Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Hira

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
" Ben onun ayagının altını öpercesine ona kıymet verdim, onu yücelttim,hizmet ettim, ama o adeta ayagının altına alıp, beni böcek gibi ezdi."

DEMEK Kİ İNSANLARIN AYAGININ ALTINA BU DERECE YAKIN OLMAMAM GEREKİYORMUŞ.

Kediye "nankör" deriz, köpege ise "sadakatli".. İşin iç yüzü aslında başkaymış.

Evet, daha iyi düşünüyor, daha iyi anlıyorum. Köpek, HAKİKİ NİMET VERENİ unutup, rızkını sebeplerden bilip insanların önünde egildiginden sadık görünür.

İNSANA SADAKATLİ ama RABB'inden gafil.

Böyle oldugu halde insanlar arasında "necis" hükmünü almıştır. Ve biz insanlar da ona çogu zaman "hoşt" der kovarız yanımızdan...

Kedi de bizlere nankör görünür.İsteriz ki; RABB'imizin bize verdigi nimeti
kediye verdigimizde, gelip bizim ayagımızı, elimizi öpsün, bizi yüceltsin.

Ama işin öbür tarafı başkadır. Kedi, nimetin asıl sahibini bilir ve RABB'inin senin elinle gönderdigi rızkını alıp, RABB'ine şükreder.

Demek ki bizler "nankör" lükten hoşlanmıyoruz, sadakati seviyoruz.

O halde;

RABBİMİZE NANKÖRLÜĞÜ BIRAKALIM ve
O' na SADAKATLİ OLALIM.

Tıpkı kızdıgımız kedi gibi;

"Ya Rahim Ya Rahim "

diyelim..

Sevgiyle Kalın...

H

hayrunisa

Guest
Orjinal Yazarı Hira
" Ben onun ayagının altını öpercesine ona kıymet verdim, onu yücelttim,hizmet ettim, ama o adeta ayagının altına alıp, beni böcek gibi ezdi."

Evet, daha iyi düşünüyor, daha iyi anlıyorum. Köpek, HAKİKİ NİMET VERENİ unutup, rızkını sebeplerden bilip insanların önünde egildiginden sadık görünür.

Böyle oldugu halde insanlar arasında "necis" hükmünü almıştır. Ve biz insanlar da ona çogu zaman "hoşt" der kovarız yanımızdan...

Ama işin öbür tarafı başkadır. Kedi, nimetin asıl sahibini bilir ve RABB'inin senin elinle gönderdigi rızkını alıp, RABB'ine şükreder.

O halde;

O' na SADAKATLİ OLALIM.

"Ya Rahim Ya Rahim "

diyelim..

Sevgiyle Kalın...

harika bir yazı ablacım ellerine saglık. ve dogru ;(

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
demekki işin iç yüzünü iyi bilmek gerekiyor
gösterdiginiz için Allah razı olsun
Ellerinize saglık

blue

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Orjinal Yazarı Hira

O halde;

O' na SADAKATLİ OLALIM.

"Ya Rahim Ya Rahim "

diyelim..

Sevgiyle Kalın...
...daha önce kedilerden gözlemlediklerimi önceki portalda yazmıştım...ablam çok daha güzel yorumlamış...

Hira

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Sevgili Blue, senin de gözlemlerini alsaydık .

Sizlere de teşekkürler arkadaşlar, Allah Razı olsun.

blue

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Orjinal Yazarı Hira
Sevgili Blue, senin de gözlemlerini alsaydık .

Sizlere de teşekkürler arkadaşlar, Allah Razı olsun.

Köpekler,genelde insanlara yakın olarak ,hatta vursanız dahi yine iki dakika sonra yanaşarak bir şeyler koparmaya çalışırlar...Kediler ise asil hayvanlar...gelir bir kere miyavlar...bakar ve gider...küçüktürler ama büyükleri gibi küçük duruma düşürmezler kendilerini... :)

optional98

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Sivrisinek mucizesi2

Sivrisinek yumurtalar için en uygun yeri nasıl bulacaktır. Bakarak mı, koklayarak mı, tahmin ederek mi, yoksa tesadüfler sonucunda mı?
Sivrisine in küçük adımlarıyla, yumurtaları için en uygun yeri aramasının zorlu unu daha iyi anlatabilmek için bir örnek verelim; kendinizi tepecikler, a açlar ve çukurlarla dolu bir alanda, bir yerlere ulaşmaya çalışırken bir düşünün, üstelik de hiç bir yardımcı aletiniz (araba, şemsiye vs.) olmadan, yürüyerek, sıcak güneşin altında... Ne kadar yorucu olaca ını tahmin edersiniz.
Boyutunun küçüklü ünü düşündü ümüzde sivrisinek için de uygun bir yer bulmak böylesine zordur. Ama onun böyle bir arama yapaca ı önceden bilindi i için, ihtiyacı da düşünülmüştür ve tetkiklerinde gerekli olacak en mükemmel sistemle donatılmıştır. İşte bu yüzden, yumurtalarını bırakaca ı yeri kolaylıkla buluverir: Karnının altında bulunan bir alıcı sayesinde, topra ın nem ve sıcaklık bakımından yumurtalarını bırakmaya uygun olup olmadı ını tespit eder. En uygun yeri bulabilmek için de topra ı santim santim, hiç yorulmadan tarar.
10 mm.'lik bir canlının topra ın nemini ve sıcaklı ını ölçmesinin nasıl bir işlem oldu unu biraz düşünelim... Toprak ile ilgili bir araştırma yapmak oldukça zahmetli bir iştir. Topra ın neminin, yaşının, verimlili inin ölçülmesi, içindeki minerallerin, madenlerinin tespit edilmesi, kısacası toprakla ilgili olup insanın işine yarayacak her şeyin belirlenmesi için bu işi için özel tasarlanmış aletlerden faydalanılır.
Ya dedektörler kullanılır, ya da topra a sondaj yapılıp elde edilen numuneler laboratuvarlarda incelenir. Çünkü neyin, ne kadar derinlikte ve ne yo unlukta bulundu unu bilmeden yapılacak bir çalışmadan-örne in bir kazıdan-sa lıklı bir sonuç elde etmek oldukça zordur. Yapılacak bir hata sonucunda, telafisi güç, zanlar doguracaktir.

Üst Alt