Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ISLÂM DAN EVVEL DE TEMIZ IDI

Resûlullâh (s.a.v.) bir gün Ashâb-i Kirâm (aleyhimürrid-van) ile oturuyorlardi.

Sohbet esnâsinda Hz. Ebûbekr (r.a.) yemin ederek Ya Resûlallâh! Ömrümde hiçbir puta secde etmedim dedi. Hz. Ömer (r.a.) Niçin yemin ediyorsun, bu kadar câhiliyye zamaninda yasadin. dedi.

Hz. Ebûbekr, Babam Ebû Kuhâfe bir gün beni puthâ-neye götürdü. Bunlar senin ilâhindir, bunlara secde et. dedi. Beni orada birakip gitti.

Putun yanina gidip karnim aç, bana yemek ver. dedim. Cevâp vermedi. Su istedim, cevâp vermedi. Elbisem yok, beni giydir dedim. Yine cevâp vermedi. Bir tas alip, bu tasi senin üzerine atiyorum, ilâh isen mânî ol. dedim.

Yine cevâp vermedi. Tasi puta attim, yüzünün üzerine düstü. Babam gelip gördü. Oglum niçin böyle yaptin? dedi. Eve götürdü. Annem, Bu çocugu kendi haline birakalim. Bunun hakkinda Hak Teâlâ tarafindan bana hitâp gelmistir, eseri zuhûr edecektir. dedi.

Anneme, Sana gelen hitâp ne idi? diye sordum. Annem Senin dogdugun gece dogum sancisi içinde iken gâibden bir ses isittim. Ey hatun, sana müjdeler olsun! Dogacak çocugun adi yerde Atîk, gökle Siddîk olacak ve Hz. Muhammede (s.a.v.) yâr ve refîk olacaktir. dedi.

Ebû Hüreyre (r.a.) dedi ki: Ebûbekir (r.a.) sözünü biti-rince Cebrâil (a.s.) gelip, Resûlüllâha (s.a.v.) Ebûbekr dogru söylüyor. diye üç kere tekrarladi. (M.G-33)

09-haziran-2006 Fazilet Takvimi

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
Anneme, Sana gelen hitâp ne idi? diye sordum. Annem Senin dogdugun gece dogum sancisi içinde iken gâibden bir ses isittim. Ey hatun, sana müjdeler olsun! Dogacak çocugun adi yerde Atîk, gökle Siddîk olacak ve Hz. Muhammede (s.a.v.) yâr ve refîk olacaktir. dedi.

çok sağol aney......

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Baba ve dedelerimizin seçtiği din, hiç aklıma yatmıyor. Zîrâ hiçbir zarar ve fayda vermeye kâdir olmayan bir heykele tapınmak, ibâdet etmek akıllıca bir iş değildir. Bu kadar muazzam bir kâinâtın bir yaratıcısı olması lâzımdır. Fakat bunu kendi aklım ile bulmam mümkün değildir. Yarın gidip durumu Muhammed aleyhisselâma anlatayım. Bu durumu ancak Ona arz edebilirim. Zîrâ, olgun ve akıllı, doğru görüşlü, hiç yalan söylemiyen bir kimsedir. Herkes Ondan Muhammed-ül emîn diye bahsetmektedir. O, ne yapmamı isterse ona göre hareket ederim

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
yüreğine sağlık ablam..

ALLAH razı olsun..MEVLAM bizleri S.A.V in sünnetini en güzel şekilde yaşayan muminlerden etsin.

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Rabbim senden razı olsun ellerine yüreğine ve emeğine sağlık...
paylaşımın için teşekkürler...selam ve dua ile...

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
Hz.ebu bekir olabilmek O'gönüllerde yer edebilmek Ya Rab seni seviyoruz ve sana uyan topluluklarıda seviyoruz ismimizi onlarla an..''amin''

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
RABBİM hepinizden razı olsun ellerinize gözlerinize sağlık..

Üst Alt