Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sultans

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Beşiktaş
İslam'a inanılmaz hakaretler ÖZEL HABER

Türk medyasının ilklerinden olan Cumhuriyet gazetesinde bir zamanlar çıkan karikatürlerde, Müslümanlara yönelik akıl almaz aşağılamalar yapılıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ve 22 Temmuz öncesinde de hakaretvari reklamlarıyla tepki alan gazetede, daha çok 1925 yılında yayınlanan karikatürlerde, pek çok İslam alimi ve Müslüman çok çarpıcı çizgilerle aşağılanıyor.

İşte o çizgilerden bazıları….

194.jpg

196.jpg

Gazetede, çoğu kez manşetten verilen haberlerde her gün farklı isimler hedef gösterilerek, ilginç tehditlerde bulunuluyor.

Bu karikatürde de dönemin İslamcı dergisi “Sebilürreşad” yılan şeklinde çizilmiş ve yılan başı olarak da dönemin önemli İslam büyükleri İskilipli Atıf, Şeyh Said ve bir alim daha var.

198.jpg

İşte bir manşet:

“Hüküm Verildi”
M. Kemal, sarıklı cüppeli grubu göstererek sonlarının geldiğni yakında idam edileceklerini söylüyor.

193.jpg

Bu karikatürde de Osmanlıya olan kin hala bitmemiş olacak ki, Vahdettin akrep şekline sokulmuş..

195.jpg

Yine Müslümanların toptan süpürüldüğünü gösteren bir çizim.

Cumhuriyet Gazetesi..

gerçekçi

Gerçekçi Üye

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer

Evet çok yazık ancak böyle düşünen kişilere çok yazık. Ulu Önder Atatürk bu ülkeye bağımsızlığını kazandırmış ve asla da İslam düşmanı olmamıştır. Şeriat karşıtı derseniz anlarım ancak İslam düşmanı yanlış bir kelime lütfen yorumlarınızı yaparken ayrımcılık içeren konulara yönelmeyiniz. İslam düşmanı dediğiniz o ulu şahsiyet sayesinde bu gün bu topraklarda özgürce yaşayabiliyoruz. Atatürk asla İslam düşmanı değildi, sadece dini baskı unsuru yapan gruplara karşı durdu iyi ki de durmuş Allah mekanını cennet etsin. Amin

seyfofen

YiğiDo

Aldığı Beğeniler
145
Takım
Fenerbahçe
gerçikçi alıntı:İslam düşmanı olmamıştır. Şeriat karşıtı derseniz anlarım !!!
ahh bende senin din anlayışını bir bilsem..!!!
islam ne demek şeriat ne demek islam dini kimin dini şeriat kimin şeriatı..
sanırım pek bilgin yok..ALLAH rızası için söylüyorum..hocanıda değiş..okuduğun kitaplarıda...ehlisünnet velcemaat üzere olan din adamlarının sohbetlerini dinle kitaplarını oku..haa bol bol da tövbe et kardeşim..!!!

gerçekçi

Gerçekçi Üye

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
gerçikçi alıntı:İslam düşmanı olmamıştır. Şeriat karşıtı derseniz anlarım !!!
ahh bende senin din anlayışını bir bilsem..!!!
islam ne demek şeriat ne demek islam dini kimin dini şeriat kimin şeriatı..
sanırım pek bilgin yok..ALLAH rızası için söylüyorum..hocanıda değiş..okuduğun kitaplarıda...ehlisünnet velcemaat üzere olan din adamlarının sohbetlerini dinle kitaplarını oku..haa bol bol da tövbe et kardeşim..!!!

Seyfofen ben şeriatı kabul etmiyorum. İslam şudur budurları da kabul etmiyorum. Hoca değiştirmek gibi bir düşüncem de yok çok şükür. Özellikle Yaşar Nuri Öztürk, Nihat Hatipoğlu, Elmalılı Hamdi Yazır ya da araştırmacı yazarlardan M. Ali Bulut gibi değerli din alim ve araştırmacılarının yayınlarını takip ederim. Herkesin dini kendine ben şeriatın İslami bir unsur olmadığını gayet iyi biliyorum. Sen de tek taraflı araştırmak yerine lütfen daha kapsamlı araştır, İslam zorlama dini değildir değerli kardeşim öncelikle bunu unutma. Ayrıca Atatürk bugün bu topraklarda yaşamamız için ömrünü adamış bir şahsiyettir, Atatürk'ü sevmeyebilirsiniz fakat seven kişilere saygı duyup ayrımcılık yapmayınız lütfen. Rica ediyorum

sultans

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Beşiktaş
"Gerçekçi "keşke sözlerinde de birazcık gerçek payı olsaydı ama maalesef zerre si yok..dini baskı unsuru dediğin nedir ben anlamış değilim nice kıymetli alimleri astıran ,kestiren kimdi?bunun cevabını sende ,bende çok iyi biliyoruz hepimizde biliyoruz...ilkokuldan itibaren Çok değerli bir yönetici devlet adamı olan "Vahdetttin"'i vatan haini olarak öğretildi bizlere,beyinlerimize yazdırıldı ..Atatürk bizi kurtardı,vede başardı..danslar,başörtüsünden kurtulmalar ,kadın erkek karışık eğlenmeler balolar falan filan .çok iyi çalışılmış cumhiriyet gazetesi sahiplerinin ne dinden oldukları göz önünde içimizde yaşayan zehirli yılanlar iyiden iyiye zehirledi bizi halende zehirlerini kusmaya devam ediyorlar işte aç tv kanallarını her bir dizide görürsün çağlaştık,çağdaşlaştık.artık küffarlardan daha çok açıldık saçıldık,zinalar bile artık normal hale geldi,acaba bunlar kimlerin sayesinde...

