Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Zamanın İrşad Kutbu buyurdular ki:

Allahu Tealâ ile aranızı güzel yapın. İnsanlara bakmayın. İnsanlar, kendi başlarına bir fayda vermezler. Her şey Allah’ın elindedir. Siz Yüce Allah’ın nazar ettiği yere bakın. Allah kulunun kalbine ve niyetine bakmaktadır. Onun için devamlı iyi niyetli olun. Hep Allah’ın razı olduğu işleri yapmayı düşünün. Yapamasanız da düşünün. Bu, Allah’ın hoşuna gider. Yüce Allah hayır düşünen kulu sever. İyi niyete hemen bir sevap yazılır. Amel edilirse, en az on sevap yazılır. Sonsuza kadar gider.

Kötü niyette hemen günah yazılmaz. Kul kötü işi yaparsa, tevbe etmesi için yirmi dört saat beklenir. Sağ tarafta iyilikleri yazan melek, sol tarafta kötülükleri yazan meleğin amiridir, o yaz demeden yazmaz. Günah işleyen kimse arkasından tevbe eder veya bir güzel iş yaparsa, o kötülük yine yazılmaz; bu güzel işlerle temizlemiş olur.

Amellerinizi sadece Allah bilsin yeter. Melekler bile bilmesin. Hem melekler bilse bile ne fayda verecekler ki? Bütün fayda Allah’tandır. Allah dilerse veliler ve melekler kula fayda verirler. Allah dostları, müttaki insanlar, yaptıkları güzel işleri meleklerin bile bilmesini istemezler. Onlar sırf Allah için amel ettiklerinden, kimsenin bu amellerini bilmesinden hoşlanmazlar. Ancak insan konuşunca ve bir iş yapınca görevli melekler yazarlar. Melekler kalbin içini ve kalpten geçenleri bilmezler. Hadis-i şerifte şöyle anlatılmıştır:

Kıyamet günü olduğunda Allahu Tealâ bütün halkı hesap için toplar. Amelleri yazan melekler yazdıkları ne varsa getirir ortaya koyarlar. Allahu Tealâ onlara:

- Bakın hele, kul için yazmadığınız bir şey kaldı mı? diye sorar. Melekler de:

- Rabbimiz! Biz bu kulun bildiğimiz ve gördüğümüz her şeyini yazdık, derler O zaman Allahu Tealâ o kula:

'Senin bizim yanımızda gizli muhafaza edilmiş bir dosyan/defterin var.Onu melekler bilmezler. Onu ben yazdım, karşılığını da ben vereceğim. O senin

yapmış olduğun gizli zikirdir' buyurur. (Ebu Ya’lâ, İbnu Hacer, Heysemî)

İşte Allah dostları bu özel deftere amel yazdırmak için çalışırlar.”

Dilaver Selvi​

Son düzenleme:

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Rabbim niyetlerimizi halis sonumuzu hayr eylesin.Rabbim razı olsun kardeşim.Ellerine sağlık ömrüne bereket.
Selam ve dua ile.

samanyolu

“Ya Bâki ente’l-Bâki”

Aldığı Beğeniler
19
Takım
Diğer
emeğe sağlık

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Degerli sohbetti paylasdiniz icin Allah razi olsun abi..

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Allah sarsılmaz bir iman salih bir amel nasip etsin
Razı olsun :gul:

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Kıymetli paylaşım için Allah razı olsun..

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Bunu bılmıyordum vesılenızle ogrenmıs oldum Rabbım razı ve hosnut olsun sızden yuregınıze saglık ....

Üst Alt