Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bir yerde "Yaşadıklarımızın keşkesi yaşayamadıklarımızın ukdesi." diye bir cümle okumuştum hayata dair. O kadar tuhaf ki hayatta zaman kavramı.. Hiç kimseyi ve hiçbir şeyi dinlemeden koşar adım bir daire şeklinden sürekli dönüyor. Bana ne kaybettiriyor kiminin borsada parası ne kadar değer kazanıyor kimi namlu altında titremekte mi kimi doğum günü mü kutluyor.. Hiçbiriyle ilgilenmiyor hiçbirine yüz vermiyor; zaman bizi takmıyor resmen. İşte bu hal adına kamusta hayat diyorlar. Kimine gül bahçesi kimine zindan.. Ve vakti zamanı geldiğinde ölüm zamanın sürdüğü egemenlikte kendi borusunu öttürüyor. Bu sefer hiç tükenmeyen bir zaman kavramına mahkum oluyoruz.. Ya nar ya yar.. İşte burada zaman "yar"daysa donsun "nar"daysa sönsün..
... Başım sükutu öğüten uçsuz bucaksız değirmen, içim muradina ermiş abasız postsuz bir derviş, kökü bende bir sarmaşık olmuş dünya sezmekteyim, mavi masmavi bir ışık ortasında yüzmekteyim..
TANPINAR..