Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
İSTİĞFARIN FAYDALARI VE GETİRDİKLERİ

Müslüman samimî olarak istiğfar ederse bu hemen kabulle sonuçlanır; Allah'ın izniyle mağfiret gerçekleşir. Kur'an âyetleri bunu açıkça ifade etmektedir. Yüce Allah şöyle buyurmuştur:

“Rabbim! Ben kendime zulmettim beni bağışla! (Allah) onu bağışladı. Çünkü O çok bağışlayan çok esirgeyendir.” (28 Kasas 16)

“Keşke kavmim Rabbimin beni bağışladığını ve beni ağırlananlardan kıldığını bilseydi.”(36 Yâsîn 27)

“Ama affeder hoş görür bağışlarsanız Allah da çok bağışlayan çok esirgeyendir. ( O da sizi bağışlar.)” (64 Teğâbun 14)

“Rabbim! Bizi affet deyin ki biz de sizin hatalarınızı bağışlayalım.” (2 Bakara 58)

“De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah bağışlayan esirgeyendir.” (3 Âl-i İmran 31)

“Günahlarının bağışlanmasını dilerler. Günahları da Allah'tan başka kim bağışlayabilir?” (3 Âl-i İmran 135)

“Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Allah bütün günahları bağışlar.” (39 Zümer 53)

Yine Kur'an âyetleri bize istiğfar edenin Rabbine karşı niyeti samimî ve içten olduğu takdirde istiğfarın kesinlikle kabul edileceğini açıklıyor.
Samimi olarak yapılan istiğfar insanı mutlu eden en önemli vasıtalardandır. Çünkü istiğfar eden Müslüman ümitsizliğe kapılmaz ümidi yitirmenin manasını ve olumsuz düşünmeyi bilmez.

İstiğfar dünyadaki azaba engel olur.
“Onlar istiğfar ederlerken Allah onlara azap edecek değildi.” (8 Enfal 33)

İstiğfar Allah'ın hak yolda olanlara verdiği zafer vadini çabuklaştırıp gerçekleştirir.
“Sabret Allah'ın vadi gerçektir. Günahına da istiğfar et.” (40 Mü'min 55)

İstiğfar insana rahat ve hu-zur içinde yaşama imkânı verir.
“Rabbinizden mağfiret dileyin sonra ona tövbe edin ki sizi belirtilmiş bir süreye kadar güzelce yaşatsın.” (11 Hûd 3)

İstiğfar insanın dünyada çalışmasını ve onu şenlendirmesini sağlar.
“Sizi yerden inşa eden ve orada yaşatan O'dur. O'ndan mağfiret dileyin.” (11 Hûd 61)

İstiğfar sabretmeyi sağlar ve onun kapılarını insanlara açar.
“Sabretmeniz sizin için daha iyidir. Allah bağışlayan esirgeyendir.” (4 Nisâ 25)

İstiğfar kötülükleri yok eder.
“Kötülükler yaptıktan sonra tövbe edip inananlara karşı Rabbin on (tövbe ve iman) dan sonra elbette bağışlayan esirgeyendir.” (7 A'raf 153)

İstiğfar sahibini Allah'ın rahmetine sokar.
“Allah onları rahmetinin içine sokacaktır. Allah bağışlayandır esirgeyendir.” (9 Tevbe 99)

İstiğfar güzel hayatın gerçekleşmesini sağlar.
“Onlara: Rabbinizin nimetinden yeyin de O'na şükredin! Hoş bir memleket ve çok bağışlayan Rab var denilmişti.” (34 Sebe' 15)

İstiğfar sebebiyle ecir verilir ve lütuf artırılır.
“(Umarlar ki Allah) bu kimselerin ecirlerini tam versin ve lütfundan onlara fazlasını da versin. Çünkü O çok bağışlayan çok karşılık verendir.” (35 Fâtır 30)

İstiğfar kuraklık olduğunda yağmur ve rahmet isteme dualarındandır. Yine o mal ve çocuklarla yardım edilme insan hayatında nimetin artırılma sebeplerindendir.
Dedim ki“Rabbinizden mağfiret dileyin çünkü O çok bağışlayandır (O'ndan mağfiret dileyin) ki üzerinize gökten bol yağmur göndersin ve size çok mallarla oğullarla yardım etsin size bahçeler ver-sin ırmaklar versin.” (71 Nuh 10-12)

İstiğfar tövbesinde samimî olduğu takdirde insanı yaptığı haksızlığın sonucundan kurtarır.
“Şüphesiz Rabbin o insanların zulümlerine karşı mağfiret sahibidir.” (13 Ra'd 6)

İstiğfarın bu büyük rolünün yanında onun alanı geniştir sınırı yoktur.
“Şüphesiz Rabbinin affı geniştir.” (53 Necm 32)

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
EstaĞfİrullah estaĞfİrullah estaĞfİrullah.......

Rabbİm bİz acİz kullarini affeylesİn İnŞallah. Allah razi olsun vakkas kardeŞ. Rabbİm tÖvbesİ kabul olan kullarindan eylesİn cÜmlemİzİ.

Rabiye_A

Nur yuzlunun sevdalisi...

Aldığı Beğeniler
15
Rabbim razi olsun insaallah.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Kalbin cilasi Estagfirullah demektir.RABBIm cc kalplerimizi bu güzel sözü huşu ederek cilalandiran kullarından eylesin.

Üst Alt