Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"KAÇ YAŞINDASIN SEN?"

Konferanslarda veya özel sohbetlerde bana heyecanlı, öfkeli, aceleci ve sonuca odaklı sorular soran kardeşlerimin hepsinin ortak bir özelliği var: Yaşları 20 ila 30 arasında. Şimdiye kadar bu durumun hiç istisnası olmadı diyebilirim.

Zamanında ben de aynı yollardan geçtiğim için, böyle soruları sonuna kadar gülümseyerek dinleyip, karşı bir soruyla cevaplıyorum: "Kaç yaşındasın sen?"

Ardından devam ediyorum:

"Allah ömür verirse, 40 yaşına kadar bütün sorularının cevabını bulacaksın. Hatta bazı sorularının birkaç cevabının birden olduğunu göreceksin. Olaylara ve insanlara bakış açın değişecek. Şimdi öfkelendiğin veya heyecanlandığın birçok şey, tamamen anlamsızlaşacak. Hayatına şu anda hiç hesapta olmayan bambaşka şeyler dahil olacak..."

Ve sözü şöyle bağlıyorum:

"Soru sormayı hiç bırakma. Doğru biçimde sorulması ve samimi bir kalpten gelmesi şartıyla, soru sormak beyni canlı tutar ve istikameti bulmaya yardımcı olur.

Sorularının cevabını ararken, şu iki şeye hep dikkat et:

1) Asla büyük konuşma, çünkü o şeyle mutlaka sınanırsın,

2) Asla kalp kırma, çünkü o konudaki kanaatin değiştiğinde çok mahcup olursun."
Taha Kılınç

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Çok doğru ve isabetli :)

Emeklerinize sağlık ömrünüze bereket abi :gul: