Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray

Ashabtan Abdullah bin Ömer'le Said bin Cübeyr birlikte yola çıkmışlardı.Canlı bir tavuğu hedefe dikerek ona nişan alıp ok atan bir grup gence rastladılar.
Abdullah bin Ömeri görünce gençler dağıldılar.İbni Ömer onlara;
__Bunu kim yaptı?diye sordu ve şu uyarıda bulundu;
"Dünya ve içindeki herşey benim olsa ve bana Nuh Peygamberin ömrü kadar ömür verilse yinede böyle merhametsizce bir davranışta bulunmaya razı olmazdım"

Çünkü ben Hz.Muhammed sav şöyle derken işittim;
KİM BİR HAYVANA (CANLI VARLIĞA)İŞKENCE EDERSE LANETLENİR..
M.Dikmen

Berrak_Su

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
44
Takım
Galatasaray
ALLAH korusun:(

DuayaSevdali

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Diğer
"Her bir Yaratiga (yapilan) (Iyilik) Sevablanacak'tir." buyurmus Efendimiz (s.a.v.) su Hadise üzerine;

Ebu Hureyre (ra) rivayet eder, ALLAHIN Resulu (s.a.v.) demistir ki:
Bir Adam Yoluna giderken Sussuzluga dayanamis ve bir Kuyu'ya denk gelmis, inip icmis. (Yine) cikinca bir Köpek ile karsilasmis, Köpek'de Susuzluk'tan Toprak yiyordu.
Adam (kendine) demis ki "Bu Köpek Susuzluk'tan Aci cekiyor, ayni benim demin cektigim gibi."
Sonra (yeniden) Kuyu'ya inip Deri Corabina (Su doldurup) (cikti) ve onu (ayrica) Disleriyle tutarak Köpege icirtiyordu. Allah bunun icin onun (Günahlarini bagislamisti)."
Insanlar diyorlardi: "Ey ALLAHIN Resulu, Hayvanlara yaptigimiz Iyilikten'de Sevab Payi alacakmiyiz?"
Efendimiz (s.a.v.) cevapliyordu: "Her bir Yaratiga (yapilan) (Iyilik) Sevablanacak'tir."
(Hadis-i Serif'in Kaynagi: Tirmizi)

Kardes, Konuyu okuyunca bu Hadis-i Serif Aklima geldi ve siz Kardeslerimle'de paylasmak istedim, fakat tercüme ettigim icin Kelime Kelime olmaya bilir.
Eger bilmeden bir Yanlislik yaptiysam Mevlam (c.c.) af eylesin insaALLAH... AMIN!

Üst Alt