Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
1.Allah'ın sıfatlarını ve esmasını öğrenerek O'na ilgili ismiyle münâcâtta bulunun. Rızık darlığı çekerken "Ya Rezzâk", iş sıkıntısı çekerken "Yâ Fettâh", hastalandığınızda "Ya Şafiî" gibi.​

2.İnsanlara karşı kötü hisler beslemenin bizi yıpratacağını düşünerek size kötülükte bulunan şahıs için bile güzel dileklerde bulunun, af dileyin. Nimete şükür, halinize hamdedin.

3.Yemeğinizi mümkün olduğunca başkalarıyla paylaşın. Sofraya aile fertlerinin tamamıyla birlikte oturun.

4.Çirkin kelimeleri dilinize yasaklayın. Verdiğiniz sözü yerine getirin.

5.Anne babaya, akrabaya, komşuya ve arkadaşlara ihsanda bulunun, onların gönlünü hoş tutun.

6.Karşılaştığınız insanlara tebessüm ederek selâm verin, iyi dileklerinizi bildirin.

7.0lmuş bitmiş meseleleri sorun etmeyin.

8.Kibrin şeytana ait bir vasıf olduğunu unutmayın. Kibirden Allah'a sığının.

9.Çevrenizdeki güzel şeyler üzerinde durun, güzellikleri görmeye çalışın.

10.Başkalarının arkasından ya olumlu şeyler söyleyin ya da susun.

11.Teşekkür etmenin, özür dilemenin, dua etmenin, hayır dilekler dilemenin bizleri yücelteceğini unutmayın.

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
o kadar güzel maddeler sıralamışsınız ki; keşke herkes aynı anda uygulasa bu maddeleri dedim içimden....

Sonra düşündüm ve uygulamaya ilk biz başlayalım, kimbilir ardımızdan bir çok gelen olur ve bizde örnek sergilemiş oluruz dedim.......

ve bu dakikadan itibaren daha önce uymadığım maddeleri belirleyip uygulamaya geçiriyorum Allah'ın izniyle....

Dilerim ki uygulamada başarılı olalım.....

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
DEDİGİN GİBİ HAYRULLAH KARDEŞ İYİ BİR YAŞAM İÇİM GEREKLİ OLAN ÖNERİ BUNLARDAN İBARETTİR..KEŞKE HERKEZ BUNLARI UYGULAYABİLSE İNSANLAR YÜREKLERİNDE NASIL KİN TUTAR ANLAMAM İNTİKAM ALMA CABASINDALAR...TABİ BU MADDELERİN HEPSİNİ BEN YAPIYORUM ANLAMINA GELMESİN EN AZINDA KİN TUTMAM...BU MADDELERİ HAYATIMA GEÇİRECEYİMKİ İYİ BİR YAŞAM ELDE EDEYİM... ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞ PAYLAŞIMIN İÇİN...SELAM VE DUA İLE...

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Allah cc Razı olsun Kardeşim..

Gerçekten çok güzel ve faydalı bir yazı paylaşmışsınız bizlerle..

Böyle yazıları okuduğum zaman içim açılıyor.. Sağ olun...

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
SÜPER BİR SIRALAMA YAPMIŞIN.MEĞER FARKINDA OLMADAN NE YANLIŞLAR YAPIYORMUŞUZ.
BUNLAR HEPİMİZE ÖRNEK OLSUN.TÜM İNSANLAR İNŞALLAH BU SIRALAMAYA UYARLAR.
HERKES KENDİ İÇİN BİRŞEYLER DERS ÇIKARIP YAPMAYA BAŞLAR İNŞALLAH.
BEN KENDİ ADIMA UYAMADIKLARIMI ÇIKARIP,YAPMAYA BAŞLAYACAĞIM...
TÜM ARKADAŞLAR ADINA SAĞOL.... =)

Üst Alt