Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
089b08fb214b68cd9b6c0bdeh6.jpg

Kalbim, en kırılgan yanım!
Biliyorum, seni elden ele dolaştırılan bir gül gibi çok hırpaladım...
Kanatları kırık bir kuş eyledim narin varlığını.
Teli kopuk, mızrabı kırık bir sazsın şimdi. Sessizliktir şimdi bahtına düşen.
Sustun.. Dilini, kitabeni çözemedim.

Nakışlarındaki çizgilerin ince, derin mânâsına muttali olamadım. Sendeki nazik nağmeyi keşfedemedim.
Sesine-soluğuna ve canhıraş çığlıklarına sağır kaldım. çığlığın yeri göğü kaplamışken yanından kayıtsız, vurdumduymaz biri gibi geçip gittim.
Bazen başı öne eğik, eli böğründe sahipsiz bir çocuk oldun cami avlularında.

Merhamet kokan ellerini uzatırken gelip geçenlere, gözlerinde yüzyıllık bir arzunun izleri vardı. Kimi zaman da, özellikle daraldığın demlerde, daracık pencereli, loş ve rutubetli bir atmosferi olan küçücük bir hücrede hürriyeti özleyen bir mahkûmun hâletine büründün. Mahkûm ettim seni karanlık, soğuk küf kokan taş duvarlara.

Ne gelenin vardı ne gidenin. Sokakta oynayan çocukların bağrışları yalnızlığını çoğaltıyordu.
Limandan ayrılan gemilerin düdükleri, gelip geçen trenlerin homurtuları, dalından düşen yaprakların hüzünlü hâli, sessiz gecelere düşen ayın şavkı bir daüssılaya dönüşüp hasreti bocalıyordu içine.

Bir gülsün sen beden bahçesinde. Soğuklar vurdu nazenin yapraklarına. Rengin cazibesini yitirdi. Kan kırmızı rengin göçüp gidince ardında sükûtun teslim aldığı bülbüller kaldı. Vefasız rüzgârlar, sararmış yapraklarını gözlerden ırak kuytulara sürükleyip götürdü. Kupkuru dallar, bir de avare bülbüller kaldı orta yerde

. Göğe doğru duaya durmuş dalların diliyle Gitme kalbim! diyemedim. Konuştuğum kelimeler, sensiz ne kadar da samimiyetsiz ve kifâyetsiz.

Kokunun sinmediği, renginin değmediği kelimeler başını sokacak bir evi olmayan kimsesizler gibidir; dolanır dururlar orta yerde. Kimse sahiplenmez onları. Bekleyeni, arayanı, özleyeni yoktur onların. Kanatlanan, filizlenen, dipdiri kelimelerin membaısın sen.

Kalbim!.. Uzaklara gitmek istiyorsun. Buraya ait değilsin. Başka diyarların özlemi kuşatıyor seni. Uzaklar, başka bir diyarın iklimi çekiyor seni, hissediyorum bunu. Bir gemi ayrılınca limandan, bir tren hareket edince istasyondan kıpırdayışlarından anlıyorum bunu.

Yağmurlar dindiği zaman, kuşlar yorulduğu zaman, gün solduğu zaman ayaklanışından anlıyorum gitmek isteyişini. Akıp giden bulutlara, kanat çırpan kelebeklere, uzanıp giden yollara bakışından anlıyorum gitmek isteyişini.

Kalbim!.. çırpınan bir kuşsun sen içimde kıpır kıpır. Gün geldi kanatlarını kırdım. şimdi o hafif tüylerin yağıyor içime. Kanayan bir kuşsun şimdi tenhalıkta. Göğsümün kafesinde boğdum seni. Marzîyâtının ne olduğunu bilemedim. Bilemedim duadan kanatların olduğunu. Seni diri tutanın, Allahın zikri olduğu bilemedim. Meğer seni yatıştıran bu ilâhî zikirmiş. Azığını bilemedim.

Kalbim!.. Bu asırda öksüz kalışını anlıyorum senin. Sahte şarkılar derdine derman olmuyor.

Sonsuzlukta yankılanacak nağmelerin meftunusun sen. Bu fânî dünyanın aşkı dindiremez sonsuz hasretini.. çünkü Rahmân ın arşısın sen..

__________________​

DuayaSevdali

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Diğer
... "Cünkü Rahman'in Arsisin sen...!"

Ne güzel bir Siir böyle Kardes, Ellerine saglik olsun Yüregine Iman dolsun insAllah!

Mevlam (c.c.) razi olsun senden ve O ( s.a.v.) tüm Ümmetinden!

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : Beyazmelek
... "Cünkü Rahman'in Arsisin sen...!"

Ne güzel bir Siir böyle Kardes, Ellerine saglik olsun Yüregine Iman dolsun insAllah!

Mevlam (c.c.) razi olsun senden ve O ( s.a.v.) tüm Ümmetinden!

Amin...

seninde okuyan gözlerine sağlık ;)

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Yüregine saglik Rümeysa kardesim cok güzel bir siir tesekkürler paylasim icin yüregin dert görmesin
Allah(c.c)razi olsun
Selam ve Dua ile........

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah (cc) razı olsun ablam harika bir paylaşımdı...
ellerine ve yüreğine sağlık...
selam ve dua ile...

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : rumeysa

Kalbim!.. çırpınan bir kuşsun sen içimde kıpır kıpır. Gün geldi kanatlarını kırdım. şimdi o hafif tüylerin yağıyor içime. Kanayan bir kuşsun şimdi tenhalıkta. Göğsümün kafesinde boğdum seni. Marzîyâtının ne olduğunu bilemedim. Bilemedim duadan kanatların olduğunu. Seni diri tutanın, Allahın zikri olduğu bilemedim. Meğer seni yatıştıran bu ilâhî zikirmiş. Azığını bilemedim.
..

Çok güzel anlatmiş.Resimde çok hoş olmuş. :)Allah razı olsun bu güzel paylaşimin için Rumeysa ellerine sağlık.

Loya

O Eskidendi.....

Aldığı Beğeniler
17
Takım
Trabzonspor
Yazı müthiş..yazarın yüreğine sağlık seninde de canım...
Resimde çok hoş....
Teşekkürler...
KALBİNİN SAHİBİNE EMANET OL...?
:gulver:

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Rabbim hepinizden razı olsun beyendiğinize çok sevindim :)

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray

Mekkeye Hasret

la ilahe illallah..

Aldığı Beğeniler
13
Takım
Fenerbahçe