Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Sükutu-ezber

Öyle işte,,,

Aldığı Beğeniler
2,157
Geriye bakıp da keşke yapsaydım ya da keşke yapmasaydım dediğimiz bir şey var mı?

وَأنْذِرْهم يَوْمَ الحَسْرَةِ إذْ قُضِيَ الأمْرُ

Onları, işlerin bitirildiği hasret gününe karşı uyar.
Meryem Sûresi 39

Hasret günü demek şudur: Geçmişe bakıp da pişmanlığını çektiğimiz gündür. Sınavdan sonra keşke şu konuya çalışsaydım dediğimiz gündür. Kazadan sonra keşke hız yapmasaydım, yarışa girmeseydim dediğimiz andır. Zarardan sonra keşke şu işe girmeseydim dediğimiz gündür...

Dünyadaki pişmanlıkların telafisi bazen mümkündür. Bu sene olmaz ama seneye sınava çalışırız. Bu sefer kâr etmeyiz ama bir dahaki sefere kâr ederiz...

Ama iş bitirilince yani ölüm gelince veya ahiret gelince geri dönüş ve telafi yoktur. İşte o zamanki tüm hasretler, pişmanlıklar, nedametler, keşkeler, üzüntüler boşa gidecektir. Bazen yaptığımız bir günahtan dolayı hasret (pişmanlık) çekeriz, bazen de işlemediğimiz ve ertelediğimiz bir iyilikten dolayı hasret çekeriz...

Pişman olmadan, pişmanlık günü gelmeden önce yapacağımızı yapalım, terk edeceğimiz şeyi terk edelim.

Yarın herşey için geç vakittir.

Murat Padak

A

Aram

Guest
Şöyle bir geriye bakıyorum. Keşke yapmasaydım dediğim o kadar çok şey var ki. Peki bunların sonuçlarını bilebilir miydik. Tabiki hayır, zaten bilsek yapmazdık değil mi ? Öyleyse keşke demek sadece psikolojimize zarar verir. Umurumda değil çünkü hayr bildiklerimiz şer, şer bildiklerimizde hayr olabilir.
Peki keşke yapsaydım dediğim birşey varmı. Tabiki yok, olsa zaten henüz ölmedim bundan sonrası için yapabilirdim ama yapamıyorum çünkü ben acizim..

SiyahSancaktaR

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,294
Keşke hiç sevip değer vermeseydim..
Insan kirmak üzmek zarar vermek için vardır!...

Üst Alt