Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Herşeyde kampanya var, beyaz eşya ve mobilyalar oturduğumuz evlerde, hatta öyleki aldığımız kurban ve hac umreyide kampanyalı taksitli hale getirdik...
Umreyi taksitle kampanyalı yapacak olan .ibadetini taksit ve kampanyaya bağlı gibi borçtanmı yapacak.olurmu sizce borca ibadet..

Turist gibi gitmişken ibadetimide yaparım diyen borcuda takmazki...
Yinede gitmek isteyenin yolları açık olsun..

Bizlere atalarımız borcu olan önce borcunu ödesin sonra gitsin derlerdi..Şimdilerde fetvalarda değişmiş onlarda da kampanya var anlaşılan...

Bir zamanlar Hz Ömer r..a.. hazineden borç para almak istediğinde gelecek ay ödeme koşulu ile, verecek olan memur ölmemeyi garanti edersen size borç veririm deyince borçlu ölmekten korkmuş, borçlu ölmektense almamayı yeğlemiş..

Biz müslümanlar borçtan öyle korkardık ki, şimdilerde ise borç yiğidin kamçısı,borcu olmayan sanki yok...Halbuki borçlu olmanın külfeti ne kadar ağır bir bilselerdi..

Hiç kimse borçlu olmayı istemezdi..kampanyalara aldandığımız sürece dünyaya köle oluruz gibi gelir bana..
Namazlarımızda bile o borcu nasıl ödeyeceğimizi düşünür gaflet ile yapılan namaz olur, huşuyu kaybederiz diye korkarım..

Rabbim bizleri kuluna borçlu değil kendine borçlu kılsın ..zira kul affetmez lakin Rabbim çok cömert bizleri affeder..Rabbim bizleri affetsin, rahmeti ile muamelede bulunsun merhameti muabbeti ile bakıp ödüllendirsin..

Bize laf var diyen Hocalarımıza kardeşlerimize sözüm..

Estağfirullah hocam size söz söylemek haddi aşmak olur..

Rabbim haddi aşanlardan değil, bizleri her yerde haddini bilen gönül aynasını silen mahşerde berat edip yüzü gülen kullardan etsin.. Rabbim kimseyi borç batağında yüzdürmesin, zenginler gibi yaşayıp, fakirler gibi ölmeyi, müttakiler gibi kabirde sualleri vermeyi, sıratta sıddıklar gibi geçmeyi nasip etsin..

Rabbime hamd olsun, bu gün veresiye bir şey alsam yarın ödeme koşulu sabaha kadar uyuyamam, korkarımki namazlarım borçlu olduğum kişinin hanesine yazılır diye..Rabbim bir kendine borçlu bıraksın beni ve diğer müslüman kardeşlerimi..

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
bu açıdan düsünmemiştim
Allah takva sahibi eylesin hepimizi.
O abuk sabuk kampayalardan yararlanmayanlardan etsin.

:tşk:

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
bu açıdan düsünmemiştim
Allah takva sahibi eylesin hepimizi.
O abuk sabuk kampayalardan yararlanmayanlardan etsin.

:tşk:

Amin ecmain.canım benim..aslında yapılan kampanyalar ve kredi kartı ile yapılan harcamalar, bizleri dünyaya köle bırakıyor, dünya için çalışıyor bu arada unutuyoruz.
oysa Rabbim buyurmuyormu bakara suresinde: işinizin malınızın çokluğu dünya meşakkati aileniz Rabbinizi anmaktan alıkoymasın. siz genişlik ferahlık anınızda Rabbinizi anınki, darlık sıkıntı halinizde kolay olsun..
bizler ahir alemde bizlere ödül mükafat verilecek olandan vazgeçip dünyayı yaşadığımız yerleri kisranın sarayına dönüştürüyoruz..
Rabbim bizleri her yerde haddini bilen gönül aynasını silen berat edip yüzü gülen kullarından daim zikreden şükreden verdiği kadere razı olan zenginler gibi yaşayıp sıddıklar gibi can veren kul kılsın..
yine çenem düştü çok afedersinizi..hakkınızı helal edin..

Üst Alt