Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
İzinsiz Zikir Olur mu?

SORU :

Bir şeyhe intisâb etmeksizin ve ondan izin almaksızın zikir ve fikirde bulunmak, evrâd-ı şerife okumak câiz midir?

CEVAP :

Câiz ise de böylesi bir zikir ve fikirle ma'nen mesâfe kat'edilemez. Terakki mümkün değildir. Silsilesi sahih yetkili bir şeyhin bereketi ve te'siri çoktur.

Şeyh ve mürşid edinmeksizin zikr ve fikretmek mümkün olmaz mı? diye sorarsan, âdâb, erkân ve usûlüne uymak şartıyla evet derim. Ancak ruhâni terakki ve ma'nevi yükseliş kolay olmaz. Kısır bir döngü içerisinde gözü kapalı olarak dönen ve döndükçe mesâfe aldığını zanneden insan gibi uzun yol kat'ettiğini sanır ama aynı çember içinde dönüp durduğundan haberi olmaz. Yetkili ve kâmil bir şeyhin izniyle başlatılan zikrin bereketi ve te'sîri çoktur.

Feyz ve bereket isteyen bir müridin, necât isteyen bir tâlibin kâmil bir şeyhe bağlanması gereklidir.Şeyhi olan ve irşâd edilmesini isteyen kimse kurtulmuş, şeyhi olmayan ve mürşidsiz kalan kimse de hüsrâna uğramıştır. Her hakikat tâlibine kâmil ve edib bir şeyh, nefsinin ayıplarını, nefsinin âfâtmı, amellerinin fesâdını, düşmanın kalbine nüfuz etme yollarını gösteren hâzık bir üstâd lâzımdır. Ona bir baba gibi ivazsız ve garazsız nasihat edecek ve doğru yolu gösterecektir. Böyle birini bulduğu zaman, onun sohbet ve zikir meclislerine devam etmeli, onun gösterdiği âdâb ile edeplenmelidir. Ki böylece bâtıni bir hâlden diğer bir hâle seyredebilsin. Yanan bir kandilden, yakılan diğer bir kandil gibi feyz alsın. Nefsânî irâdesinden tamâmen sıyrılsın. Böyle birine teslimiyet Allah'a ve Rasûlü'ne teslimiyettir.»

«Allah'ın Rasûlü'ne ita'at eden Allah'a itâ'at etmiş olur» âyeti gereğince silsile-i şerife Allah ve Rasûlüllah'ta son bulur. (Rûhü'l-beyân)

ihda

Edep_Ya_Hu

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Galatasaray
Her hakikat tâlibine kâmil ve edib bir şeyh, nefsinin ayıplarını, nefsinin âfâtmı, amellerinin fesâdını,

düşmanın kalbine nüfuz etme yollarını gösteren hâzık bir üstâd lâzımdır

bilgilendirdiginiz için Rabbim razı olsun

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Bir gun Resulallah'in yanina bir adam gelir ve gunlerce kafasini kurcalayan su soruyu sormak ister:
-Ya Resulllah cennete girmek ne kadar zor ve bunun bir yolu yok mu? der.
Resulallah gulumseyerek soyle soyler:
-Bunda dert edilecek,dusunulecek ne var der ve hergun 1000 sevap islemesini soyler.Eger bu soyledigimi yaparsan cennet kapilari acilacaktir diye cevap verir.
Bunun uzerine adam uzun uzun dusunur.Sonunda dayanamayarak Ya Resulallah gunde 1000 sevabi ben nasil islerim der.Peygamber Efendimiz ise:
-Gunde 100 tane SUBHANALLAH'ta mi cekemezsin diyerek yine o guzel cevabi verir...

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Büyük bir müjdeydi. Ashab-ı Kiram (ra): “Buyurunuz yâ Resûl; öğretiniz!” dedi. Resul-ü Ekrem Efendimiz (asm): “Her namazın ardından otuz üçer defa Sübhân, Elhamdülillâh ve Allahu ekber dersiniz. Sonra da “Lâ ilâhe illallahü vahdehû lâ şerîke leh. Lehü’l-Mülkü ve lehü’l-Hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr” dersiniz; deniz köpüğü kadar bile olsa günahlarınız bağışlanır!” buyurdu.

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
“Ben kulumun zannına göreyim, beni zikrettiği yerde ben onunlayım. Kulum beni kendi içinde zikrederse, ben de onu kendi nefsimde zikrederim. Beni toplulukta zikrederse, ben de onu daha hayırlı bir toplulukta zikrederim.” (Buhârî)

Hadis açık ve net

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
rabbim razı ve hoşnut olsun bayram bey abimiz gerçekten çok güzel idi
selametle ve dua ile kalın

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Bir gun Resulallah'in yanina bir adam gelir ve gunlerce kafasini kurcalayan su soruyu sormak ister:
-Ya Resulllah cennete girmek ne kadar zor ve bunun bir yolu yok mu? der.
Resulallah gulumseyerek soyle soyler:
-Bunda dert edilecek,dusunulecek ne var der ve hergun 1000 sevap islemesini soyler.Eger bu soyledigimi yaparsan cennet kapilari acilacaktir diye cevap verir.
Bunun uzerine adam uzun uzun dusunur.Sonunda dayanamayarak Ya Resulallah gunde 1000 sevabi ben nasil islerim der.Peygamber Efendimiz ise:
-Gunde 100 tane SUBHANALLAH'ta mi cekemezsin diyerek yine o guzel cevabi verir...

Büyük bir müjdeydi. Ashab-ı Kiram (ra): “Buyurunuz yâ Resûl; öğretiniz!” dedi. Resul-ü Ekrem Efendimiz (asm): “Her namazın ardından otuz üçer defa Sübhân, Elhamdülillâh ve Allahu ekber dersiniz. Sonra da “Lâ ilâhe illallahü vahdehû lâ şerîke leh. Lehü’l-Mülkü ve lehü’l-Hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr” dersiniz; deniz köpüğü kadar bile olsa günahlarınız bağışlanır!” buyurdu.

Bu anlatılan kıssalar konuyu onaylayan hadiselerdir musab kardeşim.Düşün bir kere o sahabe gelip peygamber efendimize halini anlatmasaydı.O kişi cennete girmek için başka türlü kendi kendine zikir yapsaydı onun faydası görebilirmiydi.?

"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu"(zümer suresi-9)

İşi erbabından sorup ona göre hareket etmek gerek.

Alimlerde ,mürşidi kamillerde peygamber vekili (varisi) olduğuna göre zikirmizi onlara sorup ona göre hareket etmemiz gerekir.Onlar manevi kalb hastalıklarının (batini) doktorlarıdır.

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Bayram abi alimlerle bir sorunumuz olamaz zaten.

Fakat bir şeyhsiz zikir çekenin manen yol alamayacağını söylemek çok cesurca olmuş gibi geldi bana.

Manen yol alıp alamadığımızı; kalplerdekini en iyi bilen Allah'tan başka kim bilebilir.

Efendimizin hadisi açık ve net; şöyle zikir çekersen cennete gidebilirsin, şöyle çekersen günahların affolunur.

Şimdi bir adam hadis doğrultusunda zikir çekse manen yol alamaz mı. :rolleyes:

Üst Alt