Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

kardelenn

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
CANIM ANNECİM Ani baş uçumda toplanmış- telaş içinde, feryad figan ile döküyordunuz ya işte o anda dünyada iken hiç görmedigim, tanımadığım varlıklar geldi yanıma. Meger onlar melekmiş.. Azrail ve diğer görevli meleklermiş.. O esnada birşey daha oldu. Bana ahirette ebedi kalacağım yer gösterildi...Alevler vardı orada....Ceza yeri imiş orası herşeyi anlamadım, ihmalimede gafletime de hatalarımı da Ve çok korktum ... Bir hürferti aldı bedenimi... öyle bir sıkıntıya girdimki sizleri tanımaz oldum..Azrail-e baktık ça korumun şiddeti artı... Çok heybetliydi.... pişman olmuştum dünyadaki gafletime.. O sırada ALLAH-U TALADAN, salih ameller işleye bilmek için ölümümü geciktirmesini ve beni geri dünyaya göndermesini istedim....Ama , vakit çok geç....... istediğim olmadı..Tabii bunlardan sizin haberiniz olmadı .. Nasıl acı çektiğimi hissetmediniz Öyle ya.. Ne bileceksiniz? Benim gibi Azrail,i bütün dehşetiyle görmediniz ki...Hani dünyadayken ,SEKARAT-I MEVT,diyorlardıya.. ne kadar zormuş o anki acıyı anlatmak mümkün deyil..O gün gelip te azrail ,le karşılaşanlar billir ancak.. Yani tadınca bilir anaa......Gerçekten Peygamberimiz(sa)in (ALLAHIM SEKERAT-I MEVTTE (ÖLÜM ZAHMETİ VE BAYGINLIĞINDA) bana yardım et.. diyedua ettiğini söylerdi hacalar da, sanki kulağımınbirinede girer, nefsine hiç etki yapmadan diğerinden çıkardı..Nekadar doğru imiş..... Yani anlayacağın anacığım o ölüm anı. Kasabın elinde derisi soyulan koyununun düştüğü an gibi bir hal ızdırap dolu bir an...Çok ama çok zor ve korkutucu..Bu korkunç manzara karşısında , biliyormusun? ruhun bedenimden çıkmak istemedi ama... parçalara ayrıldı.. kaçışıp duruyordu bedenimde .Ruhum çıkmamakta direndikçe melekler de beni dövdüler.. Hem öyle vurdular ki, bütün vucudum azap gördü...İşte böylece daha ruhum çıkmadan kabir azabı başlamıştı anaa....Ruhum ,vicudumu terkedinceye kadar dayak(uhrevi usulle devam etti....Nihayet ruhum bedenimi terk etti de dayak yemekten kurtuldum...Hep düşündüm, ben ne yaptım ki bu kadar dayağı ak ettim*? fakat sonradan anladım atılan dayağın sebebi, kötü amellerin sonucuymuş....Azrail,in yanın da iki melek daha vardı. biri Rahmet diyeri Azap meleği imiş..Ölen iyi kimse ise , Azrail aldığı ruhu rahmet meleğine , kötü kimse ise azap meleğine verirmiş.ALLAH-IN emri böyleymiş......Bir yığın dayaktan(azaptan) sonra nihayet Azrail ruhumu aldı ve onu azap meleğine teslim etti..Ozaman, daha önce gösterilen airetteki yrimin ne kadar kötü olduğunu daha iyi anladım...Zaten ruhum, alınacağı sırada bir kuş gibi, ğöğsümün enüst tarafına köprücük kamiğime fırlamıştı.. Ozaman meleklerin konuşmalarından herşey belli olmuştu. Çünkü kim tedavi edecek*? diye bir birlerinr soruyorlardı...O anı ve sıkıntılarını anlatmak imkansız anacımm.........Ayaklarım birbirine dolaştı melekleri görünce....Belki siz de farkettiniz ayaklarımdan kanımın çekildiğini bem beyaz , buz gibi olduğunu..