- Aldığı Beğeniler
- 14,607
- Takım
- Galatasaray
İYİ ARKADAŞ Ve KOMŞU SEÇ
Hazret-i Mevlânâ ne güzel buyurur:
“Gülün güzel kokulu olması, onun dikenlere katlanmasındandır zira gülün dostu dikendir.”
Gül, Peygamber Efendimiz’i (sav)sembolize eder. Güllerin şâhı, Peygamber Efendimiz (sav) dir.
Şeyh Sâdî, Gülistân adlı eserinde şöyle bir hikâye anlatır:
Bir kişi hamama gider. Hamamda dostlarından biri, kendisine temizlenmesi için güzel kokulu bir kil verir. Kilden rûhu okşayan enfes bir koku yayılır. Adam kile sorar:
-A mübârek! Senin güzel kokunla mest oldum. Söyle, sen misk misin, amber misin?
Kil ona cevâben şöyle der:
-Ben misk de amber de değilim. Bildiğiniz, alelâde bir toprağım lakin bir gül fidanının altında bulunuyor ve gül goncalarından süzülen şebnemlerle her gün ıslanıyordum.
İşte hissettiğiniz gönüllere ferahlık veren koku, güllere aittir.”
Peygamberimi (sav), kişi arkadaşının dini üzeredir, buyurur.
Ali Erkan Kavaklı
Hazret-i Mevlânâ ne güzel buyurur:
“Gülün güzel kokulu olması, onun dikenlere katlanmasındandır zira gülün dostu dikendir.”
Gül, Peygamber Efendimiz’i (sav)sembolize eder. Güllerin şâhı, Peygamber Efendimiz (sav) dir.
Şeyh Sâdî, Gülistân adlı eserinde şöyle bir hikâye anlatır:
Bir kişi hamama gider. Hamamda dostlarından biri, kendisine temizlenmesi için güzel kokulu bir kil verir. Kilden rûhu okşayan enfes bir koku yayılır. Adam kile sorar:
-A mübârek! Senin güzel kokunla mest oldum. Söyle, sen misk misin, amber misin?
Kil ona cevâben şöyle der:
-Ben misk de amber de değilim. Bildiğiniz, alelâde bir toprağım lakin bir gül fidanının altında bulunuyor ve gül goncalarından süzülen şebnemlerle her gün ıslanıyordum.
İşte hissettiğiniz gönüllere ferahlık veren koku, güllere aittir.”
Peygamberimi (sav), kişi arkadaşının dini üzeredir, buyurur.
Ali Erkan Kavaklı