Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
İSYAN ETTİĞİN HUSÛSTA İTAAT ET!

İblis, Mûsâ (a.s) ile karşılaştı ve Hz. Mûsâ'ya (a.s):

"Yâ Mûsâ! Allah seni peygamber olarak seçmiş ve kendisiyle konuşmak şerefine nail etmiştir. Ben günahkâr bir kulum. Benim için Allâh'a duâ eder misin? Allah beni afv etsin, dedi. Hz. Mûsâ (a.s.) Allâh'a duâ etti. İkinci sefer şeytanı görünce bu defa şeytana şöyle dedi:

"Bana senin affedilmen için Âdem'in kabrine secde etmen icâb ettiği söylendi.

Şeytan hiddetle: Ben ona sağken secde etmedim de ölüyken mi secde edeceğim? Benim için Allâh'a yalvar-dın ve bana hakkın geçti. Bunu ödemek için sana bir sırrımı vereyim

Ben Âdemoğlunu üç yönden yakalarım. Sen bu üç şeyle karşılaşınca beni hatırla ve benden Allâh'a sığın:

1- Öfkelendiğin zaman, gözlerim gözlerinde, vesvesem kalbinde olur.

2- Allah için bir iş yapacağın zaman, senin çoluk çocuğun, malın mülkün var, bu işi yapmaktan vazgeç, diye durmadan vesvese veririm.

3- Sakın mahremin olmayan kadınla baş başa kalma. O zaman aranıza girer, senin nâmına da onun nâmına da size yapacağımı yaparım.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAH razı olsun bu güzel konu için

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Bugün 7.sınıf öğrencilerime cin ve şeytan konusunu anlatırken bir öğrencim:
hocam!şeytan için Allah'a dua etsek..o da cennete gitse dedi..
ben de cevap olarak hz Musa ile şeytan arasında geçen bu olayı detaylarına girmeden anlattım..detaylarını öğrenmek iyi oldu..tşkler..

Üst Alt