Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Allah Resülü allahın selamı üzerine olsun buyurdu
Ölü kabirekondu u zaman kabir ona derki:
ey ademo lu,yazık sana neye ma rur oldunda beni düşünmedin?bilmiyormuydun ben fitne evi,zülmet evi,yanlızlık vei ve keder eviydim.Neye benden gafir oldun?hayattta iken yolun bana düştü ünde ayakların geri geri gidiyordu. e er o kimse salihlerlerden ve iyi kişilerden ise,ölünün sözcülü ünü yapan birisi kabre hitaben derki:
bilmiyormusun? o iyili i emireder,kötülükten sakındırır.
Bunun üzerine kabir şöyleder:
Öyle ise ben ona bir yeşillik oluyorum.
Ve ölümün cesedi nura cevrilir,sonra Allaha yükselir.
(illahi nizam) İMAM-İ GAZALİ den alıntıdır.

Ş

ŞEVVAL

Guest
deli boran çok güzeldi...devamını bekliyoruz...

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
kardeş güzel bir konu İmam Gazali'nin eserlerinden eklemeye devam edersin inşaallah

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Kabir, ehl-i iman için bu dünyadan daha güzel bir âlemin kapısıdır...

Risale-i NuR

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Orjinal Yazarı YaMusaB
Kabir, ehl-i iman için bu dünyadan daha güzel bir âlemin kapısıdır...

Risale-i NuR

Amenna ve Sadakna

Guzel paylasiminiz icin Rabbim razi olsun deli_boran:

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Allah razı olsun konuma cevap yazdıgınız için sizlerin ve allahın yardımıyla inşallah yazmaya devam ederim inşallah...

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
SELAMÜN ALEYKÜM
Umeyr o lu Ubeyd leysi söyler:
_ Hiç bir ölü yokturki içine gömüldü ü çukur ona şöyle hitap etmesin:
_ Ben zulmet ve yanlızlık eviyim.E er sa lı ında Allaha itatkar idiysen bu gün senin üzerine bir rahmet olurum.Yok e er Allaha asi idiysen bu gün sana bir ceza olurum. ben o'yumdurki Allaha itatkar olarak bana giren benden sevinçle çıkar. Allaha asi olarak bana giren benden ziyana u ramış olarak çıkar.
Sabih o lu muhammed söyler:
_ Kişi kabrine konup biraz azaba düçar oldu u zaman mezarlıktaki di er ölülerden komşuları ona seslenirler:
_Eyy biz komşularından ve kardeşlerin den geride dünyadan kalan kişi. Bizden ibret aldınmı? Amellerimizin bizden ayrıldı ını görmedinmi? Senin henüz zamanın vardı .Biz kardeşlerinin yapamadı ı iyi amelleri işleyemedinmi?
Ayrıca o kişiye mahkum ve şefatlı evleri nida ederek derlerki:
_Eyy dünyanın görünüşüne aldanan kişi ! Senden önce dünya hayatına ma rur fakat gene senden önce kara toprakta kaybolan yakınlarından ibret almadınmı ?
Onlar ki dünya hayatına aldandılar. Sonra ecel geldi onları kabirlerine götürdü. Sen de bu durumu görüyordun . Onları omuzuna sırtlanıp kabre götürmüştün !

Allah razı olsun sizden selamveduaile kalın...

Üst Alt