Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
gkyzkzarsa143re3cl.jpg

Babası marul satıyor, kendisi ÖSS'yi kazanamayınca internet kafeye takılmaya başladı. Ve dünya devlerinin sitelerini çöketti. İşte yakalanan dünyanın en ünlü Türk hackeri.
Adanalı çiftçinin oğlu 116 ülkeyi 'hack'ladı
116 ülkede bilgisayarlara virüs bulaştırdığı iddiasıyla tutuklanan Adanalı 'hacker' Atilla Ekici'nin çiftçilikle uğraşan ailesi olayın şokunu yaşıyor. Oğullarının 'karakolun yolunu bilmediğini' ifade eden baba Kemal Ekici "Okuldayken hep takdir getirirdi. Dışarıya da pek çıkmazdı" diye konuştu.
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Yüksek Teknoloji Suçları ve Bilişim Sistemleri Şube Müdürlüğü ile Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın ortak operasyonuyla, Zotob, Rbot ve Mytob adlı virüs programlarını yazarak dünyaya yaydığı iddia edilen Atilla Ekici'nin Adana'da Özel Akdeniz Lisesi'nde eğitim gördüğü öğrenildi. Adana'nın Yeşilevler Mahallesi'nde kiralık bir evde oturan Atilla Ekici'nin babası Mustafa Kemal Ekici, çiftçilikle uğraştığını belirterek, "Oğlum adliyenin veya polisin yolunu bilmez. Kumarı, kötü alışkanlığı yoktur. Zor geçinen bir aileyiz. Sabah saat 07.00'de gelip çocuğumu götürdüler. Giderken de odasında bulunan bilgisayarı aldılar. Sadece ekranı bıraktılar" şeklinde konuştu.

ÖSS'Yİ KAZANAMADI

Oğluyla gözaltına alındıktan sonra iki defa telefonla görüştüğünü ifade eden baba Mustafa Kemal Ekici, "Bana 'bu olayla benim ilgim yok' dedi. Suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Ulucanlar Cezaevi'nde kalıyor. Bugün Ankara'ya gideceğim" diye konuştu. Bu arada 21 yaşında olan 'Hacker' Atilla Ekinci'nin, liseyi bitirmesine rağmen iki yıldır üniversiteyi kazanamadığı için boşta olduğu ve zamanının büyük bir bölümünü internet kafelerde sanal alemde 'sörf yaparak' geçirdiği öğrenildi. Atilla Ekici'nin, 'yasa dışı' işlemlerini daha çok bu internet kafelerden yapmaya özen gösterdiği, evdeki bilgisayaranı ise çok az kullandığı da iddia edildi.

'Coder' 12 gün kaçabildi

Bulaştırdığı Zotob adlı bilgisayar virüsüyle CNN, Disney, NY Times, Boeing gibi 100'den fazla ABD'li şirketi zarara uğratan Atilla Ekici'nin FBI, Microsoft ve Türk polisi üçgeninde 12 gün kaçabildiği ortaya çıktı. Kendine "coder" adını takan 21 yaşındaki gencin yakalanması için FBI'ın siber teşkilatı, Microsoft'un 50 kişilik İnternet Suçlarını Araştırma Ekibi ve Türk-Fas'lı yetkililer işbirliği yaptı. Virüsün ilk çıktığı tarih olan 14 Ağustos 2005'te başlayan soruşturma Atilla Ekici'nin 12 gün sonra Adana'da yakalanmasıyla tamamlandı. Ekici'nin hedefindeki Windows 2000 işletim sistemini üreten Microsoft, 50 kişilik bir ekiple Zotob virüsü ve versiyonlarının nereden geldiğini analiz etti. Sonunda da kaynağa ulaştı.

IP TRAFİĞİNİ İZLEMEK KOLAY

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, virüslü saldırganının IP (Internet Protocol) numarası takibiyle yakalanma olasılığının yüksek olduğunu söyledi. Bilgisayarların haberleşme numarası olan IP numarası, bilgisayarın plaka numarası anlamına geliyor. IP numarasının belirlenmesi için FBI ve Türk polisi, internet servis sağlayıcılarla işbirliği yapıyor. Ç a ğ l a - yan Arkan, bu işlere bulaşan kişilere yeteneklerini daha olumlu amaçlar için kullanmalarını tavsiye ettiklerini de söyledi.

