Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
"Kadir gecesini ramazan_ı şerifin yirmi yedinci gecesinde arayınız"(Tebarani,Mu'cemül-Kebir)
___en kuvvetli rivayetlere göre ramazanı şerif in yirmi yedinci gecesine raslamaktadır.Tam vaktinin kesin olarak bildirilmemesinin hikmeti bu gecenin feyzine kavuşabilmek için ramazanı şerifin her gecesinde uyanık bulunup elden geldiği kadar ibadet ve taatle geçirmek içindir.Kadir gecesi pek kutsal bir zamandır.Çünkü bu gecede Kuran Allah tarafından semadan dünyaya indirilmiştir.veya bu geceden itibaren Peygamber efendimize sav.ayet ayet sure sure indirilerek yirmi üç senede sona ermiştir.Melekler yeryüzüne inerler bu gecenin feyiz ve bereketinden istifade ederler.müslümanlara selam verirler.onları tebrik ederler.müslümanların hallerinin ve ibadetlerinin nasıl olduğunu görürler.Kadir gecesinde bütün müminler hakkında ilahi mağfiret tecelli eder.dört sınıf müstesna;
__Şaraba mübtela olanlar,ana ve babaya asi olanlar,sıla i rahimi kesenler,din kardeşiyle 3 günden fazla dargın duranlar

alıntı

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi olsun insaAllah kardesim tesekkürler
Selam ve Dualarimla.......

2ilhan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Çok güzel aydınlandım Allah razı olsun bende ayın 27'sinde doğdum her Ramazan ayının 27'sinde Kadir Gecesi olması çok mutlu etti beni ;)

Üst Alt