Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray

Yusuf Hemedânî'den hemen bir asır sonra yaşamış bulunan Şeyh-i Ekber Muhyiddin İbnu'l-Arabi eserlerinde ondan bahsetmek ve onun şöhretini Evhadüddin Kirmani'den duyduğunu şöyle anlatmaktadır:

Hicretin 602. yılında (M.1205) Evhadüddin Kirmanı, Konya'ya geldi ve Yusuf Hemedânî, hakkında duyduklarını bize şöyle anlattı. Yusuf Hemedânî, kendi memleketinde altmış seneden fazla şeyhlik makamına oturmuş bir zâttır. Yaşı ilerlediği yıllarda cuma namazı dışında tekkesinden dışarı çıkmaz olmuştu. Bir gün gönlüne düşen bir "vârid" üzerine çaresiz ve iradesiz dışarı çıkmıştı. Merkebine binip yularını salıvererek o nereye götürürse gitmeye niyet etti. Merkep yürümüş ve nihayet şehrin dışında harap bir mescidin yanına varınca durdu. Hemedânî, merkebinden inip mescidin kapısından içeri girdi. İçerde bir genç başını önüne eğmiş heybetli bir halde oturmaktaydı. Neden sonra şeyhin geldiğinin farkına varan genç, başını kaldırıp: "Efendim ben bir müşkil mes'eleyle karşı karşıyayım. Bana himmet buyurun" dedi. Yusuf Hemedânî gencin müşkilini çözdükten sonra dedi ki: "Delikanlı bir daha böyle bir müşkille karşılaştığın zaman bize gel, tekkemize buyur, bizim gibi pir-i fâniyi buraya kadar yorma!" İbn Arabi hazretleri bu olayı naklettikten sonra der ki: "Bundan anladım ki, eğer bir müridin zâhir ve bâtını sadık olursa, bu sadakat ve teslimiyeti sebebiyle şeyhini kendi canibine celbedebilir". Kalb kalbe karşı olunca etkileşim daha güçlü oluyor.

H. Kamil Yılmaz, Altın Silsile, Erkam Yayınları

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
"Bundan anladım ki, eğer bir müridin zâhir ve bâtını sadık olursa, bu sadakat ve teslimiyeti sebebiyle şeyhini kendi canibine celbedebilir". Kalb kalbe karşı olunca etkileşim daha güçlü oluyor.

PAYLAŞIMIM İÇİN SAĞOL.
DERTLER PAYLAŞIKDIKÇA AZALIR.DERDİNİ SÖYLEYEN DERMAN BULUR...

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAH razı olsun ,çok güzel bir yazı.

MEVLAM bizleri sadik olan kullarından etsin..AMİN.

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Amin necmeddin kardeşim.Amin

Bu yolda sadık olmak çok önemli.

Atalarımız ne güzel söylemiş."Sabreden derviş muradına ermiş" diye değil mi. :)

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
evet mağneviyyatta terakki yükseltimi kişi böyle naz ehli olup şeyhini yanına getirebiliyor...

RABBİM bizleride ilim ve mağneviyyta terakki edenlerden eylesin

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : fzehra
evet mağneviyyatta terakki yükseltimi kişi böyle naz ehli olup şeyhini yanına getirebiliyor...

RABBİM bizleride ilim ve mağneviyyta terakki edenlerden eylesin

Amin velhamdulillahi rabbil alemin abla

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
Sübhan Allah,bu nasıl bağlılık,bu nasıl teslimiyet.
bu benim için yeni bir sayfa demek,demekki böyle bir, bağlılığa böyle bir muhabbet.... 8o

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Amin..Allah razı olsun..

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Rabim bizleri sadık kullardan eylesin... bir gün pirimin bu sözlerine sahit oldum....ister bizden olun ister olmayın cani gönülden bizlerden himmet isteyenlerin Allahın izniyle onların yanlarında olacagız demisti.....Bizlerde insallah laik oluruz...Aminnn

Üst Alt