Yeniden Doğuş

• Konbuyu başlatan ŞEVVAL
  • Başlangıç tarihi
  • 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
Ş

ŞEVVAL

Guest
İSLAMİYET'DE ASTROLOJİ

İlk peygamber olan Hz. Adem'den, son peygamber Hz. Muhammed (S.A.V.)'e kadar 124.000 peygamber gelmiştir. Allah, insanlara, do ru yolu göstermeleri, onların, kendi TEKli ini bilmeleri için gönderdi i peygamberlerin her birine, de işik konularda ilim hazineleri vermiştir.

Çok okuyan, kalemi bulan ve kalemle yazı yazabilen ilk peygamber olan İDRİS peygambere BURÇLAR İLMİ, verilmiş, kendisi de bunu genişletmiştir.

İdris peygamber almış oldu u vahye dayalı bir şekilde burçlar ve yıldızların, gerek insanlar, gerek yeryüzünde mevcut tüm birimler üzerindeki tesir ve önemini anlatmaya çalışmıştır.

Kısaca, Yıldız İlmi, veya Burçlar İlmi, İdris peygamberin mucizesi olup, daha sonra aynı ça da ilk defa Babiller tarafından, mevcut veriler ışı ında düzenlenmiş ve genişletilmiştir.

Pek çok İslam düşünürü de, yıldızlar konusunu inceleyerek, varlı ın var oluşunda burçların ve yıldızların rolünü, çeşitli kitaplarında anlatmışlardır. Ayrıca Kur'an-ı Kerimde yıldızlarla ilgili 60 küsur ayet vardır.

İslam Alim İmam Aziz bin Muhammed Nesefi "ZUBTEDİL HAKAİK" isimli eserinde "cisimler Alemin Mertebeleri "bölümünde anlatıyor:

" Malum olsun ki; Cenab-ı Hak Hazretleri cisimler alemini halketmek diledi. Önce dört zulmaniye nazar etti. Hemen bunlar eriyip cuşa geldi. Öz ve hülasasınsan Arş-ı Alayı yarattı, kalandan kürsiyi yarattı. Kalandan yedinci gö ü yarattı, kalandan altıncı gö ü, kalandan beşinci gö ü, kalandan dördüncü gö ü, kalandan üçüncü gö ü, kalandan ikinci gö ü, kalandan hava unsurlarını ( ay,yıldızlar, gezegenler v.s ), daha sonra su unsurlarını ve toprak unsurlarını yaratmıştır. Sonra maden, nebat, hayvan ve son olarak da insan meydana gelmiştir."

İNSANIN OLUŞUMU:

Kuran-ı Kerim'de Al-i İmran suresi 60.cı ayette de şöyle buyrulmaktadır.

" O Allah'tır ki; rahimlerde sizi diledi i gibi şekillendiren o'dur. Kendisinden başka ilah olmayan o, Aziz ( mutlak güç ) ve Hakim'dir.( hikmet sahibi )

BURÇLARI TANIYALIM:

Burçların her biri batinen ( özleri itibariyle ) Allah'ın "Esma-ül Hüsna"sının, yani yoplu olarak 99 olarak bilinen, güzel isimlerinin anlamlarının birleşimidir. Her bir burç 99 ismi ihtiva etmesine karşın, bunların farklı bileşimi ve her burçta belli isimlerin daha dominat olması nedeniyle, 12 burç de işik özellikler taşır.

Her burçta a ırlıklı olan isimlerden bazı örnekler:

KOÇ: Cabbar, Kaviy, Aziz, Vahid
BOĞA: Hasib, Metiyn, Hafıd
İKİZLER : Semi, Muid, Fettah, Rauf
YENGEÇ: Batın, Şekür, Müheymin, Hafız
ASLAN : Hayy, Evvel, Baki, Selam
BAŞAK : Basir, Muhsi, Melik
TERAZİ: Musavvir, Vedud, Mümin, Vahhab
AKREP : Kahhar, Muntakim, Mumit, Muktedir
YAY: Alim, Kabız, Gafur, Tevvab, Gani
OĞLAK: Sabur, Metiyn, Mani, Kadir
KOVA: Vasi, Kuddüs, Hakim, Mürid
BALIK: Halim, Latif, Mucib, Batın

BUÇLARLA İLGİLİ AYETLER:

*"Hakikaten biz, gökte BURÇLAR yarattık. Ve temaşa edenler için süsledik."
( Hicr/16)

* "Gökte BURÇLAR yaratan ve onların içinde bir kandil ve nurlu bir ay yaratan Allah'ın şanı ne yücedir!.."
( Fürkan/61)

