Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı HayalMavisi
kılıksal değişimde bayanlardan daha fazla erkeklerin değiştiği kanaatindeyim.

nedense hep bayanların örtülerine ait mevzular sakızlanıyor.
eşarbın rengi, pardesünün boyu, ayakkabısının topuğu gibi.

tamam.......

ancak şahit olduğum bir durum da şudur ki erkek kardeşlerimizin islami giyim kurallarına bayanlardan daha da az dikkat ettikleri. saçları sakalları, kotları , botları, takıları, ve en önemlisi davranışları.
a dan z ye islami giyim içinde olan bir hanımın yanında onla hiç alakadar olmayan görünüşte eşler gördüm malesef.

kınamıyorum
bayan kardeşlerimizi de kınamam zaten

sadece madalyonun diğer yüzünü de hatırlatmak istedim

Bu güne kadar hiç bu konuya değinilkmemiş.Kesinlikle katılıyorum hayalmavisi.

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Kesinlike islamın geliştirilecek bir tarafı yok.Her mekana ve zemine uyar.Temel kurallar tabi ki değişmez ve hiç bir şekilde geleneğe göre uyum sağlamaz.Örnek verirsek giyim kuşam.Geleneğe göre değişiklik gösterebilir.Bu ve buna benzer şeyleri mi kasteddin can u can?

Ya da islamı anlama yönünde daha sağlam beyinler ve uygulama da daha sağlam gönüller oluşturmak mesela.Bu anlamda biz daha çok islamı anlamalı ve olumlu yönde gelişmeliyiz.

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Şu yönden bakalım ozaman, bir şeyin gelişmesi için onun aciz olan tarafı, eksik olan tarafı olması gerekmez mi... Somut misal; bir araba motorumuz var, 3 snyede 100 km hıza çıkabiliyor... biz daha hızlı olması için, motorunu geliştiriyoruz... Yani demek ki, olandan daha güzel birşey ortaya çıkabiliyor.. Şimdi konumuza geri dönersek, İslam'ın hiç bir eksiği ve gediği yok... ki orayı dolduralım, geliştirelim... Ve geliştirsekde, daha iisi olsun...

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
aslında islam ve islami olan şeyleri ayırmak gerekiyor .. islam bir dinin ismidir.. ve din ise kuralları olan bir sistemdir.. ve insanların o kurallara göre yaşaması gerekiyor... islami olan şeyler ise hayat tarzıyla çevreyle etkili olan şeylerdir... bu açıdan bakarsak kuralları olan bir şeyi değiştirmek veya geliştirmekten söz edilemez ...zeyno hocam sanırım yanlış anlaşılmışım.. ve bence ii de oldu çünkü bazı noktaları irdelemek gerekiyor.. kastettiğim şey sadece giyim kuşam değil.. düşünce sistemiş olarak.. vs..

Hasbi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Haşa ve kella bize Allah(c.c.) dini değiştirmeyi ve geliştirmeyi değil Allah(c.c.) bizlere Din olarak islamı beğendim diyerek ona tabi olmamızı istiyor..Haşa biz islamın şurası yanlış düzeltmek lazım anlayışına gidersek bunun ucu bitmez...

Allah(c.c.) bizleri Hakk din olan islama hakkıyla bağlanmayı ve ona uymayı nasip eylesin..

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Orjinal Yazarı YaMusaB
okukalem kardeşim o cümlesinde islamı geliştirmek derken sanırım bizlerde olan islami düşünceyi kuvvetlendirmek, olumlu yönde geliştirmek manasında söyledi...

Zaten İslamın gelişmeye ihtiyacı yok, İslam en gelişmiş sistem... Daha ii si yok yani...

sana katılıyorum musab kardeşim islamın gelişmeye ihtiyacı yoktur

bizim kendimizi geliştirmeye şerri şerif açısından çokkkkkk ihtiyacımız varrr

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Bu konuyu okuyan birisi, farklı iki düşünce olduunu sanacak... Kesinlikle hayır... Canucanda bizim gibi düşünüyor ama o birşeye işaret etmek istiyor ama tam anlamadım açık olmak gerekrse...

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Orjinal Yazarı YaMusaB
Bu konuyu okuyan birisi, farklı iki düşünce olduunu sanacak... Kesinlikle hayır... Canucanda bizim gibi düşünüyor ama o birşeye işaret etmek istiyor ama tam anlamadım açık olmak gerekrse...

demekki anlatmak istediğini anlatamadı

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı Can U Can
bu açıdan bakarsak kuralları olan bir şeyi değiştirmek veya geliştirmekten söz edilemez ...

Şimdi bazı arkadaşlar yanlış anlaşıldı, yanlış söylenmiş sözler olduğunu söylüyor .. evet zaten amacımda yanlış olarak algılanan bazı noktaları kardeşlerimin yardımlarıyla düzeltmeye çalışmak...

İSLAM İLE İSLAMİ OLAN ŞEYLERİ KARIŞTIRIYORUZ/KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ...

varsa bu konuda bilgisi olan bizleri aydınlatsın..

Üst Alt