versin.
- Yalnız bizde mesai ücreti olmaz. Öğle yemeği yemekhanede. Yoluna karışmayız.
- Yol da olsaydı iyiydi Beyefendi.
- Kardeşim bir sürü Suriyeli, Afgan, Türkmen var zaten o işleri yapacak. Senin gönlün var mı yok mu çalışmaya?
- Var Allah razı olsun
- Nerede oturuyorsun?
- Eyüp
- Ümraniye'ye nasıl gidip geleceksin? Uzakmış evin. Mesai 12 saat. Servis yok.
- Bir şekilde hallederim.
- Geç kalırsan, erken çıkarsan birer yevmiye kesilir. Üçüncü de sözleşmen feshedilir. Sonra söylemedi deme!
- Peki Beyefendi.
- Tamam o zaman. Bugün 1 Mayıs tatil. Yarın sabah 7'de iş başı. Gel başla.
- Allah razı olsun. Allah tuttuğunuzu altın etsin.
- Sigortan üç ay sonra başlar. O zamana kadar deneme süresi. Yemekhaneden sadece sigortalı işçiler yararlanabilir.
- ...! Tamam Beyim... Anladım...
- Pek anlamış gibi durmuyorsun ama! Neyse! Hasta falan mısın sen? Ha bu arada temiz kağıdın nerede?
- Efendim ben mahallede bir kavgaya karışmıştım fi tarihinde. Bacıma musallat olan birini bıçakladım çok hafif. Ama işte... Beş ay yattık. Kader diyelim. Orada mikrop kapmışsın dediler. Karaciğerim sıkıntılı biraz. Hepatit B taşıyıcısısın dedi doktorlar. Bulaşıcı değil ama...
- Oooooo olmadı şimdi. Hadi cezan eskiymiş diyelim ki idare ettik! Senin tedavi sürecin olur. Hastaneye gidip gelecek olursun sık sık! Bant aksar, proses bozulur! Nasıl yapalım?
- Valla gitmem Beyefendi. Zaten doktorla hastane ile aram yoktur. Üç günlük dünya. Giden de ne kadar vadesi varsa o kadar yaşıyor, gitmeyen de. Kuran'a el basayım istersen. İhtiyacım var gözünü seveyim Beyim!
- Kuran'ı kitabı ticarete karıştırma kardeşim. Tövbe tövbeeee. Ne alakası var. İyi bakalım. Çalış üç ayda görelim. Duruma göre sonra tekrar konuşuruz.
- Allah ne muradın varsa versin Beyim. Sen çok iyi bir insansın. Babalık yaptın. Ver elini öpeyim!"