Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Yolda bir duvarın üzerine yapıştırılmış bir kâğıt parçasında şöyle yazıyordu:

– 100 liram vardı, kaybettim; onun dışında geçimimi sağlayacak bir şeyim de yok. Kim bulursa Allah rızası için falan adrese ulaştırsın. Gerçekten ona çok ihtiyacım var.

Genç adamın biri cebinden o miktar parayı çıkarıp eline alarak yazılan adrese gider. Kapıyı çaldığında, yaşlı bir kadının kapıyı açtığını görür. Adam kaybettiği parayı bulduğunu söyler ve elindeki 100 lirayı yaşlı kadına uzatır. Yaşlı kadın ağlamaya başlar ve der:

– Siz, parayı bulduğunu iddia edip getiren tam 12. kişisiniz.

Genç tebessüm eder. Parayı verip geri dönmek isterken yaşlı kadın gözyaşları içinde der ona:

– Oğlum! Sana zahmet duvardaki o kâğıt parçasını yırt at. Çünkü ne o yazıyı ben yazmışım, ne de okuma yazmam var benim. Dertlerimle dertlenme duyarlılığınız, sıkıntımı paylaşma duygunuz benim umutla hayata tutunmama sebep oldu ve dünyada Allah kulu iyi insanların da olduğuna dair beni ümitvar etti. Bu da benim için dünyada göreceğim en büyük hayır ve iyiliktir...

Sevgi ve şefkate muhtaç nerede bir insan varsa, iyilik etmek için hâlâ bir fırsat var demektir...
Alıntı

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi olsun insaAllah eyvAllah
Selam ve Dualarimla....

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler