Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Dildade

°Dar-ı Dünya°

Aldığı Beğeniler
2,841
Takım
Galatasaray
"Kabak tadı verdi" deyimi nerden gelmektedir?"

Eskiden imamların ücretini cami cemati karşılardı. O zamanlarda yeni göreve gelmiş bir imamın bir anadolu köyüne tayini çıkmış. İmam köye geldiğinde köylüler imamı büyük bir sevinçle karşılamışlar. İmamı evine yerleştirdikten sonra köylünün biri imamın koluna girerek akşam yemeği için evine götürmüş. (tabi o zamanlar imamın ilk görev yeri olması nedeniyle aylık günü gelinceye kadar imama köy halkı bakmakla yükümlü) Köylü hanımına akşam yemeğinde ne olduğunu sorup öğrenince imama dönerek,
"Hocam akşam yemeğinde kabak yemeği varmış severmiydiniz"
İmamın en sevmediği yemekmiş kabak yemeği ama nezaket olsun düşüncesiyle
" en sevdiğim yemeklerden" demiş. yemekten sonrada yemeğe dair birçok iltifatta bulunmuş.
Ertesi gün yemek sırası diğer köylüye gelmiş onunda hanımı imamın bir önceki gün misafir olduğu eve giderek evin hanımına
" hoca efendi bu akşam bizim misafirimiz ne yapsak acaba sen öğrenebildinmi hoca neyi severmiş " diye sormuş
diğer kadında
" valla ben kabak yemeği yaptım hocanın en sevdiği yemekmiş çok beğendi " demiş.
Sonra diğer kadında akşam için kabak yemeği hazırlamış. Bu böyle sora öğrene yaklaşık iki hafta sürmüş, her akşam menü aynı tabi "Kabak Yemeği" hoca en sonunda dayanamayarak bir vaazında durumu açıklama gereği hissetmiş
" bu iş böyle nezaketen başladı ama yeter artık yav ben kabak yemeğini hiç sevmem.kabak tadı verdi" demiş. (:

sultans

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Beşiktaş
Allah razı olsun gerçekten güzel bir deyim ,yani bıkkınlık ifade ediyor kısacası...

Üst Alt