İşte böyle anne . benim dünyamdan getirdiğim kötü amellerdolayısıyle melekler ruhu bedenimden zorla almak zorunda kalmışlardı..Bunlar, NAZİ.AT melekler imiş.Eğer amelim iyi olsaydı, ozaman neşeli ve kolaylaştırıcı NAŞİTAT melekleri ruhumu alacakmış.Ve bana ALLAH-IN selamını sunup, yine bana...SELAM sana ey ALLAH-IN TEALA sana selam gönderiyor..... diyecekmişler....Neredeeeeee...Gafletimin acısını çekmiş böylece anne.....Ve şayet, azrail geldiğinde abdesli olsaydım, birileri de yanımda KUR-AN okusaydı salih amellerim de olsaydı ve o sırada misfak ta kullanıyor olsaydım okadar acıyı çekmiyecektim ,biliyormusun? Ölüm daha kolay olacaktı .Yahut orada bulunanlarda ALLAH-IN sevdiği dostum benim için Azrail, Ey AZRAİL gelirken zaten heybetinden korkmuştum. Zira daha ruhumu almadan onu korkunç şekilde gördüm. Keşke gözlerim kör olsaydı da o nun korkutucu şeklini görmeseydim ..... Ama öyle deyil gözlerim kör olsada o nu yinede görürmüşüm DÜNYADA iken kör olup olmamak farketmezmiş o nu mutlaka görürmüş . Bilmemki canım anneneciğim benim ölüm anımda boğazımı sıkılarak hırıltılar çıkardığımı yüzümün renginin deyişip siyaha yakın bir hal aldığında ve ağızımın köpürdüğünü görebilirmiydin? Zannetmiyorum . o kadar feryat ü figan içindeydin okar çok göz yaşı döküyordun ki bunları farketmen mümkün olmazdı o anda iyi ki görmedin anne çünkü o halimi görseydin belkide benim ahiretteki acı akibiyetimi tahmin ederdin ve çok üzülürdün...Halbuki dünyadaki alemlerim iyi olsaydı ne rengim siyaha dönerdi nede ağızım köpürürdü....Bu acıklı halim aksine anlımda boncuk bomcuk ter olurdu gözlerim yaşarırdı, yüzüm nurlanırdı burun deliklerim genişlerdi ve bütün bunlar beni rahatlatırdı elbette ..Haaa yine de anacım ruhun çıkışı sırasındaki durumu dikkate alıp da ama ölüyü çekiştirmeyin bu en kötü tehlikeli yani helalleşmesi mümkün olmayan bir giybet olur AMAN haaaaa...Ayrıca , bazılarına rahmet olsun (daha dünyadan ayrılmadan günahlarından hafiflesin) diye ölüm anında böyle bir azab tattırılabilirmiş.Bunu siz bilemezsiniz ki.....Aynı zamanda o andaki sıkıntı,ölünün günahını hafifleten kefaret de olabilir...Canım Anneciğim,benden ruhumu nasıl aldıklarını da anlatayım.Hani yukarda demiştim ya,Azrail yanıma meleklerle bereber geldi. Hepsini de gördüm.Bunlardan ikisi görevlerini yerine getirmek üzere ayaklarımdan başlayarak,vücudumda köşe bucak kaçan ruhumu yukarıya doğru sıvazladılar...Göğüs kafesine kadar getirdiler..bu defa Azrail müdahale etti ,o da ruhumu çekip aldı... Ve malesef benim ruhumu azab meleğine verdi....