Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Kekigin "antimikrobiyal" özelligi bulundu

19.11.2004 14:15 - Bu haber 13.752 kişi, Mynet Haber bugün 104.982 kişi tarafından okundu

Erciyes Üniversitesi'nde (EÜ) yapılan bir araştırmada, keki in antimikrobiyal özelli e sahip oldu u tespit edildi.

Yrd. Doç. Dr. Osman Sa dıç, ''kekik, içerdi i özel maddeler nedeniyle rahatlatıcı, idrar söktürücü olarak eczalıkta kullanılmaktadır. So uk algınlı ı başta olmak üzere çeşitli şekillerde çay olarak kullanılan keki in antimikrobiyal özelli e sahip oldu unu tespit ettik'' dedi.

Yeni tespit ettikleri bu özelli iyle, keki in artık gıda maddelerinin saklanması başta olmak üzere birçok alanda rahatlıkla kullanılabilece ini bildiren Sa dıç, ''Kekikte bulunan antioksidan maddeler, belli bir süre saklanması gereken besinlerde acılaşmayı ve bozulmayı önlüyor'' diye konuştu.

Habibemsin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Kekik fazla kullanmam bazen et yemeklerine katardim ama bu faydalarini okuyunca daha fazla kullanmaya karar verdim.

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
İlginç gerçektende boy uzamasına fayda ediyormu :)

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
ben cok severim kekigi yemekLerde, corbaLarda.. degi$ik bir tad ve güzeL bir koku veriyor.. herkese tavsiye ederim ..

Üst Alt