Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
değerli abi,abla ve kardeşlerim;
bir bayanın çalışmasını nasıl görüyorsunuz?

eğer çalışmasını uygun "görüyorsanız",hangi sebeplerle destekliyorsunuz ?

eğer çalışmasını uygun "görmüyorsanız",hangi sebeplerden dolayı görmüyorsunuz?

herkes kendi fikrini belirtirse memnun olurum.lütfen diğer cevapları kopyalayıp-yapıştırarak değilde,kendi fikirlerimizi yazalım.
yada yukarıdakini gösterip "aynen katılıyorum" cümlesinide kullanmayalım.

ammada çok şey istedim,kusura bakmayın... :D

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
öncelikle kerem kardeş güzel bir konuya deginmişsin Allah razı olsun...
Bence kadın yerine göre çalışmalı her yerde çalışamaz özellikle ibadetini yerine yetirmesinde sorun olmamalı baş örtüsünde cıkartmamalı çıkartacaksa çalışmasın.Bu benim fikrim bu konu derinlenmesine incelenmeli.Başörtü konusunde dertliyim arkadaşalar kusura bakmayın ve neden tesettürlü bayanları işe almıyorlar ve tesettürlü olarak çalışmasına izin vermiyorla rbu zihniyeti hiç mi hiç anlamıyorumm.Müslüman bir ülkede yaşayıp yaşamadıgımdan emin dedilim.Özgürlük diye geçiniyorlar nerde özgürlük nerde demokrası yok kardeşim yok türkiyede ne demokrası var nede özgürlük(herhalde bu demokrasiyi ve özgürlügü kendilerine göre ayarlıyorlar)İsteselerde daha çalışmam ...yazı için sagol kardeş...

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
bence çalışmalı çünkü kadın erkek eşitliği var :D bir de ne demişler boş duranı allah sevmez

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Böyle bir anket düzenlemek istiyordum.Özellikle son günlerde bu tarz konular gündeme geldiği için ve cidden merak ediyorum.Konuyu siz açmışsınız.Benden önce davranmışsınız.

Şimdi ciddi anlamda forumdakiler fikirlerini beyan ederlerse çok güzel olur ve anket sonucu ortaya çıkmış olur.

iLkay*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
bir mesleği yoksa ve ihtiyacıda yoksa çalışmamalı
bir mesleği varsa ihtiyacı olsun olmasın çalışmalı
nacizane fikrim :)

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
İLK ÖNCE GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNDİN.
ŞİMDİ KADIN TABİKİ ÇALIŞMALI.EŞİTLİK VAR.TOPLUMUMUZ NE KADAR OLUMSUZ BAKSADA ASLINDA YANLIŞ BİRŞEY DEĞİLDİR.KİMİ KADIN AİLESİNE KİMİ KADINDA EŞİNE DESTEK İÇİN ÇALIŞMAKTADIR,BU DA DOĞRU BİR HAREKETTİR.
KADIN YERİNİ DERECESİNİ BİLDİKTEN VE İŞİNİ DOĞRU YAPTIKTAN SONRA HİÇBİR MAHSURU YOKTUR ÇALIŞMASININ.
BELKİ BAZI ÜLKELERDE KARŞI ÇIKILIYOR AMA HERŞEYİN BİR ÇARESİ VARDIR.VE ASLINDA YANLIŞ Bİ KAVRAM OLDUĞU ANLAŞILACAKTIR.
KADIN ERKEK EŞİTTİR.VE KADIN ÇALIŞABİLİR... :]

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
bencede ihtiyacı varsa çalışmalı yok ise evinde en güzel vazifesi coçuklarına ve işine elinden geldiği kadarıyla hizmet etmeli
ve dinini engüzel şekilde evinde olsa bi arkadaş gurubuda varsa
çok güzel hizmetler yapa bilir..

selam ve dua ile

hakan_48

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Bence kadın ihtiyacı varsa ve dini vecibelerini yerine getirmekte zorluk çekmeyecekse çalışmalı ama birde sadece kadınlara yönelik ve kadınlarla ikili
ilişkilerde bulunabilecegi bir işte çalışmalı bu zamanda böyle bir yer bulmakta çok zor ama Allah (c.c.) kolaylık versin.

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
Bir kadin calismak mecburiyetinde degildir onu kocasi gecindirmelidir
koca calismakla mükeleftir kadin degil
erkekte karisisni zorla calistiramaz

ama bir bayan kendisi istiyorsa ve calistgi yer müsaite calisabilir
kendisine güzel meslek yapib calsmasi cok güzel birseydir bende bayanlarin calismasi yönündeyim

mesela üniversiteye gidip yüksek okuyup kendine bir is acabilir
Allah c.c. calisan kullarini sever

ama eger bi bayan evliyse ve cocuklari varsa ve buduurmda cocuklarini ihmal ediyorsa ozaman güzel olmaz

ama ben kesinlike calismaktan yanayim hep koca eline bakilmaz
insanin kendi parasi olmali :D

Hasbi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Kadın ın Toplum hayatındaki yeri ve önemine gelince Şüphesiz kadınlar için en zor meslek Anne olmak tır..Çocuğu olan bir kadının çalışması doğru değildir yani çocuk çalışmaya engelmi teşkil ediyor derseniz Evet derim çünkü çocuğu olan bir annenin çocuğuna verdiği terbiye bir ömür boyu etkiler... Peki çocuksuz olsa veya çocuğu olmasına rağmen çalışsa ne olur...Her şeyden önce şunu belirtmeliyim ki Kadınların çalışma ortamı erkeklere göre daha farklı olur mesela bir erkek en çetin şartlara dayanabilir ağır kaldırabilir, v.s. Allah(c.c.) verdiği güç nispetinde çalışır ama bayanların çalışma ortamları biraz daha farklı olur erkeklere nispeten her ne kadar kadın erkek eşittir lafı söylensede birinin diğer alanda üstün olduğu yerler olduğu için bazı yerde Erkek üstündür bazı yerde Kadın üstündür denilebilir..(ama en önemliside Üstünlük ancak takva iledir..) İşin bir başka boyutuda Başörtüsü ile çalışmaya izin verilmemesi ki bu 21.yüzyıl dedikleri çağ dışı uygulamanın hangi kesim tarafından kabul gördüğü benimsendiği ve desteklendiğini düşününce doğrusu kesin ve net bir dille söyleyebiliriz ki Demokrasi(Halkın egemenliği temeline dayanan yönetim biçimi, el erki, demokratlık.) denen yönetim biçimiyle yönetilen ülkemize yakışmıyor ve uygulama demokrasiyle hiç bağdaşmıyor... Eğer Türkiyeyi geriletmek istiyorsanız buna devam edin yasakçı uygulamaya ama nereye kadar destek alacağınızıda bir düşünün... Her insan inancı gereği rahat ça çalışabilmeli bu özgürlük çoğunluğu müslüman olan halkıma verilmeli...

Acizane kanaatim o durki İhtiyaç olmadıkça çalışmamalı ve İhtiyaç nipsetindede özgürlük bakımından diğer insanlarla eşit haklara sahip olarak çalışmalı...

Ülkemizin özgürlükler konusunda alması gereken çok mesafeler var ....

Rabbim Hayırlı akıbetler ihsan eylesin...

Üst Alt