Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

sultans

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Beşiktaş
Dertlerimizle dostlarımızı acındırmak, kendimize dedirtmek gibi kendimi kaptırmamaya çalıştığım çocukça, anlamsız bir duygumuz vardır. Başımıza gelenleri abartır, nerdeyse karşımızdakinin de ağlamasını isteriz. Çevremizdeki diğer insanları kendi dertlerini çözmeye çalışırken soğukkanlı gördüğümüzde takdir ederiz; ama aynı soğukkanlılığı bizim dertlerimize karşı gösterdiler mi kırılırız.

Dertlerimizi anlamaları bize yetmez, onların da yakınmalarını isteriz. Oysa insan sevincini büyüterek, üzüntülerini mümkün olduğunca kısaltarak anlatmalı. Kendini olmayacak durumlarda yok yere acındıran bir insan, gerçekten dertli olunca acınmamayı hak eder. Durmadan sızlanan kimse sızlanamaz olur. Kendini canlıyken ölü göstereni ölüyken canlı görebilir herkes. Öyle insanlar gördüm ki, eş dost kendilerini sağlıklı, keyifli görecek diye ödleri kopar, iyileşmiş oldukları düşünülmesin diye gülmezler, kahkahalarını tutar, somurturlardı. Sağlıklı olmak, kimsede onlara karşı acıma duyguları oluşturmadığı için bu durum nefret ettikleri bir şey olurdu. İşin en tuhaf tarafı, bu gördüğüm kimseler kadın da değildi.

Kaynak: Michel De Montaigne Denemeler

Dildade

°Dar-ı Dünya°

Aldığı Beğeniler
2,841
Takım
Galatasaray
Teşekkürler..

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Çok yakındığım bir durumdur..
Ciğerini bildiğim kişilerin bu hallerini görünce,sahtelikten öteye gidemediklerini hissederim ve ister istemez soğurum ..

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Çok yakındığım bir durumdur..
Ciğerini bildiğim kişilerin bu hallerini görünce,sahtelikten öteye gidemediklerini hissederim ve ister istemez soğurum ..

Sadece soğur musun can?... Ben ise, bir sonraki gelene, geçmişin faturasını da keserim.

Ne büyük enkazdır ki; yapan, yaptığının yanına "kar" kaldığını sanıyor.

Bilmezler mi; Her şeyi gören, bilen ve gözeten RABB var!...

Ve; O'nun da (Yaradan) planları var... Beklenen sadece zamandır.

Rabbim cümlemizi korusun...

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Sadece soğur musun can?... Ben ise, bir sonraki gelene, geçmişin faturasını da keserim.

Ne büyük enkazdır ki; yapan, yaptığının yanına "kar" kaldığını sanıyor.

Bilmezler mi; Her şeyi gören, bilen ve gözeten RABB var!...

Ve; O'nun da (Yaradan) planları var... Beklenen sadece zamandır.

Rabbim cümlemizi korusun...

İnanılmaz derecede soğurum ve bir daha asla yüreğim ısınmaz o kişiye..
Ve gariptir ki bu kişi ile yüzyüze geldiğimde bir müddetlik sohbetten sonra notunu veriyorum,ve hiçte yanılmamışımdır bu zaman kadar..
Yerine gelen mi?
Yerini kat'a doldurmam..Yüreğime giren kıymetlinin ne işi var orda?
Şükürler olsun,hamd olsun RABBİM herşeyi görüyor biliyor..

Üst Alt