Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray
yazar.jpg

M.Ö. Yedinci Yüzyıl’da yaşayan, eski çağın kadın şairlerinden Sappho,

“Ne garip! En iyi davrandıklarım
Bugün en çok incitenler beni”

diye seslenmişse ta o zamanlarda, dünya aslında çok değişmiş diyemeyiz değil mi? Günümüzde en iyi davrandığınız, iyilik yaptığınız, borç verdiğiniz, başkasına karşı hakkını savunduğunuz kişilerin, size karşı akıl almaz davranışlar sergilediklerini, adeta nankörlük yaptıklarını, dostluğa olan inancınızı zedelediklerini görüyorsunuz çünkü. Değer verdiklerinize gösterdiğiniz sevgi, bazen onların boyunu aşıyor. Halk deyişiyle “ne oldum delisi” oluyorlar. Bazen büyükleriniz de, siz onlara karışma hakkı verdiğinizde sınırı aşıyorlar. Sizi denetlemeye kalkışıyorlar. Akrabalarınızı değiştiremezsiniz ama arkadaşlarınızı seçerken özgürsünüz aslında.

Yanlış kişilere yatırım yapmamak koşuluyla. Yanlışlardan doğru çıkmaz. Özellikle en ufak bir sorununuzu konuşmaya kalktığınızda, karşınızdaki toz oluyorsa ayağınızı denk alın derim. Tabii çok da sorun yumağı gibi görünmenin bir yararı yok. Arkadaşınız ondan sadece sizi dinlemesini istediğinizi, başka bir beklentinizin olmadığını bilsin yeterli. On altıncı yüzyıl Fransız entelektüellerinden, şair Claude Mermet, “Dostlar kavun gibidir. Neden mi? Bir tane iyisini bulmak için yüzlercesini yoklarsınız da ondan.” derken, arkadaşlığın dostluğa dönüşmesinde seçimler kadar, dostluğun geçeceği testlerin de önemini anımsatır bize.

Testlerin sınamaya dönüşmemesi gerekir elbette. Hayatta benim de hep sevdiğim, çok değer verdiğim, birlikte zaman geçirdiğim dostlarım oldu. Çoğuyla aramıza kentler, zamanlar, uzaklıklar girdi. Bir şekilde görüştüğümüzde, birkaç dakika içerisinde hepsini aştığımızı gördük. Sitem etmedik hiç. Beklentisiz sevdik. Orada birilerinin de bizi sevdiğini bilerek yaşadık. İçimiz ısındı. Yine de anladım ki köklü dostlukların temeli genellikle lise çağlarındayken atılıyor. Henüz masumken daha yani. Sonradan araya iş, para, çıkar, statü kaygıları giriyor.

Hayat herkesi bir yerinden kirletiyor, örseliyor. Güven duygumuzu söküp alıyor. Zaten kimse kimseye yıllarca dost olacak sabırda da değil artık, sanki. Ya da bana öyle geliyor. Bir tane bile olması, aslında ne büyük zenginlik. Şair Cahit Külebi bakın ne diyor: ”İnsanlardan buz gibi soğudum / İşte yalnız sen varsın / Öyle halsizim ki hiç sorma / Anlarsın “. Anlamak: işte sihirli sözcük, o. Empati duymak, hissetmek de cabası... Bir başka şairimiz, Nazım Hikmet’in de diyeceği var, o da desin:

“...O gider, bu gider, şu gider
dostluk, sen yanı başımızda kalırsın”.

Bir dostunuz arayana kadar sizi, bu yazıyla yanınızda kalayım.

Oğuzhan Akay

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Tesekkürler Bacum..

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
:D
Kaşınma ablacanımmm..

Müthiş bitti :boshayaller:

çok teşekkürler :gul:

LAZOĞLU

LAZOĞLU

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Trabzonspor
[ı][sıze=3][ımg]http://murathacioglu.com/index/images/stories/yazar.jpg[/ımg][/sıze][/ı]
[sıze=3] [/sıze]
[ı][sıze=3]m.ö. Yedinci yüzyıl’da yaşayan, eski çağın kadın şairlerinden sappho,[/sıze][/ı]
[sıze=3] [/sıze]
[ı][sıze=3]“ne garip! En iyi davrandıklarım[/sıze][/ı]
[ı][sıze=3]bugün en çok incitenler beni” [/sıze][/ı]
[sıze=3] [/sıze]
[ı][sıze=3]diye seslenmişse ta o zamanlarda, dünya aslında çok değişmiş diyemeyiz değil mi? Günümüzde en iyi davrandığınız, iyilik yaptığınız, borç verdiğiniz, başkasına karşı hakkını savunduğunuz kişilerin, size karşı akıl almaz davranışlar sergilediklerini, adeta nankörlük yaptıklarını, dostluğa olan inancınızı zedelediklerini görüyorsunuz çünkü. Değer verdiklerinize gösterdiğiniz sevgi, bazen onların boyunu aşıyor. Halk deyişiyle “ne oldum delisi” oluyorlar. Bazen büyükleriniz de, siz onlara karışma hakkı verdiğinizde sınırı aşıyorlar. Sizi denetlemeye kalkışıyorlar. Akrabalarınızı değiştiremezsiniz ama arkadaşlarınızı seçerken özgürsünüz aslında. [/sıze][/ı]
[sıze=3] [/sıze]
[ı][sıze=3]yanlış kişilere yatırım yapmamak koşuluyla. Yanlışlardan doğru çıkmaz. özellikle en ufak bir sorununuzu konuşmaya kalktığınızda, karşınızdaki toz oluyorsa ayağınızı denk alın derim. Tabii çok da sorun yumağı gibi görünmenin bir yararı yok. Arkadaşınız ondan sadece sizi dinlemesini istediğinizi, başka bir beklentinizin olmadığını bilsin yeterli. On altıncı yüzyıl fransız entelektüellerinden, şair claude mermet, “dostlar kavun gibidir. Neden mi? Bir tane iyisini bulmak için yüzlercesini yoklarsınız da ondan.” derken, arkadaşlığın dostluğa dönüşmesinde seçimler kadar, dostluğun geçeceği testlerin de önemini anımsatır bize. [/sıze][/ı]
[sıze=3] [/sıze]
[ı][sıze=3]testlerin sınamaya dönüşmemesi gerekir elbette. Hayatta benim de hep sevdiğim, çok değer verdiğim, birlikte zaman geçirdiğim dostlarım oldu. çoğuyla aramıza kentler, zamanlar, uzaklıklar girdi. Bir şekilde görüştüğümüzde, birkaç dakika içerisinde hepsini aştığımızı gördük. Sitem etmedik hiç. Beklentisiz sevdik. Orada birilerinin de bizi sevdiğini bilerek yaşadık. Içimiz ısındı. Yine de anladım ki köklü dostlukların temeli genellikle lise çağlarındayken atılıyor. Henüz masumken daha yani. Sonradan araya iş, para, çıkar, statü kaygıları giriyor. [/sıze][/ı]
[sıze=3] [/sıze]
[ı][sıze=3]hayat herkesi bir yerinden kirletiyor, örseliyor. Güven duygumuzu söküp alıyor. Zaten kimse kimseye yıllarca dost olacak sabırda da değil artık, sanki. Ya da bana öyle geliyor. Bir tane bile olması, aslında ne büyük zenginlik. şair cahit külebi bakın ne diyor: ”insanlardan buz gibi soğudum / işte yalnız sen varsın / öyle halsizim ki hiç sorma / anlarsın “. Anlamak: Işte sihirli sözcük, o. Empati duymak, hissetmek de cabası... Bir başka şairimiz, nazım hikmet’in de diyeceği var, o da desin:[/sıze][/ı]
[sıze=3] [/sıze]
[ı][sıze=3]“...o gider, bu gider, şu gider [/sıze][/ı]
[ı][sıze=3]dostluk, sen yanı başımızda kalırsın”. [/sıze][/ı]
[sıze=3] [/sıze]
[ı][sıze=3]bir dostunuz arayana kadar sizi, bu yazıyla yanınızda kalayım.[/sıze][/ı]
[sıze=3] [/sıze]
[sıze=3] [/sıze]
[ı][sıze=3]oğuzhan akay[/sıze][/ı]​

maalesef artık dostluklar menfaatlere dönmüş. Samimi dostluklar bitmiş. Emeğine sağlık kardeş.

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Emegine rahmet kardesim paylasimin icin tesekkürler
Cenab-i Hak razi olsun
Selam ve Dualarimla........

LAZOĞLU

LAZOĞLU

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Trabzonspor
sevgidostlukkayipbalikfa0.jpg

Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki yoktur

Dost dediğin, sevilecek biri olmadığı zamanlarda bile seni sevmeli.

Sarılacak biri olmadığı zamanlarda bile sana sarılmalı, dayanılmaz olduğun zamanlarda bile sana dayanmalı,dost dediğin fanatik olmalı,bütün dünya seni üzdüğünde bile sana moral vermeli,güzel haberler aldığında seninle dans etmeli ve ağladığında seninle ağlamalı, ama hepsinden daha çok, dost matematiksel olmalı!

Sevinci çarpmalı,

Üzüntüyü bölmeli,

Geçmişi çıkartmalı,

Yarını toplamalı...

Kalbinin derinliklerindeki ihtiyacı hesapla

Ve her zaman bütün parçalardan daha büyük olmalı

Kolay bulunmayan tek şey güzel bir dostluktur... :okito::okito:

Üst Alt