* " Güneş Aya yetişemez. Gece de gündüzü geçemez. Hepsi birer felekte yüzerler."
(Yasin/40)

* " Allah, gökleri ve yeri HAK olarak yarattı. Bunda müminler için ibret vardır. "
(Ankebut/44)

* " Göklerde ve yerde olanların tamamı onun dur. Hepsi o'na boyun e icidirler."
(Rum/26)

* " Gece, gündüz, güneş ve ay Allah'ın kudretine dalalet eden ayetlerindendir. Siz, güneşe ve aya secde etmeyin. Onları yaratan Allah'a secde edin."
( Fussulet/37)

* " Biz gökleri yeri ve aralarındakileri e lence ve boş yere yaratmadık. Biz onları ancak Hak ile yarattık. Fakat onların ço u bunu bilmezler."
( Dühan/38-39)

* " O göklerde ve yerdekilerin tamamını, kendi tarafından sizin hizmetinize verdi. Bunda tefekkür eden bir kavim için ayetler ve ibretler vardır."
( Casiye/13)

* " Biz, yeri, gö ü ve aralarındaki şeyleri kafirlerin zannettikleri gibi abes ve batıl, boş yere yaratmadık."
( Sat/27)

* " Ve size geceyi, gündüzü, güneşi, ayı ve yıldızları musahhar kıldı. Bütün bunlar O'nun emrine boyun e mişlerdir. Bunların her birinde akıl kullanacak bir kavim için alametler vardır."
(Nahl/12)

* " Gökten yere kadar bütün dünya işlerini o tedbir eder."
( Secde/ 5)

* " Allah gökleri ve yeri ve ikisinin arasında bulunan şeyleri ancak Hakkı yerleştirmek için ve muayyen bir müddetle yarattı."
( Rum/8)

* " Görmez misin ki, Allah, göklerde ve yerde olan şeyleri hep sizin menfaatinize musahhar kıldı. Üzerinize açık ve gizli olarak birçok nimetleri tamamladı."
( Lokman/20)

* " Gece ile gündüzün birbiri ardınca gelmesinde, Allah'ın göklerde ve yerde yarattı ı şeylerde muttaki kavim için özel ayetler vardır."
( Yunus/6)

* " Göklerde ve yerde nice ayetler vardır ki onlar, o alametlerin üstüne basıp geçerler ve onlardan yüz çevirirler."
( Yusuf/150)

* " Üstünüze yedi sa lam gö ü bina ettik. Oraya parlayan bir kandil astık."
( Nebe/13)

* " Biz dünya semasını yıldız ziynetleri ile süsledik. Ve onları azgın şeytanlardan koruduk."
( Saffat/6-7)

* " Yeryüzünde veya nefislerinizde siz isabet eden bir olay, bizim onu yaratmamızdan evvel, mutlaka bir kitap da yazılmıştır. Bunu, önceden mukadder ve yazılı oldu unu bilip, elinizden çıkan şeylerden dolayı üzülmemeniz ve elinize giren ile de sevinip şımarmanız için , açıklıyoruz" Allah, dünyalıkla böbürleneni sevmez."
( Hadid/ 22-23)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
paylaşımın için sa ol ....ellerine sa lık... :)

x_usta

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
İyi güzel kardeşim de bunun bizim yıldız falı dedigimiz şeyle ne alakası varki onu anlamadım .
Tabiki yeri gögü ve arsında her ne varsa Allah CC. hü yaratmıştır.
da bu yıldızlar nasıl oluyorda gelecekle ilgili bazı şeyleri görmemizi salıyor onu anlamadım.
Yazınızda bunun la ilgili bi şey de göremedim.

Ş

ŞEVVAL

Guest
Orjinal Yazarı x_usta
İyi güzel kardeşim de bunun bizim yıldız falı dedigimiz şeyle ne alakası varki onu anlamadım .
Tabiki yeri gögü ve arsında her ne varsa Allah CC. hü yaratmıştır.
da bu yıldızlar nasıl oluyorda gelecekle ilgili bazı şeyleri görmemizi salıyor onu anlamadım.
Yazınızda bunun la ilgili bi şey de göremedim.
ben yıldız falı demiyorum kardeşim ama kuranı kerimde burçlar diye birşey geçiyo onu göstermek istedim sana..yıldızlar insanların yaşamlarına etkili oluyo..ve bunu herkes göremiyo insanlar yıldızlara bakarak gelecekle ilgili bazı şeyleri görüyo..

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Tam isabet olmuş sevvalcim.Harika bir konu.Ben de islamda yeri var diye biliyordum.Bu güzel ve açıklayıcı bilgileri paylaştı ın için tşk ederim.

