Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
CaaN abimin demek istediği Çağa uygun Dini yaygınlaştırmak..

Yani gelişmek ve geliştirmek tabiki bu dini değiştirip geliştirmekten bahsedilmiyor..

Burda değişmek istenen kafa düşünceleridir..

Mesela hala dini çok ağır kurallarla sunan ben müslümanlardanım diyen kafalarvar ki bunlar dinde şu şu vardır bunu eksik yaparsan şu olursun bu yanlış yaparsan bu olursun diye önlere girilecek kolaylıklrdan ziyade çok baskıcı tavır kullanırlar işte böyle dini sunan kafalarda hiçbir dini yaygınlaşma olmaz bilakis önlerine verilen baskıcı tavırlardan dinden kaçış olur..

mesela namaz kılmak isteyen bir bayan ben pantolonlu kılabilirmiyim diyor?bu farklı düşünen tarikatlardan biri kadını naletliyor.diğeri ise bu böyle kılsın içindeki huzuru anlayınca eksiklerini yawaş yawaş kapatır.işte bu düşünce çağa uygun islamı yaşamak va yaygınlaştırmaktık

CaaN abiminde demek istediği bu düşüncelerin değişip gelişmesi..

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Ulan Can sen ne filozof adamsın ha, bişey dedin kimse çözemiyo :D
Buarada maşaAllah DuaNuR da senin düşencelerini okuyo herhalde :D

Maximillian

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
ÖNCELİKLE DİNİN TANIMINI YAPMAK LAZIM.DİN İNSANIN MUTLU OLMASI İÇİN KONULMUŞ KURALLAR BÜTÜNÜDÜR.YANİ DİNİ SEÇİMLE İNSANLAR GENELDE GÜZEL VE DOGRU OLAN NE İSE ONU ARARLAR.TABİ KÖTÜLÜK ANLAYIŞI İÇERİSNDE OLAN DİNLER DE VAR.SATANZİM GİBİ.
DİNLER DE İLAHİ VE BEŞERİ DİNLER OLARAK İKİYE AYRILIR.İSLAM İLAHİ BİR DİNDİR.
DİN GELİŞTİRİLEBİLİR Mİ.BENCE EGER BEŞERİ İSE (SOSYALİZM ,KOMÜNİZM,..VB) PEKALA GELİŞTİRİLEBİLİR.ANCAK İLAHİ DİNLERİN GELİŞTİRİLMEYE İHTİYACI YOK.ANCAK İNSANLAR TAHRİF ETTİKLERİNDE MÜSTESNA.KUR'ANI KERİMDE YÜCE MEVLAMIZ :
Bugün sizin dîninizi sizin için kemâle erdirdim. Sizin üzerinizdeki nîmetimi (lütuflarımı) tamamladım ve size din olarak İslâm'ı seçtim (yalnız İslâm'dan razı ve ondan hoşnûd oldum)".(el-Mâide, 3). "Kim İslâm'dan başka bir din ararsa, ondan [seçtiği dîni] kabûl edilmiyecektir ve o, âhirette hüsrâna [büyük zarara] uğrayanlardan [olacak]tır. "Allah katında yegâne [hak] din İslâmdır."
(Âl-i İmrân, 19).
BUYURUYOR.DEMEK Kİ İSLAMİYETİN TAHRİFE UGRAMA , BOZULMA GİBİ BİR DURUMU YOK.DOLAYISI İLE GELİŞTİRİLMEYE DE. SADECE DEGİŞECEK OLAN İNSANLARDIR.TABİ KURALLAR BELLİ BUNU GERÇEKLEŞTİRECEK OLAN VE BAZI EMİRLERE YORUM KATACAK İCMA VE KIYAS YAPACAK OLAN İNSANDIR.GELEN KURALLAR BELLİ BİR ZAMANA HİTAP ETMİYOR.DÜNYA VAROLDUKÇA DEGİŞEMEYECEK BU KURALLAR ,GELİŞTİRLMEYECEK DE ZİRA NOKSANSIZ .ÇÜNKÜ İNSANI YARATAN ZATIN KOYMUŞ OLDUGU KURALLAR .DEGİŞMEYEN TEK ŞEY DEGİŞİMİN TA KENDİSİDİR.İNSAN DA ZAMANLA DEGİŞECEKTİR ELBETTE.ANCAK HİÇ BİR ZAMAN İSLAM KURALLARINI DEGİŞTİRMEDEN KENDİNİ ONA ENTEGRE EDEREK DEGİŞİMİ YAŞAYACAKTIR.ZİRA İSLAM FITRATA UYGUN BİR DİNDİR.

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
Islamin yani yasayis tarzimizin bence kesinlikle degismeye ihtiyaci yok.
Zaten en önemli meselede bu.
Önce düsünmeliyiz nedne yaratildik?
Allah c.c. bizlere elciler göndermis kendisini taniyalim diye ve en son elcisi Hz. Muhammed s.a.v
Allah c.c. bizim Kuran ve Hz.Muhammed s.a.v. gibi yasamizi istiyor

ee ozaman yasam tarzimizda modernlesmeye ihtiyacimiz yok biz zaten moderniz

ama eger diyorsaniz teknoloji, bilim onlarda elbet modernlesmeliyiz
Allah calisan kulunu sever
arastirmak güzeldir arastirin atomu ve diger herseyi ve görün Allah c.c. mucizelerini bunlari arastirmak modernlesmektir cünki allahin mucizelerini görüyorsunuz
ama malesef bunlari gavurlar buluyor bizde bunlara kafa yorunca güya islamdan cikip modernlesmis gibi geliyoruz baskalarinin gözüne

kiyafete gelince Allah tesettüü emretmis evdenn disari cikinca elbisenizin üstüne baska birsey giyin yazyior kuranda yani renk diye bisey yok

almanyada carsaf giyince daha dikkat cekici oluyoruz

bence carsaf olmasa bile vüut hatlarini belli etmeyen, miletin gözüne batmayan, topuk sesi olmayan ayakkabilar gyimekte bir problem yok

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı DuaNur
CaaN abimin demek istediği Çağa uygun Dini yaygınlaştırmak..

Yani gelişmek ve geliştirmek tabiki bu dini değiştirip geliştirmekten bahsedilmiyor..

Burda değişmek istenen kafa düşünceleridir..

Mesela hala dini çok ağır kurallarla sunan ben müslümanlardanım diyen kafalarvar ki bunlar dinde şu şu vardır bunu eksik yaparsan şu olursun bu yanlış yaparsan bu olursun diye önlere girilecek kolaylıklrdan ziyade çok baskıcı tavır kullanırlar işte böyle dini sunan kafalarda hiçbir dini yaygınlaşma olmaz bilakis önlerine verilen baskıcı tavırlardan dinden kaçış olur..

mesela namaz kılmak isteyen bir bayan ben pantolonlu kılabilirmiyim diyor?bu farklı düşünen tarikatlardan biri kadını naletliyor.diğeri ise bu böyle kılsın içindeki huzuru anlayınca eksiklerini yawaş yawaş kapatır.işte bu düşünce çağa uygun islamı yaşamak va yaygınlaştırmaktık

CaaN abiminde demek istediği bu düşüncelerin değişip gelişmesi..

Bencede Anlatılmak istenen bu

Üst Alt