Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

yasemin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4

Biz Müslümanlardanız (Elhamdülillah). Şartlar ne kadar kötü olursa olsun, hamd ve şükür makamındayız. Bu dünyayı bir imtihan yeri olarak görmüşüzdür..
Hani malayani işlerle uğraşmayı pek seven bazı cahil takımı bir araya geldiğinde sorar: Yeniden dünyaya gelse idin ne olmak isterdin, filan diye.. Kafalarında şöyle bir takıntıları vardır. Hani şunlar şöyle olmasaydı, bu işler de böyle olmazdı..
Mesela Marks ve Darvin olmasaydı, ne iyi olurdu değil mi? Mesela Bush ve Şaron olmasaydı.. Kestirmeden gidelim, "şeytan olmasaydı".. O zaman imtihan da olmazdık. O zaman bizim insan olarak yaratılmamızın sebebi kalmazdı..
Merkezefendiyi duydunuz mu? İstanbul'daki semt adı. Aynı zamanda bir gönül adamı, Bimarhane'yi kuran kişi. Şu Manisa'nın meşhur mesir macununun da mucidi. Sümbül Efendi'nin damadı. İlim ve hikmetden nasibi olan bir zat.
Kendisine Merkez Efendi denmesinin sebebi ise şu menkıbeye dayanır: Bir gün erenler oturup sohbet ederlerken, gereksiz bir tartışmaya dalmışlar.. Allah dünyayı yeniden halk edecek olsaydı, kendileri neleri istemez ve neleri olmasını isterlerdi.. Haşa Allah'ın eksik ve yanlış yaptığı bir şey varmış gibi birtakım temenniler üzerine akıl yürütürken Merkez Efendi gelir. "Siz bu konuda ne düşünürsünüz" diye sorarlar. Rivayet o ki, Merkez Efendi de "Haşa, böyle bir şey haddimize mi düşmüştür. Olanın eksiği ve fazlası yoktur.. Mevlam neyler, neylerse güzel eyler. O her şeyi mizana göre ölçüp tartmış ve her işi merkezine oturtmuştur" buyurmuş.. Adı da böylece Merkez Efendi olarak anılmaya başlamış..
Çevreme bakıyorum da, bıkkın, yorgun, bizar bir sürü insan..
Allah (cc) kadiri mutlaktır dostlar. Her şeyi yaratan O'dur. O ilim ve hikmet sahibidir..
Derdini veren Allah, dermanını da yaratmıştır.
Her inişten sonra bir çıkış, her çıkıştan sonra bir iniş vardır..
Karanlığın en koyu anı, aydınlığa en yakın olduğu zamandır.. Geceden sonra aydınlık, aydınlıktan sonra gece gelir ve karanlık aslında aydınlığın yokluğudur.
Necip Fazıl ne diyordu: Ey düşmanım sen benim ifadem ve hızımsın / Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın..
Ne var ise, o varolması gerekendir.. varolan, olması gerekendir.
Bu dünya zıtlarla kaimdir.. Karanlık olmadan aydınlığın değerini bilmezdik. Acı olmasa tatlının ne anlamı olurdu. Nefret olmadan sevgiyi anlamak mümkün mü?
Karanlığa küfretmeyı bırakıp, bir mum yakmayı deneyelim. Unutmayın, hep söylüyorum: Allah sizi yeryüzünün varisleri yapmak istemektedir. Sizin ellerinizle zalimleri cezalandırmak ve mazlumlara yardım etmek istemektedir.. Biz kadir-i mutlak ve bir olan Allah'a iman ediyoruz. O rezzaktır, kadere, rızga ve ecele hükmeden, güç ve kuvvet sahibi olan O'dur. Ve biz yer yüzünde O'nun temsilcileriyiz. O zaman ne gam..
Her şey menziline ulaşacak ve bu süreçte herkes yaptıklarının ve söylediklerinin, yapması gerekirken yapmadıklarının, söylemesi gerekirken söylemediklerinin hesabını verecektir..
Biz alemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygamberin ümmetiyiz..
Her Fatiha'da biz şunu söyleriz: "Yardımı yalnız Allah'tan bekler ve yalnız O'na sığınırız.."
Ne şüpheye düşeriz inancımızdan, ne karamsarlığa.. Umutsuzluk yoktur bizim lügatımızda. Çünkü o haramdır.. Her şeyin bir vadesi vardır. Zulmün kemalinin zevaline yakınlığının işareti olduğunu biliriz.. Onun için bizden sabretmemiz istenmiştir..
Gücümüzün ve yenilmezliğimizin sırrı dualarımızda gizlidir. Zikrimizle Allah'ın yüceliğini dilimize vird ediniriz ve o yüce, sınırsız ve sonsuz olan gücün yeryüzündeki halifesi olarak farklı bir boyuttan bakarız dünyaya.
Değil mi ki, Allah olanları görüyor ve olacak olanları biliyor. Ne gam!
Ve biz bu dünyada yalnız değiliz.. Başka boyuttan dostlarımız var bizim. Düşmanlarımız ise manevi kalkanlarımızın gerisinde kalırlar.. Günahlarımız eğer manevi zırhımızı delmemişse, şeytan Allah'ın muttaki kullarına zarar veremez.. Hannasın vesvesesi onları rahatsız edemez..
Görelim Mevlam neyler..
Gün doğmadan, daha neler doğar bakalım.. Onların kazanma ihtimalleri, bizim kaybetme ihtimalimiz yok.. Eğer gerçekten ahdevafadan sapmamışsak.. Kim bilir, belki de başımıza gelen musibetler, ihmallerimizin faturasıdır. Selâm ve dua ile.

Abdurrahman Dilipak

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Orjinal Yazarı yasemin

Necip Fazıl ne diyordu:
Ey düşmanım sen benim ifadem ve hızımsın
Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın..

Bu dünya zıtlarla kaimdir.. Karanlık olmadan aydınlığın değerini bilmezdik. Acı olmasa tatlının ne anlamı olurdu. Nefret olmadan sevgiyi anlamak mümkün mü?

BU AÇIDAN BAKAMIYORDUM HAYATA,EVET HAKLI ASLINDA,ASIL HÜNER KÖTÜLÜK VARKEN İYİ OLABİLMEK,HAKSIZLARIN KARŞISINDA HAKKI SAVUNMAK... YOKSA NE MANASI VARKİ KOLAY YAŞAMIN.....

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Bir cennettir bu dünya sevmesini bilene
Gerçek olur her rüya görmesini bilene

:)

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Karanlığa küfretmeyı bırakıp, bir mum yakmayı deneyelim. Unutmayın, hep söylüyorum: Allah sizi yeryüzünün varisleri yapmak istemektedir. Sizin ellerinizle zalimleri cezalandırmak ve mazlumlara yardım etmek istemektedir.. Biz kadir-i mutlak ve bir olan Allah'a iman ediyoruz. O rezzaktır, kadere, rızga ve ecele hükmeden, güç ve kuvvet sahibi olan O'dur. Ve biz yer yüzünde O'nun temsilcileriyiz. O zaman ne gam..

evet yazar çok güzel ifade buyurmuş
kötüler ve zalimler olmasaydı iyilerin ve mazlumların kıymeti bilinmezdi hemde nasıl mağnevi terakki olacaktı aslolan kötülerle başarabilmek onların karşısında hakkı savunabilmek

Üst Alt