'PARMAK İZİ KALABİLİR'

Saldırı önleme yazılımları üreten McAfee'nin Türkiye'deki Teknik Destek Hattı Yöneticisi Ümit Akkuş da siber saldırıların IP takibiyle bulunabileceğini söyledi. Akkuş, "Zotob virüsünü yazanlar kendi bilmedikleri bir yerden açık vermiş olabilir. Parmak izi kalabilir. Hangi IP'den gönderildiği ortaya çıkar. Trafiğin takip edilmesini sağlayan teknolojiler de var. Yeterince hakim değilseniz, kendinizi ele vermeniz an meselesi" diye konuştu. Ücretsiz e-mail servisi Hotmail'in hesaplarını kıranların bile kendine 'hacker' dediğini belirten Akkuş, "Ciddi yapanlar ekip olarak çalışıyorlar. Banka hesaplarından para kaçırmak ya da sırf ego tatmini için bu işi yapıyorlar" dedi.

İşbirliği yaptık meyvesini aldık

Reigel'e göre Atilla parayı verdi, programları Faslı yazdı. FBI yetkilisi Louis Reigel, Faslı Farid Essebar ve Türk vatandaşı Atilla Ekici'nin bilgisayar solucanı tipi iki virüsü yazıp yaydıklarının sanıldığını belirtti. Her iki virüsün de CNN, New York Times, ABD News dahil 100'den fazla Amerikan şirketinin bilgisayarlarında sorun yarattığı kaydedilirken, Reigel de açıklamasında, birlikte hareket edilince nelerin başarılabileceğinin ortaya konduğunu, etkin bir işbirliği sayesinde bu sorunun kısa süre içerisinde çözümlendiğini belirtti.

Tarlada birlikte çalışırdık...

Uluslararası bir operasyon sonucu ele geçirilen Adanalı hacker Atilla Ekici'nin çiftçilikle uğraşan babası Kemal Ekici, oğlunun bildiği kadarıyla hiçbir kötü alışkanlığı olmadığını, hatta ekim yaptığı tarlada kendisine yardım ettiğini ifade etti.

'MAHALLEDE SEVİLİRDİ'

Baba Ekici oğluyla her sabah evden beraber çıkıp, akşam iş bitiminde yeniden eve döndüklerini söyleyerek, "Atilla kimselerle kolay kolay görüşmezdi. Evden dışarıya pek çıkmazdı zaten. En büyük tesellim kötü niyetli insanların eline düşmemiş olması. Son dört yıldır evin tüm hesaplarına o bakardı" diye konuştu. Oğlunun 116 ülkede bilgisayarlara virüs bulaştırdığına inanmakta zorlandığını da ifade eden Mustafa Kemal Ekici, oğlunun mahallede sevilen bir genç olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Işık ve Final dershanesinde üniversite sınavlarına hazırlandı. Mahallede herkes onu severdi. Yabancı dili vardı. Türk polisiyle birlikte kendisini götürmek için Interpolden birisi de geldi. Böyle bir iş yapmış olabileceğini tahmin etmiyorum."
Benim üstad oluyor kendisi :D

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
bana bak sakın sende böyle kirli işlere meyletme

yoksa karışmam bak ona göre :p :p :p

sen paşa paşa okulunu oku vatana millete hayırlı biri ol

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
hay maşallah..
üstadın da fena iş yapmamış..
:D

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Adam çalışıyor ya boş durmuyor benim gibi :D:D:D

mehmet27

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Allahim millet ne islerle ugrasiyo

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
çok iyi bazı siteleri çökertmek lazim

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Bu arada necmeddin abi bu konuyu okur mutlaka :D
Necmeddin abi verdigin sitenin ikisininde işi bitti :D:D:D

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
ORiJiNAL YAZARI : onur

Bak sen..
biizm ufaklık hack işleriylede uğraşiyormuşta haberimiz yokmuş..
uğraşmadığın başka iş kaldımı acaba merak ediyorum..
;)

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : ExELaNcE

Bak sen..
;)
Uzun zamandır html ile ugraşmıyordum hedefim hep forumlardı ama o da varmış kısmetimizde oldu :D:D:D
Bilmem başka ugraşmadıgım iş varmı :D
Aklıma geldikce ugraşıyorum yeni işlerle :D:D:D

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ORiJiNAL YAZARI : ExELaNcE

Bak sen..
;)

bizim ufaklı yabana atma bu az deyil ExELaNcE kardeşim

aman gözünüz üzerinde olsun

bu yaramaz her şeyi çok merak ediyor

merakı başına iş açmasın sizler abileri olarak sahiplenin :p :p :p :p

Üst Alt