Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bu Gece Mikail aleyhisselama yeryüzünde olup bitecek Bir senelik yiyecekdir,icecekdir,giyecekdir, keşfedilcek şeyler,kavgadir dögüşdür, kazadir beladir hepsinin listesi verilir, rüzgarlar ne yanndan neyana escek nerde firtina nerde güneş acacak hepsinin listesi vardir yani Mikail aleyhisselamin görev projesi eline teslim edilir. Yine Kimler ölcek kimler yaralancak kimler gazi kimler şehit olcak onlarda Azraile Verilir.ve yine kimler Evliya olcak kimler kafir olcak, kafir kalcak, onlarda Cebrailin listesindedir. ve Allah dostlari ve Evliyalari destekleyecek olan görevli melaikeyede görevleri verilir.
ve Levhi Mahfuzdaki ana kitap demek olan imami mübine yeni bir sayfa açılır ve bunlarin dökümani yazilir. Allah muhafaza ve olurda olur sizden veya bizden birisi için imami mübinde o ana kitpada "Bu Kimse bu sene Şakilerden Olcak" yazabilir. Yani bunun manasi cehennem ehli olcak Demekdir. Rabbim imanli Kimseleri Muhafaza Buyursun.O Yüzden Bu gece Imami Mübindeki defterin altina Mühür vurulup bir seneki olcaklar karara baglanmadan her ihtimala karşi şu Dua Yapilir.
"Allahümme in künte ketepteni fi ümmil kitabi Şakiyyen.
Allahümme femhuhe bi berekati ve Şefeati seyyidina Muhammed Aleyhisselam
vektubni fi ümmil kitabi saiyden"
Türkce Manasi :
Allahım :Beni Ana Kitap Ümmül Kitapta Kainatin Ana hafiza kartinda Şakiyler(Kendini Kurtaramayanlar) Listesine Yazmış Olabilirsin.Şayet öyleyse!
Allahım Beni Ümmül Kitapta Ana hafiza Kartinda Muhammed Mustafanin (S.A.V.) Bereketi ve Hürmetine , Şakiler Listesinden, Saiydler Listesine Al, ve Beni Saidlerdendir Diye Yaz. Amiyn(Saiydler Listesi Demek, O ölürse Cennete Gidecek Olanlar Listesi yani Kurtulmuşlar Listesi Demekdir.)
Alıntı...
Gününüz Geceneiz ve Berat Kandiliniz Mübarek Olsun.
Mevsimlerden ÜÇ AYLAR...
Aylardan ŞABAN...
Günlerden BERAT... NEDİR BERAT?...
Berat aff..Berat müjde..Berat En Sevgili'nin hediyesi..Berat ilmek ilmek süzülen dua yürek bahçesinden..Berat duaların aminlerle vuslatı...Ve Berat Rahman'ın bizlere senede bir kere yazdığı ferman-ilahi...
Leyle- i Berat'nız size ruz-i mahşerde okunan en güzel şiir olsun. (Bu gece BERAT KANDİLİ.Layıkıyla idrak edenlerden olmak duasıyla..)