gerçekçi

Gerçekçi Üye

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
O dönemki tekke ve zaviyeler maalesef çıkar amaçlı kişilerin eline geçmişti. İslamın en büyük düşmanı ne acıdır ki müslümanlık adı altında maske takıp bu dine ayrımcılık sokmaya çalışan gruplardır. Bu gün dejenere olan toplum ne Atatürk yüzünden ne de batılılar tarafından bu hale getirilmiştir. Şeytani gruplar bizi bu gün bu hale getirmişlerdir. Allah yolunda ilerleyen insanları kendi içlerinde birbirbirine kırdırmak için şeytana hizmet edenler gerek müslümanlık, gerekse başka din mensubu gibi görünerek Allah inancı olan kişileri kendi aralarında kavga ve savaşlara sürüklemişlerdir. Bir gün tüm gerçekler ortaya çıktığı zaman lütfen bu dediklerimi hatırlayın. Allah'a inanlar maalesef şeytani grupların sinsice oyunları ile bu gün birbirine düşman hale gelmiştir. Merak ediyorum Allah herkese akıl vermiş, tek taraflı bakmak kolay ancak ya görünmeyenler görünenlerden çok farklıysa biz Allah huzurunda bunun hesabını nasıl vereceğiz????

sultans

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Beşiktaş
görünen köy kılavuz istemez Bediüzzaman hz lerinden için şimdiye kadar kötü söyleyen duymadım hiç kimse dumamıştır,Adnan Menderes içinde öyle,Mehmet Akif Ersoy,yada imam-ı Rabbani hzlerinden içinde ben duymadım hep iyi ve değerli zat diye bahsedilir ve adını sayamadığım nice mübarek insanlar,ama Atatürk için böylemi durum değişiyor sol sever çağdaş takım sever,belkide çok iyi bir adamdı fakat onu destekleyenler o kadar yanlış ve kötü işler yaptılarki ...kusura bakma "Gerçekçi"ben sol ve solu destekleyen hiç bir Allah Kulunun din hususunda samimi olduğuna inanmam,daha doğrusu inanamam.

gerçekçi

Gerçekçi Üye

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
görünen köy kılavuz istemez Bediüzzaman hz lerinden için şimdiye kadar kötü söyleyen duymadım hiç kimse dumamıştır,Adnan Menderes içinde öyle,Mehmet Akif Ersoy,yada imam-ı Rabbani hzlerinden içinde ben duymadım hep iyi ve değerli zat diye bahsedilir ve adını sayamadığım nice mübarek insanlar,ama Atatürk için böylemi durum değişiyor sol sever çağdaş takım sever,belkide çok iyi bir adamdı fakat onu destekleyenler o kadar yanlış ve kötü işler yaptılarki ...kusura bakma "Gerçekçi"ben sol ve solu destekleyen hiç bir Allah Kulunun din hususunda samimi olduğuna inanmam,daha doğrusu inanamam.

Uzun uzun cevap yazmak isterdim fakat fazla vaktim yok şu an. Kısaca şunu söyleyebilirim ki ben sağcı solcu dinci dinsiz ayrımı yapmam. Atatürk'ü de çok severim çünkü bu ülke için çok fazla şey yaptı. Hataları olmuş olabilir koskoca bir cumhuriyet kurmak, bir ömrünü cephelerde harcamak kolay olmasa gerek. Her insan gibi o da yanlış kararlar vermiş olabilir ki bu Allah ile onun arasında ve o kişiler arasındadır. Yanlışları olmuşsa da yaptığı iyilikler inkar edilemez. Ben edemem şahsen. Ben Atatürk'e çok şey borçlu olduğumun bilincindeyim. O günün şartlarında yaşananları sadece o dönemin insanları ve en doğru şekli ile Allah bilir. Siz bu kadar emin konuşmakla daha doğrusu kötü konuşmakla haksızlık yapıyorsunuz fakat ne yazsam boş siz bu konuda tek taraflı inanç içersindesiniz. Tek dileğim Allah katında bu yorumlarınız umarım başınıza dert olmaz. Başkasına haksızlık yapmak, Allah adına yargıda bulunmak ve inançlı kişileri sağ sol diye ayırmak ve inançsızlıkla nitelemek altından kalkılması zor bir vebal... Allah yardımcınız olsun inşallah bu kadar acımasız yargılarınızdan kurtulmayı nasip eder Yüce Rabbim size. İyi akşamlar şimdilik çıkmam lazım.

seyfofen

YiğiDo

Aldığı Beğeniler
145
Takım
Fenerbahçe
Seyfofen ben şeriatı kabul etmiyorum. İslam şudur budurları da kabul etmiyorum. Hoca değiştirmek gibi bir düşüncem de yok çok şükür. Özellikle Yaşar Nuri Öztürk, Nihat Hatipoğlu, Elmalılı Hamdi Yazır ya da araştırmacı yazarlardan M. Ali Bulut gibi değerli din alim ve araştırmacılarının yayınlarını takip ederim. Herkesin dini kendine ben şeriatın İslami bir unsur olmadığını gayet iyi biliyorum. Sen de tek taraflı araştırmak yerine lütfen daha kapsamlı araştır, İslam zorlama dini değildir değerli kardeşim öncelikle bunu unutma. Ayrıca Atatürk bugün bu topraklarda yaşamamız için ömrünü adamış bir şahsiyettir, Atatürk'ü sevmeyebilirsiniz fakat seven kişilere saygı duyup ayrımcılık yapmayınız lütfen. Rica ediyorum
,
ister kabul et ister etme..ben sana yukarıda reçeteni yazdım..hemen tövbe et..
430325_10150567915948270_585453269_8805127_896229680_n.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt