Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
115114ck3.jpg

SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZİ HALİNE GELECEK

İşte kolesterolü düşüren ekmek
Son yıllarda artan sağlık problemleri artık 'ekmekten uzak kalarak değil, doğru ekmek yiyerek' kontrol altına alınıyor.

Halk Ekmek büfelerinde satışa sunulan 'çeşni bahar' ekmeği, içeriğindeki 21 baharat türü ve un karışımlarıyla sağlığını önemseyenlerin vazgeçilmezi haline geleceğe benziyor. Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. İlker Durak'ın çalışmaları sonucu formüle edilen 'Halk Çeşni Bahar' ekmek, tam buğday unu, yulaf, arpa ve çavdar unları ile soya proteini, soyalı çeşni bileşenleri, 21 çeşit baharat, maya ve tuzdan imal edildi. Ekmeğin herkes tarafından tüketilebileceğini belirten İlker Durak, "Bu ekmekten günde bir adet yiyenler, kalp-damar hastalıklarına karşı daha dirençli olacak, kolesterol seviyelerinin düşmesine katkı sağlayacak, damar yapısının düzelmesine yardım edecek, kabızlığı önleyecek, toksik maddelerin bağırsaktan atılmasını hızlandıracak, şeker hastalarında glikoz emilimini azaltacak, nişastanın sindirimi ve emilimi daha az olduğu için obeziteyi engelleyebilecek." dedi.

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun inşeallah Ankara ya gittiğimde büfeden alabilirim ankaranın halk ekmeğpide çok lezzetli oluyor gerçekten

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
eee bu ekmeğin adı yokmu ist yokmu nasıl alıcaz

bilgiler için teşekkürler damlam..

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi olsun kardesim paylastigin icin tesekkürler
Selam ve Dua ile.......

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
eee bu ekmeğin adı yokmu ist yokmu nasıl alıcaz

bilgiler için teşekkürler damlam..

ablam sana ankaradan göndereyim ben :)
istanbulda da çikiyor ama ankara kadar iyi olmuyor özellikle ekmek için gelen oluyor yani :)

gelin ankaraya büfe siizn abalam :)

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ablam sana ankaradan göndereyim ben :)
istanbulda da çikiyor ama ankara kadar iyi olmuyor özellikle ekmek için gelen oluyor yani :)

gelin ankaraya büfe siizn abalam :)

ayy canım çok teşekkür ederim sağolasın almışla beraber..
inşallah yolum düşerse geldiğimde yerim hakkım ozamana kalsın:))))

Üst Alt