Çünkü dünyadan getirdiğim iyi amellerim yoktuki benim...durumum da bunu gerektiriyordu...Azab meleği de bana ;ruhumu bekleteceğini söyledi..zira,gök kubbeleri,günahkar olduğum için benim ruhumu kabul etmemiş....Halbuki dünyadaki amellerim iyi olsaydı,Azrail ruhumu rahmet meleğine,teslim edecekti .. oda benim ruhumu ALLAH katınına yükseleekti .Ve biliyormusunuz anne?Siz beni kefene sararken, onlarda ruhumu kefenliyorlardı,ALLAH katınak yükseltmek için..Tabii siz göremessiniz dünyadaki doslarımın omuzlarından indirip beni kabrime koyup üzerime toprak örtünce melekler de tekrar ruhumu bedenine giydirdiler ve haklımız yerine başımıza iade olundu Biliyormusun anacığım biliyor melekler ruhumu dünya semasına götürüp kapının açılmasını istediklerinde,iyi amellerim olmadığından kapıyı açmadılar.onlar daSİCCİN,E götürüp kötü amellerimi kaydettikten sonra yeniden cesetime iade ettiler.Ya anacım eğer iyi amellerim olsaydı ruhumu rahmet melekleri alacak semaya götüreceklerdi sema kapılarını ozaman açılırdı amellerimi de illiyün ,da kaydettireceklerdi ayrıca orada iyi insanların müminlerin ruhlarıyla karışacaktı.Bana bu dünyadan falan neyapıyor?diye soracaklardı bende o öldü size gelmedimi?diyecektim.Ozamanda onlarda onuda günahkar oldugu için ateşe götürüldügünü ve sema kapıları onada açılmadığını anlayacaklardı.ANACIĞIM canım anacığım artık öldü diye gözlerimi kapamıştınız ya...işte o zaman ben,bedenimden alınan ruhumu takip ediyordum gözlerimle......Bir kısmınız bağrıştı,ağlamaya başladı.O zaman çok üzüldüm.Bana azab veriyordu o dövünmeniz.Orada bulunanlardan bazıları benim için rahmet dilediler,hayır dua ettiler.Onlar beni ne kadar sevindirdi bilsen.Çünkü onların duasına melekler de "amin" diyordu.Bu arada gözlerimi kapadınız.O sırada ben de gözlerimle ruhumu takip ediyordum.Daha sonra çenemi bağladınız.iyi ki çenemi bağlamakta acele etmediniz.fakat bağlamakla iyi yaptınız.Elbisemi çıkarmakla da zamanında davranmanız iyi oldu.Gördüğünüz gibi ruhum alındıktan sonra donakalmıştım....Ayak parmaklarımı birbirine bağlamakla da isabet ettiniz....Yanlız ,ölümünü dostlarıma duyurmakta biraz ihmal mi davrandınız, ne?Cenaze namazımı kılan cemaatin daha çok olmasını isterdim.. Çünkü onların çokluğu benim için şefaatti.Ayrıca cami avlusuna kadar gelipde cenaze namazımı kılmayanlara da çok üzüldüm doğrusu ...Sizlerin acısını paylaşmanın ifadesi olarak cenazeme gelmekle iyii yaptılar,ama bir de cenaze namazımı kılsalardı ne olurdu*? hem beni sevindirmiş olurlar, hemde kendileri karlı çıkardı. SEVGİLİ ANACIĞIM..geçenlerde beni(kabrimi) ziyarete gelmiştin selam verdin bana.. bende sana selam la mukabe ettim duyabildinmi?senin ziyaretime gelmeni hep hasretle bekliyorun. bilsen gelişin beni nekadar sevindiriyor, sık sık gel,olurmu anne....birde selamdan sonra benim için mağfiet dilersen daha çok sevinirim buna ihtiyacım var kızma bana burada ben çok rahatsızım dünyadaki gaflletimin azabını çekiyorum şimdi ruhum hep ızdırap içindene ne semada yım nede arzda.....SENİN BİRİCİK OĞLUN ANNECİM .......

