Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Bu konuda uydurma hadis şöyledir: "Kadınlara danışın, fakat söylediklerinin aksini yapın."

Cenab-ı Hak Peygamberine çevresindeki müslümanları kastederek derkı: "Yapacağın işler hakkında onlara danış." (Al-i İmran Suresi:159) buyurarak peygamberine çevresine danışma emri veriyor. Allah Resulunun hanımlarına danışıp da tersini yaptığına dair elimizde bir tek örnek yoktur.

Bu sözün uydurma olduğunun en güzel örneği Allah Resulunun Hudeybiye savaşının önemli bir anında hanımı Ümmü Seleme'nin söylediği fikri doğru bularak onun sözüne uygun karar vermesidir.

Hz.Ömer Şifa Hatunun fikrine çok önem verirdi. Yine mehir konusunda dörtyüz dirhemden fazla verilmemesini tavsiye eden Hz.Ömer'in mescitte cemaat huzurunda Nisa Suresi'nin 20.ayetini delil gösteren bir kadın tarafından ikaz edildiğini ve kadının gösterdiği delil karşısında Hz.Ömer'in fikrinden vazgeçtiği, hatasını itiraf ettiği, kadına dönerek "Kadın Ömer'den daha iyi bildi" dediği bilinmektedir.

Hz.Ömer halifeliği esnasında, kadınlarla istişare de bulunuyor, onların görüşlerini alıyordu. Hz.Ömer kızı Hafsaya kadınların kocalarından ne kadar süre ayrı kalacağını sormuş, kızının ona verdiği cevaba uygun olarak Hz.Ömer bu süreyi dört ay olarak belirtmişdir.

Eğer bu söz doğru olsaydı; İslam'ın kadının hiç bir konuda şahitliğini kabul etmemesi ve kadınların hadis rivayetlerinde sözlerinin geçerli olmaması gerekirdi.

Yine İmam-ı Ebu İshak el-İsferayini kadınların rivayet ettikleri hükümler ve hadisler erkeklerin rivayet ettiklerine zıt düşerse kadınlarınkini erkeklerinkine tercih etmiştir.

Aliyyu'l Kari ve el-Acluni bu hadisin uydurma olduğunu Kur'an ve sünnete ters düştüğünü söylemiştir.

...ve bunun gibi tamamen uydurma hadisler vardır. Bunların uydurma olduğunun geniş kitlelere ulaştırılması gerekir.

Son söz olarak yabancı kültürlerle temasa geçilme sonucu, bu kültürlerin etkisinde kalınarak Kur'an-ı Kerim'den kopulmuş, kadını aşağılayıcı birçok görüş İslam tooplumuna girmiştir.

Kaynak:
Büyük Kadın İlmihali, Rauf PEHLİVAN

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
kadınların yöneticilik yapabilmesi fıtrat gereği mümkün değildir....

Evliya kadınlarda var olmuştur ama yönetici sıfatında olmaları caiz değildir

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : plokcıw-an

siz yönetici derken ne kast ettiniz?

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
hükümdar , kral, halife, başkan, başbakan, ve istinatsız webmaster(admine) ....

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : plokcıw-an
hükümdar , kral, halife, başkan, başbakan, ve istinatsız webmaster(admine) ....

hükümdar,kral,halife,başkan ve başbakan bunları geçtik peki neden webmaster olamıyor onu anlıyamadım geyat ii bayan adminlerimiz yöneticilerimiz var konunun bunla alakası yoktu ama söz gelmişkende illa kadın bi görevden meshul ise buda kendi ewi ve yuvasıdır..

Yuvasında da yeri gelince hükümdar vb..en iyi halifede olabiliyor söz konusu hadis-i şerifimizdede bunu anlatmaktadır zaten kadın sözü boş değildir kadın yeri gelince peygambere iştişarede eder ve o iştişare kabul buyrulur ;)

selametle..

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Allah razı olsun ablamm
cok guzel bılgıler..
buarada plokcıw-an abıyı pek anlayamadım
bayan admınlere karsı bır onyargı sezıyorum ya neyse.....

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Allah (c.c) tüm yarattıklarına akıl vermiştir,kimine daha hızlı düşünme yeteneği verilmişken,kimisi de geç düşünüp geç karar verir....Bu hali kadın erkek ayırmaksızın herkese veren Yüce Allah kullarının üstünlüğünü sadece TAKVA ' da aramıştır.....Bu sebeple ben kendi fikrimce kadınları aşağılayan hiç bir düşünce sistemine destek vermiyorum.......

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
ben her şeye saygi duyarim kadinlarinda görüşü alinsin insan bir is yaparken yaptigi iste bir yanlişlik veya bir hata olduğunu düşünürse kendisinde suç aramasin eşininde görüşünü alsin diye düşünüyorum....... tabiki ipleri elden vermeyelim demişim yani.......

fatsali

Habibemsin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Original von plokcıw-an

plokciwan her nekadar bayanlarin yöneticiligini kabul etmeseniz dahi suan bulundugunuz forumda Kandamlasi fzehra rumeysa melek silaucan sizlerin yöneticiniz! Bu gercegi nasil degistireceksiniz merak ediyorum.

Üst Alt