Atıp tutanlardan biride benim kardeşim Anlamadım ben açık anlat ?
Zaruriyet , mecburiyet kelimesinin Türkçe anlamının ne olduğunu, okusen derim ben sana. Böyle komik bi yorum yaptıysan.
Atıp tutanlarında bişey bilmesine gerek yok.
ALLAH kadınla erkeğin telefonda dahi sesini birbirine haram kılmış. Bunlar kafadan uydurma atmasyon bilgiler değil. İstediğiniz yerden öğrenebilirsiniz.
Burda görüşme yapılmasın diyen yok. Kadın ayrı erkek ayrı olsun diyenler var. .Görüşürsen görüş kimsenin derdi değil. Otobüs motobüs konusuyosun. Millet fikrini beyan edicek birsürü kişide onumu suçlucak. Yok öyle bişey.
ALLAH haram kıldıysa haramdır. Böyle bir konunun tartışması dahi olmaz.
Bu buluşmaya onay vermeyen başka bi tabirle HARAM olduğu için hoş karşılamayan kardeşlerimin bu konuya artık yorum yapıp uzatmamasını rica ediyorum. Elinden geleni yaptı herkes kendi doğrularını söylemek için. Bundan fazlasına gerek yok. Açık ve net.
Yanlış birşeydir değildir, farkına vardık, varamadık ayrı mesele. Herkes doğruyla yanlışı ayırt eder zaten. Bizim öğrendiklerimize göre İSLAM'da HARAM'dır. Senin öğrendiğin yerde Helalse gidersin. Kimse kimseye gitmesin demedi demezde zaten. Bizim kimseye birşey öğretme gibi bi amacımızda yok. Haddimizede değil. Bilmeyen, bilmek isteyen öğrenir bi şekilde. Bi öneri vardı ortada. Bizim derdimizi anlatmak istediğimizi anlayan anlamıştır. Kaldıki erkeklerin kendi arasında muhabbetse muhabbet, görüşmeyse, kardeşlikse kardeşlik, eğlenceli sohbetli bi günse onunda en kralı olur. Bayanlarda kendi arasında rahat hareket edicektir. Niye bunu söyleyenlere topyekün böyle savaş açılıyor anlamıyorum.
Bildiğimiz kadarıyla, HAKK'ı konusmaktan çekinicek halimiz yok, bildiğimiz doğrularıda her zaman yer ve mekan önemli olmaksızın söylememiz gerekir. bedeli ne olursa artık. önemide yok. Belki sizin bu konuda bilginiz, takvanız, ilminiz, irfanınız, bayan erkek ayrı yerlerde olsun diyenlerden daha yüksektir. Olabilir MaşaALLAH size. Ama o zaman karşınızdaki insanlara saygı duymasını biliceksiniz. Çocuk azarlar gibi sen sus bakim'lerle olmaz bu iş.
'' Giden gider gitmeyen sesini çıkarmasın sussun öyle.'' Olur emredersiniz. Madem burası halka açık, herkes özgürdür ve kimse kimseyi susturamaz.Böyle bi hakkı olmadı kimsenin, bundan sonrada olamaz.
Burda sen bizim gibi düşünmüyosun ya sus ya biz yorumunu sileriz olmadı seni sileriz anlayışı da olmasın lütfen.
Alttan aldıkça insanlar, sert cevaplar verdiğinizi zannederek kimseyi susturduğunuzuda zannetmeyin.
Herkes sükuneti korusun. kalpler kırılmasın. Memleket meselesi haline gelmesin.
İyi niyetli herkes bunu biliyoruz arada saygı ve seyiyeyi koruyalım, yerlere düşürmeyelim.
Selametle.