Bu mektubu okuyunca ben çok hüzünlendim.Umarım beğenirsiniz.

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
benım hayatıma yon veren bır kasetten sozler.....
bunu dınlememnızı tavsıye ederımmm

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : kardelenn

Canım Anneciğim,benden ruhumu nasıl aldıklarını da anlatayım.Hani yukarda demiştim ya,Azrail yanıma meleklerle bereber geldi. Hepsini de gördüm.Bunlardan ikisi görevlerini yerine getirmek üzere ayaklarımdan başlayarak,vücudumda köşe bucak kaçan ruhumu yukarıya doğru sıvazladılar...Göğüs kafesine kadar getirdiler..bu defa Azrail müdahale etti ,o da ruhumu çekip aldı... Ve malesef benim ruhumu azab meleğine verdi....Çünkü dünyadan getirdiğim iyi amellerim yoktuki benim...durumum da bunu gerektiriyordu...

İbretlik ve bir o kadar da hüzünlü bir mektup.Bu satırlar çok ibret verici.Yazı için tşk ederiz.

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Ana Hakkı ve Alkama'nın Sonu

Hazreti Peygamberimiz (s.a.s.) eshabıyla oturmuş sohbet ediyordu. Bir kadın sahabe Resulullah'ın huzuruna telaşla girerek:

- Ya Resûlellah! Şu anda kocam ölüm dçşeğinde, belki biraz sonra ölmüş olacak... Yalnız yanında kelime-i şehadet getirdiğimi anladığı ve kendiside getirmeye çalıştığı halde şehadet kelimesi getiremiyor. Kocamın imansız gitmesinden korkuyorum. Bu hususta bir yardımınızı bekliyorum, dedi.

Hazreti Peygamberimiz:

- Kocan sağlığında ne gibi kötü harekette bulunurdu? diye sordu.

Kadın hiçbir kötü amelinin olmadığını, namazını kılıp her türlü ibadetini noksansız yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

Bu sefer Peygamberimiz:

- Kocanızın dünyada kimi var? diye sordu.

Kadın ihtiyar bir annesi olduğunu söyleyince Peygamberimz (s.a.s.) kadının kocası Alkama'nın anasın huzura çağırdı. Hazreti Alkama'nın anası, Hazreti Peygamberimizin huzuruna çıktı. Peygamberimiz:

- Oğlun sana karşı nasıl hareket ederdi? Oğlundan memnunmusun? diyr sordu.

Alkamanın anası:

- Ya Resulullah, oğlum evleninceye kadar çok iyi muamele ederdi. Evlendikten sonra hanımını dinledi, bana hor bakmaya başladı. Hatta son zamanda evini bile ayırdı. Ben de üzüldüm, onun bu hareketine, dedi.

Peygamberimiz (s.a.s.) yaşlı kadına; oğlunun ölüm döşeğinde olduğunu, hakkını helâl etmediği takdirde cehennem azabı çekeceğini söylediyse de kadın:

- Hakkımı helâl etmem ey Allah'ın Resûlü, dedi.

Alkama ise evde yatıyor, hâlâ şehadet kelimesi getiremiyordu.

Hazreti Peygamberimi, kadının annelik şefkatini harekete geçirmek için, orada bulunanlara:

- Bana biraz odun hazırlayın, diye emir verdi.

Kadın hayretle :

- Odunu ne yapacaksın ya Resûlellah! diye sormaktan kendini alamadı.

Çünkü o da şüphelenmişti.

Peygamber Efendimiz :

- Oğlunu yakacağım... Zira yarın cehennemde yanacağına cezasını burada çeksin, daha iyi buyurunca, kadın dayanamadı,

- Oğlumun gözümün önünde yanmasına razı olamam ya Resûlellah ! Ona hakkımı helal ediyorum, dedi.

Murat hasıl olmuştu... Hazreti Peygamberimiz, Bilâl-ı Habeşi Hazretlerini göndererek :

- Git bakalım, Alkama ne haldedir? buyurdular.

- Bilâl-i Habeşi Alkam'nın yanına varıp şehadet kelimesei telkin ettiğinde, Alkama'nın dili açılmıştı :

- Lâ ilâhe illallâh, Muhammedün Resûlüllah, deyip ruhunu Allah'a teslim etti.

ÇOK GÜZEL BİR YAZIYDI.YÜREĞİNE SAĞLIK.

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Kabir azabından koru biz aciz kullarını Yüce Allah'ım....
Bedenler gelip geçici elbette,ruhlardır baki olan....Ruhumuzun elemlerden uzak kalması duasıyla.....

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Paylaşımlarınız için teşekkürler..

hakan_48

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
ORiJiNAL YAZARI : silaucan
Kabir azabından koru biz aciz kullarını Yüce ALLAH'ım....
Amin bizi bize bırakma Allah'ım. bende kasetten dinlemiştim tekrar hatırlattığınız için Allah razı olsun...

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
Esselamün Aleyküm.Çoktan unutmuş olduğumuz gerçekleri hatırlattınız emeğinize sağlık.Rabbime emanet olunuz.

Üst Alt