Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
[GLOW=red]Limon Kabuklari [/GLOW]
Suyunu sıktıgınız limon kabuklarini atmayiniz.Çelik esyalarin, biçaklarin parlatilmasinda kullanabilirsiniz

[GLOW=red]Mayonez Hazırlama[/GLOW]
Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.

[GLOW=red]Sıktıgınız Limonlari Atmayin[/GLOW]
Degersiz olarak gördügünüz limon kabuklarini günesli bir yere koyup kurutursaniz, iyi bir temizleme aracina sahip olursunuz. Bu kurumus kabuklarla, özellikle isli ve yagli mutfak esyalarinizi ovarken, sasirtici sonuçlar alirsiniz.

[GLOW=red]Bakir Kaplarin Parlatilmasi[/GLOW]
Bir bezi sirke ile hafifce islatip, bakiri ovun. Kaplariniz piril piril olur.

[GLOW=red]Ceviz Lekesi Elden Nasil Çikarir?[/GLOW]
Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batirilmis bir pamukla ovulur. Sonra da soguk suyla ovulur. Ardindan soguk suyla yikanir. Ceviz lekesi tamamen çıkar.

[GLOW=red]Patetes Pisirmenin Püf Noktasi[/GLOW]
Pisirme suyuna bir kasik sirke koyun. Hem rengi sapsari kalir, hemdaha lezzetli olur.

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
ORiJiNAL YAZARI : esencemrem
[GLOW=red]Balik Kokusu[/GLOW]
Balik kizarttiktan sonra mutfaga sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardagi su ve 2 çorba kasigi sirkeyi kaynatiniz
kusura bakma bacim burda yaniliyorsun
ben denedim Allahim denemez olaydim ev 1 hafta boyunca igrenc koktu balik kokusunu arar oldum
ben hayatimd aöyle igrenc insani bayiltacak midesini bozacak koku görmedim sakin denemeyin benden uyasri :D

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
ORiJiNAL YAZARI : konyali-kiz
Balik kizarttiktan sonra mutfaga sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardagi su ve 2 çorba kasigi sirkeyi kaynatiniz
ben denedim Allahim denemez olaydim ev 1 hafta boyunca igrenc koktu balik kokusunu arar oldum
ben hayatimd aöyle igrenc insani bayiltacak midesini bozacak koku görmedim sakin denemeyin benden uyasri :D

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
anaaa kaş yapayım derken göz çıkarmak gibi bişey bu balık kokusunun yerine sirke kaynatma işi :D :D :D

gülennur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
emeğine sağlık canım benim Allah razı olsun ama sirkeden uzak dur :D:p

duayla...

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
ORiJiNAL YAZARI : konyali-kiz

konyalı kardeşim tavsiye üzerine eklemiştim...bizzat kendin denememişdim ama uyarın için teşekkürler...balıklı şirkeyi sileyim ozaman...yanlış bilgi vermiş olmayalım dimi ama...

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
yok yanlis bilgi degil kardesim herkes bunu tavsiye ediyor ama sirkenin kokusu kaynatilinca daha berbat oluyor :D test edildi ve isbatlandi ;)

hilalumut

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Fenerbahçe
Böyle yararlı bilgileri bizimle paylaştığın için Allah senden razı olsun

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
geçenlerde balık kızartırken bir arkadaş bana söyledi biraz maydanız at tavaya koku olmaz die denedim çok az koku verdi tavsiye ederim deneyin bir. ;)

çok sağol canım bu faydalı bilğiler için..

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
ORiJiNAL YAZARI : rumeysa
geçenlerde balık kızartırken bir arkadaş bana söyledi biraz maydanız at tavaya koku olmaz die denedim çok az koku verdi tavsiye ederim deneyin bir. ;)

çok sağol canım bu faydalı bilğiler için..

oyoyoyoy test edildi onaylandı :D

ne yerim nede kızartırım kardeşimmmmm :p

Üst Alt