Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
;) şunu kaç üye kardeşimiz kullanıyor ??

dcbc174c92.jpg

H

hayrunisa

Guest
kullananlar" bile bile" hergün kendilerini zehirleyip yok ediyorlar. ALLAHIN kendilerine verdigi uzuvları ALLAH için degil nefsi için harcıyorlar ki kötü yönde. nefsimize bile zulmettiysek bunun hesabını ALLAHA verecekken birrde ALLAHIN bizler için vermiş oldugu uzuvlarımıza yaptıgımız zulmün hesabını nasıl veririz....

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Orjinal Yazarı hayrunisa
kullananlar" bile bile" hergün kendilerini zehirleyip yok ediyorlar. ALLAHIN kendilerine verdigi uzuvları ALLAH için degil nefsi için harcıyorlar ki kötü yönde. nefsimize bile zulmettiysek bunun hesabını ALLAHA verecekken birrde ALLAHIN bizler için vermiş oldugu uzuvlarımıza yaptıgımız zulmün hesabını nasıl veririz....
+++++++

SPELLmakerGIRL

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
ah canim cekti :p :p :p :p

mubarek ayda ozendirilir mi yaw insan bu seylere :D

yasemin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
Teşekkürler verdigin bilgiler için hayrunisam =)
Allah affeder inşallah yaaaa ;)
Çünkü o beni yarattı ı gibi benim kalbimide en iyi bilendir hiç şüphesiz ;(
Hayırdır perwerder sitede sigara içenler için oda mı açılacak(zehirlenme odası altında) =)
of offfffff bak şimdi gelde içme be güzel kardeşim benim ;)
SİGARA SAĞLIĞA ZARARLIDIR!!!
Benden söylemesi .....siz siz olun sigaradan uzak durun!!!

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
PEÇEVİ TARİHİNDEN SİGARA BELÂSI

"Bin dokuz senesi hududunda İngiliz taifesi getirdiler ve bazı hastalıklara şifa olmak nâmına sattılar. Ehli keyfden bazı yârân keyfe müsaadesi vardır diye müptela oldular. Giderek ehli keyif olmayan dahi kullanır oldular. Hatta büyük ulemadan ve eshâbı devletten niceleri ol iptilâya u radılar. Kahvelerde erazil ve evbaşın çok tütün içmelerinden kahveler gök duman olup içinde olanlar birbirini görmemek mertebelerine vardılar. Sokaklarda ve pazarlarda dahi lüle ellerinden düşmez oldu. Birbirinin yüzüne gözüne püf püf diye sokakları, mahalleleri dahi kokuttular. Hakkında nice yâve şiirler nazmedip münasebetsizce okuttular. Bazı ahbap ile bir nice defa münakaşa olundu. Bunun, kötü kokusu hemen adamın bıyı ını, sarı ını, sırtındaki elbisesini, bilhassa içinde kullandı ı evini kötü kokuttu undan gayrî, halı ve keçe gibi evinin döşemesini yaktı ı, küliyle ve artı ıyla ortalı ı kirletti i, ayrıca muttasıl (peşpeşe) içildi inden insanı işden güçten alıkoydu u, bunun emsali nice mazarratları (kötülükleri) oldu u halde safâsı ve faydası nedir? dedikçe bir e lencedir ve bundan gayri safâsı zevke dairdir, demekten gayri bir cevap vermeye kâdir olmamışlardır. Cümleden kati nazar İstanbulda kaç defa yangınlara sebep olmuş ve böylece yüz bin adam ol ateşte yanmış yıkılmıştır. Ancak forsa gemilerde vardiyalar, tütün içerek bir miktar uykuyu defederler, forsa gözcülü üne faydası oldu u inkâr edilmez ve rutubeti dahi defedip yubuset irad eder amma, bu kadarcık fayda için bir sürü zararı yapmak akla yakın de ildir. 1665 (H. 1045) senesine kadar şüyu ve şöhreti o mertebede idi ki yazmak ve anlatmak kabil de ildir.

SİGARA İÇEN..

Sigara içenler yaşlanmaz! Çünkü genç ölürler.

Sigara içen yaşlıları köpek ısıramaz! Çünkü ellerinden baston eksik olmaz.

Sigara içenlerin evlerine hırsız giremez! Çünkü öksürmekten sabaha kadar uyuyamazlar.

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı SPELLmakerGIRL
ah canim cekti :p :p :p :p

mubarek ayda ozendirilir mi yaw insan bu seylere :D

ZIKKIM İÇ CANI ÇEKMİŞMİŞ
=)

iLkay*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
içmeyenlerde yazacak mı bilmiyorum ama kimler
okuyup da bildirmiş bilinmesi açısından yazıyorum

RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN İÇMİYORUM...

H

hayrunisa

Guest
Orjinal Yazarı yasemin
Teşekkürler verdigin bilgiler için hayrunisam =)
Allah affeder inşallah yaaaa ;)
Çünkü o beni yarattı ı gibi benim kalbimide en iyi bilendir hiç şüphesiz ;(
Hayırdır perwerder sitede sigara içenler için oda mı açılacak(zehirlenme odası altında) =)
of offfffff bak şimdi gelde içme be güzel kardeşim benim ;)
SİGARA SAĞLIĞA ZARARLIDIR!!!
Benden söylemesi .....siz siz olun sigaradan uzak durun!!!

ablacımmm nerelerdesin sennn. naptın ramazan girincee hiç girmez oldun. uyuyp kaldınmı nedirr.. uyan ablaa uyann :D özledimm senii. :)

Üst Alt