İnanan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Eski bir konu olmasına rağmen en başlarda çıkmasından dolayı yazmaktayım.
Çok büyük bir yanılgı içindesiniz. Değilim diyenler yazımı okuyunuz. Kur'an ın ayetlerini parçalayıp bir yere varamazsınız. Bu apaçık bir kandırmacadır. Dilerseniz o ayetleri sırası ile, eksiksiz olarak abdest alıp okuyunuz ve görürsünüz ki aynı sonuç çıkmaz. Sebep olduğunuzun farkında mısınız?

(Sözde)Geleceği gören büyücüler..

Birçoğumuz geleceği gördüğünü söyleyen büyücülerin sözlerinin peşinden koşmakta ve aldanmaktayız. Onlar para kazanmak için insanları saptıranlardan başkaları değildirler sözleri "ola bilir, kısmen gibi kesin olmayan sözlerdir ya da aksine direkt olarak söyleyenleri de vardır " eğer ki satışları,tıklamaları yükseltmezlerse değiştirilirler. Böylesine bir gerçeğin haber olup böyle bir batıl def edileceğine (kovulacağına) aksine bizleri bilgilendirdiğini söyleyen gazete,haber siteleri ve bedava mail sitelerine (çıkış) dediğinizde sizi magazine ve sözde astrolojiye yönlendiriverir. Bunun sebebi kandırılmış bir insanı daha kolay kandırabilmenin kolaylığıdır. Biliyoruz ki pek çok gazete bulmacalarında önceden aklı çalıştırıyor deyip, Allah'ın her zaman TEK olduğunu bile bile "eski mısır tanrısı?" gibi inkarcı bir yaklaşımla bu soruyu sorar oldular daha sonraları da Kur'an da Arş'ın ve Taht'ın Tek sahibi Allah tır gerçeğine inat "eski dilde arş" diye sorar oldular ben sırf buna dikkat çekmek istedim.

Eminim ki çoğunluğumuz bunu araştırdı ve bir sorun olmadığını düşündü kalanlar ise ya bunu henüz düşünmedi ya da topluluğa aldandı.

Bizler apaçık bir şekilde kandırıldık, bizler eğer ararsak " İslamda astrolojinin yeri " diye bizleri Kur'an dan saptırmaya çalıştıranların, Kur'an a dayanmaksızın bizlere bazı "(sözde) bilgiler" sunmaktadır ve bunun sonucu bizler çok ağırlıklı olarak geleceği görebilmek bir tek Allah'a mahsustur gerçeğini hatırlatmıyor mu? Göreceğiniz tüm bilgiler bir nevi hadisler, kul sözleridir.

O bilgiler bize " Geleceği görmek sadece Allah'a mahsustur. " gibi kısa ve gerçek yerine bizlere birçok kafa karıştıran ve vardıracağı yeri belli olan sözler sunmaktadır, bunu kabul etmeyip kandırılanlardan olmamak bizim elimizdedir.Bir çeşit felsefe tuzağı da diyebiliriz buna.

Bunun için ısrarla size Kur'an ı Kerim 'i anlamaya, Türkçe okumanızı tavsiye ediyorum Allah'ın sözleri yerine ya da onu anlatıyormuş gibi hiçbir kul sözü (hadis, yorum, tesvir vs.) geçemez çünkü bunu söyleyen Allah'ın sözünden çıkmış olur. Allah bizlerin tek rehberinin Kur'an ı Kerim olduğunu içlerinde delilleri ile birlikte kesin olarak bizlere anlatmıştır.

Eskiden belki iyi niyet ile anlayamayanlar için Türkçeleştirmeler yapanlar, daha sonra o sözlere hile karışınca ve Kur'an Türkçe olunca neden bu dil de Allah'ın bir nimeti değilmiş gibi insanları karmaşaya sürüklediler? En azından Arapçayı anlayıncaya kadar okuyup anlasak kötülüklerden daha iyi korunmaz ve yazanların gerçekliğine şaşırmaz mıyız!?

Tüm bunlardan korunmak ve olanları anlamak için sizlere hayırlısıyla ilk önce anlamayı daha sonrada dileyenlere anlayabilince Arapça olarakta nasip olmasını diliyorum. Lakin çoğumuz dua ediyoruz ancak bunu hissedemiyoruz ne söylediğimizi bilmemiz için Allah bize boşuna mı akıl vermiştir?

Bizler astroloji kandırmasına tutulduk gittik haberler dahi şaka te ve si oldu, reklamlar klise korosunda çocuklara şarkı söyletilen ve mutluluk deyip dolar resminin gösterildiği YENİ neslin istedikleri gibi yetiştilir olduğunu görmüyor musunuz?

Üst Alt