Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
????İTALYAN SAĞLIK BAKANLIĞI
İTALYA Ve TÜRKİYE'DE TIP

CORONAVİRÜS nedeniyle son zamanlarda özellikle İtalya ve Ispanya, Türkiye tıp alanında kıyaslanıyor.
İtalyada aydınlar "Türkiye kadar olamadınız!" diye sağlık politikalarını eleştiriyorlar.
İtalya Bilim Kurulunun bu eleştirilere verdiği cevap bizim için gurur verici.
Aynen şöyle diyorlar: ”Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sinir cerrahı Prof.Gazi Yaşargil Türk'tür.
ALS hastalığı üzerinde dünyada en önde olan isim Prof Hande Özdinler, unutmayın, Türk'tür.
Ülkesinde yüz ve kol naklini gerçekleştirdikten sonra dünyada ilk rahim naklini gerçekleştiren de bir Türk.Adı Prof.Ömer Özkan.
Dünyada ilk kez Beyin Hücrelerinin ölümünü engelleyen hocanın adı Dr. Murat DİGİÇAYLIOĞLU . O da Türk.
Robotla ilk kalp ameliyatını yapan, kalp krizini önceden haber veren Elektronik CİP i de bulan Prof.Tayfun Aybek de Türk.
Behçet Hastalığını da 1937 senesinde bulan, teşhis eden, tedavisini gerçekleştiren doktor da bir Türk. Onun da adı Hulusi Behcet.
Türkler geleneksel olarak Tıp Alanında Avrupa Devletlerinden daima önde olmuşlardır. Unutmayın onlar hep İmparatorluklarda yaşadılar. Geçmişleri,tıp alanında deneyim ve hizmetleri çok derin.
Türkler tarihte hayvancılık ve harp sanatında dünyanın en sözü geçen milleti olduğundan, bulaşıcı hastalıkların tedavisinde de insanlığa büyük hizmetleri olmuştur.
Göktürklerde Hekim Biguta, Karluklarda Hekim Haruna MS 728 yılından bu güne unutulmaz hekimler arasındadır.
Müzikle ilk tedaviyi Osmanlı Devleti gerçekleştirmiş, Dünyada ilk Devasa Çadır Hastahanelerini 10-11-12 Y.Yılda Selçuklu Türkleri kurmuştur.
1037 senesinde vefat eden İbn i Sina Hekimlerin Hükümdarı olarak İtalyan okullarında okutulmuyor mu?
Karaciğer ve sarılık hastalığını bulan,mikrobu tanımlayan da İbn- Sina’dır.
14. Asırda yaşamış FATİH’in manevi hocası Akşemsettin
Dünyanın en önemli bulaşıcı hastalıklar hekimiydi. Mikrobun da mucididir.”
İtalyanlar ve Avrupa hekimlerimizi bizden daha iyi tanıyorlar. Bu bilgiler Avrupa taklitçisi kompleksli ders kitaplarinda yazmaz. Bu bizim ayıbımız ve eksiğimiz.
Büyük ümitlerle gelen Milli Eğitim Bakanı da sorun ders kitaplarında ve müfredatta diyemedi.
Kendimizi tanısak kendimize gelsek ve guvensek iyi olur. (Cemalettin Bargın.)

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Batı seviciligi maalesef kendi içimizdeki güzellikleri unutturuyor.

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Devletimizin Prof.Dr Ercüment Ovalı'nın Covid-19 la ilgili bulduğu ilaca da kulak ve destek vermesi umuduyla...
:gul:,

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Eczacı yeğen depodan istedi ama vermiyorlar
Maliyeti 2500 olduğu için mi soru işareti?¿

Maliyeti ile ilgili olduğunu düşünmüyorum, Covid-19 hastalarının maliyeti 200 bin lira civarında imiş, 2500 TL bu manada pek bir şey değil, stratejik bir derinlik meselesi sanki

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
Maliyeti ile ilgili olduğunu düşünmüyorum, Covid-19 hastalarının maliyeti 200 bin lira civarında imiş, 2500 TL bu manada pek bir şey değil, stratejik bir derinlik meselesi sanki

Bir kutu fiyatı 2500 lira imiş yalnış hatırlamıyorsam
Sadece hastalar için de değil, hastanelerde yahut eczanelerde çalışan bütün sağlıkçılar içinde lazım aslında
Büyük risk altındalar çünkü...
Hastanelerde olan doktor ve hemşire yakınlarımdan biliyorum...virüs onlarda hızla yayılıyor çünkü
Bilmiyorum artık neden dolayı bu ilaç gündeme alınamıyor
Tedbir ve teslimiyetten başka çaremiz yok Rabbe

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Bir kutu fiyatı 2500 lira imiş yalnış hatırlamıyorsam
Sadece hastalar için de değil, hastanelerde yahut eczanelerde çalışan bütün sağlıkçılar içinde lazım aslında
Büyük risk altındalar çünkü...
Hastanelerde olan doktor ve hemşire yakınlarımdan biliyorum...virüs onlarda hızla yayılıyor çünkü
Bilmiyorum artık neden dolayı bu ilaç gündeme alınamıyor
Tedbir ve teslimiyetten başka çaremiz yok Rabbe

Sağlıkçılarımız bu savaş alanında öncü neferlerimiz, Sağlık Bakanımızın bu konuda yeterli hassasiyeti taşıyacağnı düşünüyorum, Rabbim yar ve yardımcıları olsun

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
Sağlık Bakanımızın samimiyetinden şüphem yok biiznillah
Amin amin aminn

Üst Alt